Opening hours  |   Reception 020 798 4202   |   Sales 020 798 4222

Ryhmästä voimaa ja hyvinvointia

ryhmästä voimaa

Kuvassa ryhmän jäsenistä ylärivissä vasemmalta: Tapio Ylipaavalniemi, Reijo Heino, Antti Laitila ja Juha Kuorikoski, alarivi vasemmalta: Matti Poikajärvi, Teuvo Piirainen ja Hannu Kaltiola.
 

Kyseessä ei ole projekti. Kyse on arjen muuttuneista valinnoista, joka päivä. Joskus se on hissi, joskus valinta on lautasella. Yhdelle porukalle joka tiistainen valinta on kuitenkin oma viikkoliikuntaryhmä Santasportissa Rovaniemellä. Remonttia Roppaan työhyvinvointiryhmä on raakaa tukea motivaatioon, ja vuodentakainen kokonaisvaltaisen korjausliikkeen alkusysäys.

Remonttia Roppaan on tänä päivänä hymyssä suin trikoot jalassa pimeään ponnistavia miehiä. Vielä vuosi sitten kamppailtiin huonon olon, ylipainon ja terveyttä nakertavan elämänrytmi kanssa. Nyt jalassa komeilevat uutukaiset maastolenkkarit, ja kädessä jo hyvin palvelleet kävelysauvat. Viime viikon tapaan Antti Laitilaa ja Tapio Ylipaavalniemeä kutsuu mäkinen maasto. Mahtava syke ja tekemisen meininki paistavat miehistä ulos asti. Työhyvinvointia edistämään perustettu ryhmä on tätä nykyä tiivis ja upealla huumorilla varustettu porukka, joka voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Työkyvyn parantamisesta lähtenyt projekti on osoittanut, ettei kyse ole projektista, eikä pelkästä työkyvystä. Kyse on kokonaisvaltaisesta työhyvinvoinnista, omista valinnoista ja koko perheen muuttuneesta arjesta. Tämä hyvinvointi rakentuu fyysisestä kunnosta, henkisestä hyvinvoinnista ja ravinnosta. Parasta buustia työhyvinvointiin saadaan tekemällä ryhmässä, oman työyhteisön kesken. Juuri tämä on ollut Remonttia Roppaan -porukalle projektin keskeisin anti.

Ryhmä testaamassa seikkailupuisto Huiman ratoja, kuvassa Tapio Ylipaavalniemi ja Reijo Heino.
 

Ryhmän liikkeellepanevana voimana ovat alunperin olleet liikunnanohjaajat, joiden asiantuntijuus ja kannustus ovat johtaneet terveellisten tapojen omaksumiseen ja säännöllistymiseen. Nyt porukka suhtautuu ennakkoluulottomasti kaikkeen liikuntaan, kirmaa sauvakävelemään tai zumbaamaan luottaen itseensä. Rovaniemen Värisilmän työhyvinvointiporukka laittoi liikkeelle paljon hyvää. Nyt vuoden jälkeen ryhmiä on jo kolme, ja viime vuonna ensimmäisenä aloittaneet ovat jo kavunneet seuraavalle tasolle. Projekti on muuttunut prosessiksi ja elämätavaksi.

Hyvinvoiva yksilö on työpaikalla arvokas, mutta erityisen arvokas on hyvinvoiva työyhteisö.


Katso myös lisätiedot tammikuussa alkavasta Duunari Työkuntoon -työhyvinvointikokonaisuudesta.