Opening hours  |   Reception 020 798 4202   |   Sales 020 798 4222

Kiireisen treenaajan selviytymisvinkit

 
 

Juoksetko työpäivän jälkeen kiireessä suoraan salille tai treeneihin? Huomaatko treenien aikana, että energia ei tunnu oikein riittävän, vaikka mielessäsi olit kuvitellut vetäväsi tänään kovaa? Treenin läpi sinniteltyäsi juokset vatsa huutaen ruokakauppaan ja sorrut ostamaan jonkun nopean ja helpon einesruoan, koska aikaa ja voimia ei enää riitä ruuanlaittoon? Treenikin meni vähän harakoille, kun et saanut itsestäsi mitään irti... Tuttu tilanne monelle! Asennoidu kiireisiin päiviin jo ennakkoon, ja varmista myös riittävä yöuni! Näillä vinkeillä varmistat energian riittävyyden treeneissä sekä jaksat panostaa myös kotiruokailuun.

1. Valmistaudu iltapäivän treeniin jo heti aamulla
Syö runsas ja täyttävä aamiainen, jolla jaksat helposti puolille päivin lounaaseen asti. Runsaasti proteiinia ja rasvaa sisältävä aamiainen pitää sinut kylläisenä ja aivosi virkeänä läpi aamupäivän työhaasteiden. Esimerkiksi kasvismunakas, proteiinipitoinen (esim. heraproteiini- tai maitorahkapohjainen) marja-avokadosmoothie tai kaurapuuro mustikoilla, siemenillä ja keitettyjen munien kera ovat hyviä valintoja aamuun.

2. Juo vettä aamiaisen ja lounaan välissä 0,5-1 litraa
Täytä pullo lounaan jälkeen ja juo sama satsi myös iltapäivän aikana. Kehomme tarvitsee nestettä, vaikka et janoa tuntisikaan.

3. Syö lounaalla monipuolisesti ja vatsa täyteen
Jos töiden jälkeen on tiedossa kova treeni, ei pieni kasviskeitto tai täytetty voileipä riitä! Lado salaattia, raasteita tai keitettyjä vihanneksia reilusti, noin puolet lautasesta ja lorauta päälle lusikallinen oliiviöljyä. Jos lounasravintolassa on tarjolla eri vaihtoehtoja, valitse niistä proteiinipitoisin, esimerkiksi kalaa tai lihaa, noin oman kämmenesi kokoinen annos. Lisukkeeksi ota 1-2 dl keitettyä riisiä, pastaa tai pari perunaa. Jos tarjolla on esimerkiksi keittoa, ota lisäksi pari viipaletta täysjyväleipää, voita ja lasi piimää.

4. Noin tunti tai puolitoista ennen treeniä on hyvä ottaa vielä pieni välipala
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta säilyttää eväitä työpaikalla jääkaapissa, pidä mukanasi esim. maustamattomia pähkinöitä ja helposti kuorittavia hedelmiä kuten banaaneja. Kofeiini voi buustata treeneissä jaksamista, joten jos olet kahvinjuoja, nauti kahvin kanssa kourallinen pähkinöitä, banaani ja muutama pala tummaa suklaata. Jos työpaikallasi on jääkaappi, voit napata sieltä kahvin kaveriksi vaikkapa smoothien (valmista aamulla tupla-annos ja ota puolet mukaan töihin) tai purkin raejuustoa ja päälle omenalohkoja. Jos ajat töistä treeneihin lähikaupan kautta, voit silloin tällöin turvautua myös valmiisiin proteiinipatukoihin tai -juomiin.

5. Kovan treenin jälkeen voit vielä optimoida palautumistasi heraproteiinijuomalla
Palkkari täyttää myös mukavasti vatsaa ja jaksat mennä kotiin syömään päivällisen. Kiireisiä päiviä on myös hyvä oppia ennakoimaan, esimerkiksi valmistamalla isomman määrän ruokaa kerralla, jottei joka päivä tarvitse kokata. Näin ateria odottaa jo kotona lämmitystä vaille valmiina.

Jos haluat kehittyä treeneissäsi, opettele rutiinit, joissa ruokailu, uni ja lepopäivät ovat osa kokonaisuutta. Pelkkä kovaa treenaaminen (yhdistettynä stressaavaan työhön ja kiireeseen) ei todellakaan ole oikea tie, vaan kulutat itsesi loppuun melko pian. Kysy liikunnan ammattilaisilta rohkeasti apua, jos sinusta tuntuu että kehityksesi junnaa paikallaan. Pidä ruokapäiväkirjaa muutaman päivän ajan, jo se saattaa avata silmiäsi ja saada sinut miettimään sitä, että syötköhän sittenkään tarpeeksi tai onko muutoksille tarvetta.

Energistä treenikevättä sinne kiireiden keskelle!