Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

Maastohiihto

Santasport Lapin Urheiluopistolla maastohiihto on yksi näkyvimmistä lajeista. Maastohiihtäjät läheltä ja kaukaa harjoittelevat Ounasvaaran ympäristössä ympärivuotisesti rullasuksilla, Ensilumenladulla sekä koko talven Ounasvaaran ja Rovaniemen laajaa latuverkostoa hyödyntäen. Meillä treenaavat sekä harrastajat että maailmanluokan huippunimet!

Tutustu Santasportin harjoittelu- ja leiriolosuhteisiin

Suksienhuoltotila

Ilmanvaihdolla varustetut toisiinsa liitetyt voitelukontit sijaitsevat opiston välittömässä läheisyydessä. Konteista löytyy kiinteät voitelupaikat 20 henkilölle. Pöydistä löytyy pidikkeitä maastohiihto-, alppi- ja mäkihyppysukselle sekä lumilaudalle. Tila sopii hyvin myös voitelukoulutusten järjestämiseen. Konteissa on myös kiinteät häkit suksien säilytykseen.

Koulutustoiminta

Järjestämme Suomen Hiihtoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutusta, sekä tekniikka- ja voitelukoulutusta.Lapin Urheiluopistolla toimii hiihdon lajivastaavana ja asiantuntijana Mikko Seppänen ja lisäksi maastohiihdon valmentajana ja asiantuntijana Janne Hyyppä. Syventäessään koulutustaan hiihtovalmentajat voivat hakeutua Santasport Lapin Urheiluopiston järjestämään Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) koulutusohjelmaan.

Lajivastaavat, hiihtolajit

Janne Hyyppä
020 798 4250
janne.hyyppa(at)santasport.fi

Rovaniemen latureittipalvelu kertoo ajankohtaisen tiedon latujen kunnosta.

Latureittipalvelu

Tutustu myös
Suomen Hiihtoliitto
Suomen Maastohiihto
Lapin Hiihto ry
Ounasvaaran Hiihtoseura
Rovaniemen Lappi