Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

Landsteden koulutuskuntayhtymän edustajat Lapin Urheiluopistolla 15.-18.2.2015

Landsteden koulutuskuntayhtymän edustajat Hollannista vierailivat Lapin Urheiluopistolla 15.-18.2.2015

Liikunta-alan ja urheilupainotteisen yleiskoulun rehtori Thomas van der Staak, luonto- ja seikkailuliikunnan sek√§ lumilautailun opettaja Arian van Arkel, liikunnan sek√§ soveltavan liikunnanopettaja, lentopallovalmentaja Harry van der Brink sek√§ el√§mysliikunnanopettaja Doreen Hamer olivat ensimm√§ist√§ kertaa Rovaniemell√§. Tavoitteina oli tutustua Lapin Urheiluopiston ammatillisen koulutuksen, urheiluakatemian ja valmennuskeskuksen toimintaan sek√§ muihin Lapin Urheiluopiston palveluihin. Vierailun is√§nt√§n√§ toimi urheiluopiston kv-koordinaattori Markus Memonen. Kyseess√§ oli vastavierailu Rovaniemen delegaation k√§yty√§ ensin tutustumassa Landsteden toimintaan marraskuussa 2014 Lapin Urheiluopiston rehtori Ritva Pekkalan johdolla.

Vierailijat tutustuivat Lapin Urheiluopiston toimintaan opettajiemme Harri Turpan, Sari Bergman-Hartikaisen, Timo Kalmakosken sekä huippu-urheiluakatemiakoordinaattori Juuso Toivolan ja valmennuskeskuspäällikkö Mikko Pohjolan johdolla, unohtamatta Luonto- ja seikkailuliikunnan opettaja Oula-Matti Peltosta. Ohjelmassa oli tutustumista ulkoilma-aktiviteetteihin turvallisuuskysymyksineen sekä aktiivista liikkumista toimintaympäristössämme mm. lasketellen ja hiihtäen. Pääsivätpä vierailijat testaamaan kalaonneaankin pilkillä, minne matka kävi potkukelkkaillen.

Vierailun aikana selvisi, että koulutusorganisaatioilla Napapiirillä ja Hollannissa on paljon yhteistä. Vuorovaikutuksessa löytyi erittäin hyvä pohja keskustelulle ja kaikkien osa-alueiden kehittämiselle analysoimalla, miten kumpikin ajattelee ja toimii. Hollannissakin on tuloillaan ammatillisen koulutuksen tutkintouudistus, joka on hyvin lähellä suomalaista ammatillisen koulutuksen tutkintojärjestelmän kehittämistä (TUTKE). Hollannissa valtakunnan tason ohjaus ja seuranta on erittäin tiukkaa: säännölliset tarkastajakäynnit ja tuloksellisuuden seuranta johtavat voimakkaaseen reagointiin, mikäli havaitaan, etteivät suunnitellut tavoitteet ole täyttymässä.

Jatkosuunnitelmiin kuuluvat vierailut Landstedess√§ urheiluopiston valmentajien ja opettajien toimesta. My√∂s opiskelijavaihtoa suunnitellaan jo l√§hitulevaisuuteen, esimerkiksi jonkun akatemiaopiskelijan toimesta. Huippu-urheilu on Landstedess√§ vahvasti l√§sn√§, joten akatemiaurheilijan on mahdollista saada eritt√§in ammattitaitoista  huippuvalmennusta tietyiss√§ lajeissa. Lis√§ksi Landsteden toiminnassa halutaan tuoda esille ja painottaa sosiaalista ulottuvuutta ja korostaa vuorovaikutustaitoja kaikessa toiminnassa.   

Kuva: Markus Memonen