Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Tutkintonimike nuoriso- ja yhteisöohjaaja

1.8.2018 alkaen Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteis√∂ohjauksen osaamisala. Tutkinnon perusteet l√∂ytyv√§t T√Ą√ĄLT√Ą!

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja tekee työtä kasvatus- ja ohjausalalla eri-ikäisten ihmisten parissa. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi nuorisotilat, iltapäiväkerhot, järjestöt tai erilaiset projektit, joissa luodaan mahdollisuuksia eri-ikäisten harrastus- ja vapaa-aikatoiminnalle.

Työtä tehdään yleensä kunnan, kansalaisjärjestön tai yksityisen yrityksen palveluksessa tai itsenäisenä ammatin harjoittajana. Työtä tehdään usein yhteistyössä kodin, koulun, sosiaalitoimen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Nuoriso- ja yhteis√∂ohjaajalta vaaditaan vastuullisuutta, luotettavuutta, sosiaalista herkkyytt√§ sek√§ motivointi- ja empatiakyky√§. Nuoriso- ja yhteis√∂ohjaaja osaa innostaa, ohjata, motivoida ja kasvattaa sek√§ j√§rjest√§√§ tavoitteellista ja el√§myksi√§ tuottavaa toimintaa. T√§rke√§n√§ tavoitteenasi on yhteis√∂llisyyden vahvistaminen.

 

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon sis√§lt√∂

Ammattilliset tutkinnon osat 135 osp

Pakolliset tutkinnon osat:      

  • Ohjaajuus
  • Ohjaus eri toimintaymp√§rist√∂iss√§
  • Ohjauksen menetelm√§t

 

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Projektitoiminnan ohjaus
  • Nuorten sosiaalinen vahvistaminen
  • Kerhotoiminnan ohjaus

 

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 osp

Opetussuunnitelma (1.1.2018 jälkeen aloittaneet)

 

Koulutukseen hakeutuminen

Seuraava yhteishaku 20.2.-13.3.2018. Pääsykokeet 17.5.2018

Pääsykokeisiin kutsutaan kaikki kutsukirjeellä lisätietojen kera.

Mik√§li olet hakenut kev√§√§n 2018 yhteishaussa tai jatkuvassa haussa oheisiin koulutuksiin ja olet vastaanottanut kutsun p√§√§sy- ja soveltuvuuskokeisiin, ilmoittauduthan oheisen linkin kautta. Ilmoittautumislomakkeelle p√§√§set T√ĄST√Ą.

 

Muut hakijat

Jatkuva haku

Toisen asteen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakijat hakevat s√§hk√∂isell√§ hakulomakkeella suoraan oppilaitokseen. Hakulomakkeen l√∂yd√§t T√Ą√ĄLT√Ą!

 

Lisätiedot
Opintosihteeri
Taina Tuomitie
020 798 4205
education(at)santasport.fi


Emmi Seppänen
020 798 4365
emmi.seppanen(at)santasport.fi

Poistu mobiilinäkymästä