Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

KUNTOTESTAUS

Santasport Lapin Urheiluopiston pitkä historia huippu-urheilun parissa takaa korkean ammattitaidon niin ammattiurheilijan kuin myös vapaa-ajan liikkujan käyttöön. Kuntotestauksen avulla paitsi seurataan kehitystä,myös suunnitellaan harjoitukset ja ohjelmat kunkin liikkujan omalle tasolle sopiviksi. Näin liikkumista ei tarvitse aloittaa verenmaku suussa, ja kehityskin on nopeampaa.

Testaus osana muita palveluja

Useisiin palvelukokonaisuuksiimme, kuten työhyvinvointipalveluihin sekä liikuntakursseihin sisältyy alkutestaus, minkä avulla ohjelmista saadaan täysi hyöty irti. Myöhemmin samojen testien toistamisen avulla liikkujan on helppo havaita oma kehitys ja kasvattaa näin motivaatiota uusien elämäntapojen ylläpitoon. Testauksen avulla liikkuja oppii myös hyödyntämään testituloksia itsenäisessä harjoittelussaan ja saa työkalut kuntonsa seuraamiseen myös jatkossa.

Testiasemalla voidaan tehdä mm. lihaskuntotestejä, kestävyyskuntotestejä, kehonkoostumusmittauksia, tasapainotestejä ja liikkuvuustestejä. Kuntotestien aikatauluun vaikuttaa luonnollisesti ryhmän koko.Terveydenhoitajamme tekee tarvittaessa myös laboratoriotestit kuntoarvion tueksi.

Huco sport -profiili kertoo, millainen liikkuja olet
Tämän testin avulla selvitetään, mikä liikkumistasi motivoi ja minkä tyyppisestä harjoittelusta nautit. Oikean liikkumistyylin löytäminen auttaa erityisesti liikuntaharrastuksen aloittamisessa ja helpottaa motivaation ylläpitoa pitkäkestoisesti.

Taustamittaukset
Henkilökohtainen tapaaminen terveydenhoitajan kanssa sisältää haastattelun, sekä sydänfilmin (lepo-EKG) ja verenpaineen mittauksen.

Kehonkoostumusmittaus
Kehonkoostumusmittaus on tarkka analyysi kehon koostumuksesta ja siitä, kuinka esimerkiksi rasva- ja lihasmassa jakautuvat kehossa. Käytössämme on sekä Tanita että Inbody 720 -laitteet.

Kestävyyskunnon testit
UKK 2 km kävelytesti soveltuu kaikentasoisille liikkujille. Testi kertoo testattavan henkilön kestävyyskunnon suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn.

Epäsuora polkupyöräergometritesti soveltuu kaikentasoisille liikkujille. Testistä selviää henkilökohtaiset kestävyysliikunnan sykearvot.

Lihaskunnon testaus
UKK-terveyskuntotesteistä selviää testattavan tasapainon, liikkuvuuden ja lihaskunnon tilanne.

Toistotestit sisältävät päälihasryhmien: vatsa- ja selkälihasten sekä ylä- ja alaraajojen toistotestit.

Smart Equi -testi
Tasapaino on tärkeä toimintakyvyn osa-alue, johon vaikuttaa mm. kehonhallinta ja lihaskunto. Smart equiteston tasapainotesti, jonka avulla testataan tasapainoaistiin vaikuttavia aistijärjestelmiä.

BPM-mittausjärjestelmä
BPM (Back Pain Monitor) -mittausjärjestelmällä tutkitaan mm. kipua, selkärangan liikkuvuutta, lihaskuntoa ja työkykyä. Sisältää henkilökohtaisen testipalautteen.

Health Promotion Hyvinvointiraportti
Health Promotion Hyvinvointiraportti on kyselykartoitus, joka analysoi mm. tuki- ja liikuntaelimistön oireita ja toimintakykyä, liikunta-aktiviteettia, mielialaa, unen laatua ja vireystilaa, työkykyä ja työn fyysistä kuormitusta,sairauksia, alkoholinkäyttöä sekä sairauspoissaoloja.

Tutustu myös kilpaurheilun ja valmennuksen tukipalveluihin

 

Testauspalveluista blogissamme

 

Testauspäällikkö
Riikka Kivistö
020 798 4291
riikka.kivisto(at)santasport.fi