Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

Monipuolinen Terveydeksi 50+ klubi on täyden kympin klubi!

Lasse Hoikka ajaa keikkabussia kohti Ikaalista. On kesäkuun loppu ja edessä yhdeksän keikan rundi Pohjanmaalle, Parkanoon ja lopulta Helsinki-Tallinnan laivalle. Vuosien varrella Souvarit ovat kiertäneet ulkomaita myöten keikkailemassa, kokonaista 37 vuotta. Vuodessa tämä iskelmäyhtye soittaa jopa 130 keikkaa, äänitteitä on myyty miljoona, mm. 25 kultalevyä.

Pikkupojasta asti treenaillut Lasse aloitti todellisen el√§m√§ntaparemontin kahdeksan vuotta sitten j√§tt√§ess√§√§n alkoholin ja lopullisen k√§√§nnekohdan kuntoilun aloittamiseen toi olkap√§√§leikkaus viisi vuotta sitten. Olkap√§√§n kuntoutusta Lasse hoiti Santasportissa. Hyv√§n peruskunnon Lasse on saanut mets√§stys- ja kalastusreissuilla vaeltaessaan Norjan tuntureita my√∂ten. Rumpuja Lasse ei en√§√§ keikoilla soita, mutta motoriikkatreenin√§ olkap√§√§lleen silloin t√§ll√∂in rummuttelee. Keikoilla rummut ovat vaihtunet bongo-rumpuihin ja perkussioihin.

Todellinen erämies

Ulkoaktiviteeteistä Lasse nimeää omaksi jutukseen lumikenkäilyn, jota tehostamassa toimivat sauvat. Ylläksen maisemat ovat tulleet hyvin tutuiksi Lasselle, vaikkain välillä hän on päätynyt hieman oudommillekin reiteille. Kerran lumen alta alkoi virrata valtoimenaan puro, johon putoamisen Lasse vältti nopealla reagoinnilla. Onpa Lasse liukunut muutaman kerran lumivyöryn mukanakin. Näillä reissuilla ei onneksi olla yksin ja varusteista löytyy kyllä mahdollisii onnettomuustilanteisiin sopivat apuvälineet. Kalastus- ja metsästysreissut vaativat hyvää kuntoa, vaellusmatkat saattavat olla hyvinkin pitkiä niille todellisille saalispaikoille.

Rovaniemell√§, Santasportissa h√§n harjoittelee syyskuusta alkaen koko talven aina maaliskuun loppuun saakka, jolloin tuntureiden kev√§√§n keikka-aikataulut alkavat painaa p√§√§lle t√§ysill√§ ja kuntoilua pit√§√§ jatkaa keikkakohteissa, tilaisuuden tullen. Hyv√§ kunto ja olo n√§kyv√§t ulosp√§in ja niit√§ juuri edukseen esiintyv√§ artisti tarvitsee.

Rautukopla pilkillä Norjassa: 40v-juhlavuosi tulossa

Lasse on yst√§vineen intohimoinen pilkkij√§ ja mik√§ se on pilkkiess√§ kun kaikkialla siint√§v√§t upeat Norjan vuorimaisemat ja ymp√§rill√§ vain lunta ja auringonpaistetta. Lasse muistaa vuoden 1986, kun pilkkireissulla oltiin toukokuu lopulla uimahousut jalassa. Aurinko paistoi kuumasti j√§√§lle pilkkij√∂it√§ l√§mmitt√§en. Pilkkireissulla on oltu my√∂s telttamajoituksessa, kun ulkona on ollut pakkanen. Erilaiset olosuhteet tuovat luontoharrastukseen monipuolisia el√§myksi√§.