Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

ENSKAUEL -suunnistusseminaari

Artikkelin sis√§lt√∂: 

Viime vuonna hyvän vastaanoton saanut ENSKAUEL -suunnistusseminaari järjestetään jälleen Santasport Lapin Urheiluopistolla 5.-6.11.2016 välisenä aikana. Seminaari tarjoaa monipuolisesti näkökulmia nuoren suunnistajan harjoitteluun sekä tulevan kauden ohjelmointiin. Luennot on tarkoitettu niin huipulle tähtääville nuorille suunnistajille kuin heidän valmennuksestaan vastaaville henkilöille.

Seminaaripaketti 48‚ā¨/hl√∂ (sis. seminaarimaksun sek√§ ohjelmaan kuuluvat kahvit ja lounaat). Majoitus seminaarivieraille alk.  50 ‚ā¨/hl√∂. Katso tarkemmat majoitushinnat alla olevasta seminaariesitteest√§.

Seminaariesite ja ohjelma

Ilmoittautuminen seminaariin

 

Seminaari-isännän tervehdys

Seminaari on tarkoitettu nuorille, huipulle t√§ht√§√§ville tai jo huippu-urheilun kynnyksell√§ oleville suunnistajille, koko Suomen ‚ÄĚOlleille ja Annoille‚ÄĚ. Suositusik√§rajaa on mahdoton asettaa, mutta halu kehitty√§, intohimo sek√§ tavoitteellisuus yhdess√§ vuosien harjoittelukokemuksen kanssa auttavat ymm√§rt√§m√§√§n seminaarin alustuksia. Esimerkiksi urheilulukioiden tai lajiliiton valmennuskurssien l√§pik√§ynti auttaa sis√§lt√∂jen ‚ÄĚrakentamisessa lihaksi luiden ymp√§rill√§‚ÄĚ jokaisen omassa valmennusfilosofiassa.

Seminaari tuo siis n√§k√∂kulmia urheilijan omaan n√§kemykseen  valmentautumisesta kohti huippu-urheiluvaihetta. Seminaarin t√§htiesiintyj√§ tuo suoran viestin maailman huipulta  k√§yden l√§pi niin fyysisi√§ kuin taidollisiakin vaatimuksia kamppailussa kirkkaimmista mitaleista. Muiden alustajien esitykset ja yhteiset keskustelut toisten huipulle pyrkivien suunnistajien kanssa j√§sent√§v√§t varmasti jokaisen henkil√∂kohtaista n√§kemyst√§ valmentautumisesta jota tuo matka ik√§luokan, Suomen tai jopa maailman huipulle vaatii.

Seminaari on tarkoitettu myös huipulle tähtäävien nuorten (noin 16-23 -vuotiaat) valmennuksessa mukana oleville tai heidän valmennuksestaan kiinnostuneille valmentajille. Alustukset sekä yhteiset keskustelut muiden valmentajien kanssa antavat eväitä oman valmennusfilosofian tarkistamiseen myös valmistautuessa seminaarin ikäluokan urheilijoiden valmentamiseen tai vaikkapa aikuishuippujen valmennuksen parissa toimiville.

Vuoden 2016 seminaarin "punainen lanka" kietoutuu sprinttisuunnistuksen ympärille. Lähestymistapa on nykyaikaisen yleissuunnistajan näkökulma, jossa sprinttisuunnistus kuuluu urheilijan lajivalikoimaan siinä missä pitkä maastomatkakin. Sprinttiä käsitelläänkin suoraan sprinttisuunnistuksen näkökulmasta, mutta myös pohtien siirtovaikutuksia maastomatkoilta sprinttiin ja päinvastoin. Maailman huipulta omat mielipiteensä asiaan tuovat ruotsalaiset huippusuunnistajat Gustav Bergman ja Helena Jansson.

Suomen hiihtomaajoukkueen valmennuspäällikkö Eero Hietanen antaa suunnistajille ajattelemisen aihetta sprinttihiihdon ja distanssimatkojen näkökulmasta. Suomen sprinttisuunnistusmaajoukkueen valmentaja Kalle Rantala käy läpi sprintin taitoharjoittelua erityisesti "kuivaharjoittelun" näkökulmasta. Kyösti ja Anna Haataja pohtivat esityksessään nuoren urheilijan murtautumista aikuismaajoukkueeseen mahdollisesti sprintin avulla unohtamatta vuoden menestysmatkaa, pitkää maastomatkaa, jossa Anna nappasi niin nuorten MM-kultaa kuin opiskelijoidenkin maailmanmestaruuden. Olli Ojanaho kokoaa yhteen usean vuoden kokemuksia valmistautumisesta nuorten arvokisoihin, myös sprintin näkökulmasta.

Seminaariin mahtuu antoisien keskustelujen lis√§ksi my√∂s k√§yt√§nn√∂n demoja suunnistajan talviharjoittelun monipuolistamiseksi erityisesti nopeus- ja voimaharjoittelun n√§k√∂kulmasta. Suunnistusvalmentajien ajatuksia haastavat tuolla saralla Lapin Urheiluakatemian yleisurheiluvalmentajat. Lis√§ksi seminaarissa p√§√§st√§√§n suunnistamaankin. T√§ll√§ kertaa sprinttiteemalla ulkona ja/tai sis√§ll√§ talven tulosta riippuen. Seminaarip√§iv√§n kruunaa urheilijoiden ja valmentajien omat illanvietot, joissa tulevaisuuden suunnitelmilla on tapana ‚ÄĚsaada siivet‚ÄĚ.

Tervetuloa suunnistusseminaariin ajankohtana, jolloin vanha kausi on juuri päättynyt ja uuden kauden haasteet ovat vielä edessäpäin. Kevään kilpailukausi tulee vastaan nopeammin kuin taas muistikaan, mutta kaikki on mahdollista. Enskauel!

Seminaari-isäntä,

Mikko