ENSILUMEN HIIHTOKAUSI 2017

Lokakuun puolivälissä avataan Ounasvaaralla liki 50 000 kuution lumikasa ja tehdään Ensilumenlatu. Tulevalla kaudella Ounasvaaran Ensilumenlatua jatketaan hiihtostadionilta golfpuistoon, latua tulee hiihdettäväksi enemmän kuin aiempina vuosina, yhteensä n. 9 km. Lisäksi Toramolle tehdään ampumahiihtäjille oma latu, jota varten on ampumahiihtostadionille säilötty lunta 10 000 kuutiota.

Lumen ajo ladulle aloitettiin t√§ll√§ kertaa 19.10.2017 t√§√§lt√§ vaaran p√§√§lt√§ Urheiluopiston p√§√§st√§ ja ladun teko eteni stadionia kohti.

Kaudella 2017 otettiin k√§ytt√∂√∂n my√∂s Ounasvaaralla ensilumenladun maksuk√§yt√§nt√∂. Ladun k√§ytt√∂maksu on paikallisilta 20 ‚ā¨ / koko ensilumenkausi. Perhelippu on 40 ‚ā¨ / perhe (samassa taloudessa asuvat)/ kausi. Merkiksi kausilipun ostosta hiiht√§j√§ saa sinisen putkihuivin.

Maksu ulkopaikkakuntalaisille ladun k√§ytt√§jille on 10 ‚ā¨/hl√∂/p√§iv√§. P√§iv√§lipun ostaneet saavat p√§iv√§kohtaisen rannekkeen. Alle kouluik√§isilt√§ ladun k√§ytt√§jilt√§ ei maksua perit√§.

Latumaksu koskee vain Ounasvaaran ensilumenlatua lokakuun lopusta ‚Äď marraskuun loppuun, jolloin luonnonlumiladut eiv√§t viel√§ ole k√§ytett√§viss√§. Luonnonlumiladuilla saa hiiht√§√§ ilmaiseksi, kuten ennenkin.

 

Ensilumenlatu INFO 2017

Rovaniemeläisille kausilippu/putkihuivi
20 ‚ā¨ / hl√∂ / ensilumenkausi ja 40 ‚ā¨ / perhe (samassa taloudessa asuvat) / ensilumenkausi
Alle 7 v. ei maksua
Ensilumenladun kausilippu on voimassa ladun avaamisesta (arvio 21.10.) koneellisesti kunnostettujen luonnonlumilatujen aukaisuun asti. Kausilippu koskee Rovaniemellä asuvia. Kausilippu on henkilökohtainen.

Kausilippuja myyd√§√§n kaupungin talon Osviitta palvelupisteest√§ arkisin klo 9-16 ja Hiihtomajantielt√§ Santasport vastaanotosta joka p√§iv√§ klo 8-21. Kausilippu koskee Rovaniemell√§ asuvia. Kausimaksu on voimassa 20.10-31.12.2017. Santasportilla majoittujille ensilumen k√§ytt√∂maksu sis√§ltyy majoitushintaan.

Ulkopaikkakuntalaisille päiväranneke
10 ‚ā¨ / hl√∂ / p√§iv√§
Alle 7 v. ei maksua
Päiväranneke koskee ulkopaikkakuntalaisia ensilumenladun käyttäjiä. Ranneke on henkilökohtainen ja jokaiselle päivälle erikseen merkitty. Rannekkeita myydään Hiihtomajantieltä Santasport vastaanotosta joka päivä klo 8-21 sekä useimpien Rovaniemen hotellien tai majoituskohteiden vastaanotoista.

Latumaksut voi maksaa myös kännykällä
Ensilumenladun hiihtokauden alkaessa kausilipun voi maksaa myös ladulta matkapuhelimen avulla, hiihtäjä tilaa tekstiviestillä kausilipun tai päivälipun. Maksusuorituksesta tulee matkapuhelimeen vahvistus, joka toimii todisteena maksusta.

Kausilippu paikallisille: L√§het√§ viesti SANTA20E lyhytnumeroon 169 200 (Tilauksen hinta 20 ‚ā¨ / kausi)

P√§iv√§lippu (ulkopaikkakuntalaisille): L√§het√§ viesti√§ SANTA10E lyhytnumeroon 169 200 (Tilauksen hinta 10 ‚ā¨ / p√§iv√§)

Saat vahvistuksen onnistuneesta tilauksesta tekstiviestillä. Säilytäthän viestin mahdollista tarkastusta varten! Tilauksen hinta veloitetaan matkapuhelinlaskussasi. Palvelu toimii suomalaisten operaattorien liittymillä. Mobiilimaksun ohjeet löytyy myös ladulta infotauluista, ensilumenladulla valvovalta oppaalta tai soittamalla Santasport vastaanottoon tai Osviittaan.

Ensilumen latuliput ja ensilumi-info: Santasport vastaanotto puh. 020 798 4202, palvelupiste Osviitta 016 322 6800 tai Santasport myynti puh. 020 798 4222, sales@santasport.fi

 

Latukamera toimii ainoastaan Mozilla Firefox ja Google Chrome-selaimilla.

Hiihtovideot:
Pirjo Murasen ja Jesse Väänäsen vinkit hiihtolenkille / Perinteinen tyyli / Vapaa tyyli

Latukartat:
Ensilumenlatukartta 2017

Ounasvaaran latukartta

Ensilumen webkamerat:
Ounasvaaran hiihtostadion
Ounasvaaran hyppyrimäen torni

Ensilumenkilpailut Ounasvaaran ja Toramon maastoissa:
Toramon ampumahiihtokilpailut 3.-5.11.2017
Maastohiihdon Suomen Cup 18.-19.11.2017

Varaukset ja lisätiedot:
Santasport myyntipalvelu
sales(at)santasport.fi
020 798 4222

Poistu mobiilinäkymästä