Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

Rollo MTB - maastopyöräilytapahtuma - fiiliksiä viime vuodelta!

 

Kuva: Kalevi Mikkonen
 

Varpaissa asti kihelmöi. Ympärillä kanssakilpailijat naureskelevat hermostuneesti. Tasainen napse käy, kun kengät loksahtelevat kiinni polkimiin. Kumma juttu, että aina se säväyttää, kun kilpailunumero on kiinnitetty tankoon. Tänään piti olla kyseessä vain pikkasen reippaampi treeni, jolla jättää kylmenevien säiden myötä sulan maan maastopyöräily taakse tältä vuodelta.

Olen Ounasvaaralla järjestettävän RolloMTB:n maastopyörämaratonin lähtöviivalla. Tästä kisasta poikkeuksellisen tekee sen sijainti. Koko maraton reitti kiertelee aivan Rovaniemen kaupungin kupeessa ja Santasportin läheisyys takaa hienot puitteet liikunnalliselle päivälle. Itselleni Ounasvaaran polut ovat kotipolkuja ne tarjoavat upeat puitteet maastopyöräilyyn. Kilpailua varten on valjastettu suurin osa Oukun hienoimmista poluista ja välillä reitin erämaisuus pääsee yllättämään, vaikka kaupungin läheisyydessä ollaankin.

Tunnelmaa kisa-aamuna lisää useat muut tapahtumat, joita Ounasvaaralla on käynnissä. Rullahiihtäjät tuuppaavat Oukun nousua ja pikkufutarit juoksevat pallon perässä lähtöalueen vieressä. Maastopyöräily näyttää kiinnostaneen tänäkin vuonna, kun viivalle on ilmaantunut noin 90 kuskia aina aloittelijoista kokeneisiin kisatykkeihin. Kaikille on löytynyt sopivasti haastavat matkat.

 

Kuva: Tommi Haapakangas
 

Kun ”aja”-komento viimein kajahtaa tyrkkään itseni muiden sekaan. Alkumatkasta ei ole niin kiire, ettei ehtisi jutustelemaan muutamien kauempaa tulleiden kanssakilpailijoiden kanssa. Lähes poikkeuksetta reitin monipuolisuus tuottaa positiivista palautetta. Samoin paikan helppo saavutettavuus rautateitse ja myös lentokoneella. Olivatpa monet tulleet perheineen paikalle liikunnallisen viikonlopun viettoon.

Pahimmat nousut golfkentän takana jää taakse ja sen jälkeen oma taktiikkani on kiristää ketjuja toden teolla. Enää ei pysty juttelemaan, ainakaan puuskuttamatta. Täysjousto nielee kivikkoiset urat upeat singletrackit seuraavat toisiaan. Selkiä alkaa tulla vastaan, kun ajan tutut kurvit ja mäet kiihtyvällä tahdilla. Loppumatkasta flow yllättää ja nautinto puskee pintaan. Meno on rentoa ja vahvaa. Maaliviivan ylityksen jälkeen huippufiilis jää leijumaan ja jään aistimaan kisapaikan tunnelmaa. Ensi vuonna uudestaan.

-Tommi Haapakangas

Rollo MTB on maastopyöräilytapahtuma järjestetään 16.9.2017 Ounasvaaran maastossa Santasportin läheisyydessä. Lisätietoja tapahtumasta ja kilpailukutsun löydät täältä!