Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

OTC Rovaniemi -hankkeesta potkua osaamiskeskittymän kehittämiseen

Artikkelin sisältö: 

Santasport Lapin Urheiluopisto sai Suomen Olympiakomitean virallisen Olympic Training Center (OTC) -statuksen vuoden 2016 alusta. Status myönnetään korkeatasoisille valmennuskeskuksille, jotka tarjoavat olympiatason olosuhteet monipuoliseen harjoitteluun.

Tämän jatkoksi Lapin Urheiluopisto sai kesäkuussa 2016 kolmevuotisen EAKR -rahoituksen Olympic Training Center Rovaniemi -hankkeelle, jonka tavoitteena on kehittää Santasportin ja Rovaniemen kaupungin strategiseen kumppanuuteen tukeutuen kansainvälinen lumi- ja jäälajeihin sekä taitovalmennukseen erikoistunut liikunnan ja urheilun osaamiskeskittymä Ounasvaaralle. Hankkeella pyritään myös vastaamaan Opetus ja kulttuuriministeriön urheiluopistoille asettamiin erityisiin koulutustehtäviin, joita Lapin urheiluopistolla ovat lumi- ja jäälajit sekä taitovalmennus.

Keskeisenä tuloksena on Santasport Lapin urheiluopiston osaamistason nosto vastaamaan kansainvälisen tason huippu-urheiluasiakkaiden ja muiden erityisen vaativien asiakasryhmien vaatimuksia. Hanke liittyy Santasport Lapin urheiluopiston kansainvälistymisstrategiaan, jonka mukaisesti lähivuosina OTC Rovaniemn tavoitteena on olla yksi maailman johtavista valmennuskeskuksista lumi- ja jäälajeissa sekä taitovalmennuksessa. Laajemmassa kehittämisaikataulussa tämä hanke keskittyy Santasport Lapin urheiluopiston omaan henkilöstöön sekä sen aivan välittömässä toimintaympäristössä toimiviin yrityksiin henkilöstöineen.