Alppihiihto

Lapin Urheiluopisto ympäristöineen tarjoaa loistavat olosuhteet alppihiihdon harjoittelun ja leiritoiminnan toteuttamiseen monipuolisine oheisharjoittelumahdollisuuksineen. Ounasvaaran Hiihtokeskuksen lähes täysin uusittu lumetusjärjestelmä takaa hyvät olosuhteet heti kauden alusta.

Rovaniemellä alppihiihtoa voi harjoitella nuorena urheilijana Ounasvaaran urheilulukion alppilinjan ja Lapin Alppiakatemian kautta ammatti- ja jopa maajoukkuetasolle asti. Leirejä järjestetään sekä alueellisesti että kansainvälisesti seurojen toimesta.

Tutustu alppihiihdon ja freestylen taitoleiriesitteeseen tästä

Koulutustoiminta Lapin Urheiluopistossa

Lapin Urheiluopiston valmennuskeskus järjestää alppihiihdossa valmentaja- ja ohjaajakoulutusta sekä väline-ja suksihuoltokoulutusta.

Syventäessään koulutustaan alppivalmentajat voivat hakeutua Lapin Urheiluopiston järjestämälle IV-tason Valmentajan erikoisammattitutkinnolle (VEAT).

Testaus

Valmennuskeskus tarjoaa alppilajien urheilijoille monipuoliset mahdollisuudet lajikohtaiseen testaukseen mm.tasapainon eri osa-alueiden testaamisessa.

Lapin Alppiakatemia

Osana Lapin Urheiluakatemiaa vuonna 2010 toimintansa aloittanut Lapin Alppiakatemia tarjoaa päivittäisvalmennusta fysiikkaharjoittelun merkeissä, sekä lajiharjoittelua ja kilpailutoimintaa alppihiihdon parissa. Harjoittelu sisältää leirejä myös ulkomailla.

Lapin Alppiakatemian perustarkoituksena on tarjota ammattimainen ja toimiva harjoitteluympäristö alppilukiosta valmistuville urheilijoille, joille maajoukkueen portit eivät vielä aukea. Koska kuilua alppikoulun ja maajoukkueen välillä on jo pitkään pidetty liian suurena, on voimavaroja alettu keskittämään vahvemman järjestelmän luomiseen ja alppiakatemian perustamiseen.

Hakeminen Lapin Alppiakatemiaan

Oletko valmistumassa tulevan kevään aikana lukiosta tai toisen asteen koulutuksesta?
Tule opiskelemaan Rovaniemelle, huippu-urheilun ytimeen Alppiakatemiaan!

Hakemuksen voit toimittaa sähköisesti osoitteeseen jarno.pirinen(at)santasport.fi

Lajivastaavat, alppihiihto
Jarno Pirinen
020 798 4245

Petri Tuomikoski
020 798 4256

Lisätietoja lajista
Skisport Finland
Santa Claus Ski Team

Poistu mobiilinäkymästä