Tanssialan perustutkinto

Tanssialan perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, josta valmistutaan ammattitanssijaksi, sekä muihin tanssin alan tehtäviin. Opinnot painottuvat tanssijan perustehtävien hallintaan laaja-alaisesti; kansantanssiin sekä street- ja showtanssiin, balettiin, nykytanssiin ja kehonhallintaan. Teemme yhteistyötä paikallisten huippuluokan kansantanssiryhmien ja -opettajien kanssa sekä osallistumme erilaisiin tanssi- ja taideproduktioihin. Aikaisempi tanssiharrastus on eduksi koulutukseen hakeutumisessa.

Tutkinto on peruskoulupohjainen. Koulutus antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tanssija voi toimia esim. erilaisissa produktioissa, tanssiryhmiss√§ ja erilaisissa n√§ytt√§m√∂taiteen teht√§viss√§. Koulutuksen laajuus on 180 osp ja tutkintonimike tanssija.

Tanssialan perustutkinnon esite

Katso myös video tanssijaopiskelijoiden syksyllä 2015 tekemästä matkasta Japaniin!
Lue lisää Japanin matkasta myös opiskelijoiden blogista.

Tanssialan perustutkinnon sisältö

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp

  • kansantanssi, (baletti, nykytanssi)
  • ilmaisu
  • tanssin teoria
  • kehonhuolto
  • produktioty√∂

Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 osp

Ammatillisista opinnoista vähintään 20 osp on työssäoppimista. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös kansainvälisessä opiskelijavaihdossa.

Opiskelun kustannukset

Urheiluopistossa tutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen ja ruoan viitenä päivänä viikossa. Kustannuksia opiskelijalle tulee opiskelumateriaalista, välineiden ja oppikirjojen hankinnasta, opintomatkoista sekä valinnaisaineiden mahdollisista lisäkustannuksista. Opiskelijalla on mahdollisuus saada valtion opintotukea. Opiskelijan etuisuuksiin kuuluu lisäksi Santasport Lapin Urheiuopiston hyvin varustettujen tilojen ja suorituspaikkojen käyttö.
 

Hakeutuminen opintoihin

Kevään 2017 yhteishaku 21.2.-14.3.2017.

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Toisen asteen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakijat (ammattikoulu, oppisopimus tmv.) hakevat aikuiskoulutushaussa sähköisellä hakulomakkeella suoraan oppilaitokseen.

Pääsyvaatimukset ja soveltuvuuskoe

Pääsyvaatimuksena on vähintään peruskoulun oppimäärän suorittaminen. Valintakokeisiin kutsutaan kaikki hakijat. Valintakoe pidetään 4.5.2017.


Yhteishaku on päättynyt! Suorahaku käynnissä!

Hae tästä


Lisätietoa
Tanssinopettaja
Piia Semeri
020 798 4270
piia.semeri(at)santasport.fi

Opintosihteeri
Taina Tuomitie
020 798 4205
taina.tuomitie(at)santasport.fi

Poistu mobiilinäkymästä