Ravintovalmentajakoulutus 15op

2.9.2024-24.2.2025 Etäkoulutus

HyvinvointiSantasportLapin KesäyliopistoAikuiset
Haluatko muuttaa intosi ammatiksi ja auttaa muita saavuttamaan terveelliset elämäntavat? Aloita matkasi ravintovalmentajana! Koulutuksemme tarjoaa syvällisen ymmärryksen ravitsemuksesta, asiakasvalmennuksesta ja terveellisestä elämäntavasta.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Perustiedot

Ajankohta

2.9.2024 - 24.2.2025

Kesto

176 päivää

Kenelle sopii

Lisäkoulutukseksi liikunnanohjaajille, liikuntaneuvojille, personal trainereille ja urheiluvalmentajille, fysioterapeuteille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille tai ylipäätään henkilölle, joka tekee työtä ravinto- ja elintapaohjauksen parissa. Koulutus sopii myös hyvinvointiin ja liikuntaan liittyvää koulutustyötä tekeville ja henkilöille, jotka haluavat päivittää ja parantaa ravitsemustietoaan kokonaisvaltaisesti.

Paikka

Etäopetus

Ilmoittautuminen

7.2 - 18.8.2024

Osallistumismaksu

1200€, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä varausmaksu 100€. Koulutus laskutetaan useammassa erässä koulutuksen aloituksen varmistuttua.
Ravintovalmentajakoulutus 15op

Koulutuksen kuvaus

Koulutus järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston kanssa 

Liity innostavaan yhteisöömme ja opi asiantuntijoiden johdolla. Saat käytännön työkalut, joilla voit tukea asiakkaitasi kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Opiskele joustavasti verkossa, ja valmistu ammattitaitoiseksi ravintovalmentajaksi. Ole osa muutosta ja auta muita saavuttamaan parhaat versiot itsestään!

Koulutus perustuu holistiseen ihmiskäsitykseen ja ravinnon lisäksi koulutuksessa käsitellään kuormituksen ja levon sekä unen merkitystä ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena.

Koulutus sopii erinomaisesti ensimmäiseksi ravitsemuskoulutukseksi vakavissaan terveyden edistämisen ja valmennuksen parissa työskentelyyn tähtääville opiskelijoille

 • Ravintovalmentajakoulutuksessa perehdytään kattavasti ravitsemustieteenteoriaan ja käytännön ohjauksen työkaluihin
 • Koulutuksessa käydään syvällisesti läpi ravitsemuksen merkitystä hyvinvoinnin, terveyden, liikunnan ja urheilun tukena
 • Koulutus auttaa ymmärtämään käyttäytymisen muutoksen ja sen tukemisenmalleja, teorioita ja menetelmiä ja auttavat sinua löytämään oman tapasi toteuttaa valmennusta

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Nordic Health Academyn kanssa.

Pääkouluttajan toimii Jaakko Mursu, FT, dos

 

Jaakko Mursu on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja dosentti. Jaakko on tehnyt yli 20 vuotta tutkimus-, opetus- ja asiantuntijatyötä yliopistossa sekä urheilun ja urheilijoiden parissa. Jaakko toimii urheiluravitsemusasiantuntijana Mehiläisessä. Hän on Suomen Urheiluravitsemuksen Asiantuntijat (SURA) ry:n perustajajäsen ja Olympiakomitean urheiluravitsemusasiantuntija.

Saat koulutuksesta haltuusi riittävän ravitsemustieteen osaamisen, sekä ennen kaikkea, opit ravitsemuksen keinoin tukemaan asiakkaidesi erilaisten tavoitteiden saavuttamista, kuten liikuntaa tai painon pudotusta. Opit ymmärtämään eri ravintoaineiden ja suojaravintoaineiden määrittelyt sekä niiden merkityksen ja vaikutukset ihmisen terveydelle, kuten myös erottamaan laadukkaat lähteet vähemmän laadukkaista. Ymmärrät mm. ruuansulatusjärjestelmän toiminnan, ravitsemukseen liittyvän hormonitoiminnan ja energia-aineenvaihdunnan toiminnan. Lisäksi käymme perusteellisesti läpi tyypillisimmät puutostilat ja niiden ehkäisemisen ja hoidon parhaat käytännöt, yleisimmät ravintolisät ja niiden merkityksen, nestetasapainon ja sen merkityksen terveydelle, sekä stressin ja unen laadun merkityksen käytännön ravitsemusvalinnoille. Koulutus auttaa sinua myös ymmärtämään, kuinka tieteellinen ravitsemustieto muodostuu ja miten sen perusteella muodostetaan kokonaisnäkemys jostakin asiasta.

Opit myös tukemaan ravitsemukseen liittyvää käyttäytymisen muutosta viimeisimpään tieteelliseen tietoon pohjaavien parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Koulutus auttaa sinua ymmärtämään käyttäytymisen muutoksen ja sen tukemisen malleja, teorioita ja menetelmiä hyvin laajasti. Saat koulutuksesta varmasti sellaiset työkalut, jotka sopivat juuri sinun tapaasi toteuttaa ravintovalmennusta asiakkaillesi. Koulutus eroaakin kaikista muista markkinoilla olevista koulutuksista myös siinä, että laajan ravitsemuksellisen tietopohjan lisäksi koulutuksessa käydään läpi selkeä ja tehokas malli, jonka avulla voit soveltaa oppimaasi käytäntöön ennennäkemättömän tehokkaasti ja suoraviivaisesti.

Koulutuksen sisältö

Koulutuskokonaisuus sisältää 7 etäopetusjaksoa, joihin jokaiseen kuuluu 2 webinaaria. 

Aikataulu:

Jakso 1:  Elintavat ja terveyskäyttäytymisen ymmärtäminen, valmentava lähestymistapana
ma 2.9 klo 16.30-19.30 
ma 16.9 klo 16.30-19.30 

Jakso 2: Ravitsemustiede, teoria
ma 7.10 klo 16.30-19.30 
ma 21.10 klo 16.30-19.30 

Jakso 3: Ravitsemustiede, käytäntö
ma 4.11 klo 16.30-19.30
ma 18.11 klo 16.30-19.30 

Jakso 4: Liikunta- ja urheiluravitsemus eri lajeissa
ma 2.12 klo 16.30-19.30
ma 16.12 klo 16.30-19.30 

Jakso 5: Yleisimmät krooniset sairaudet ja ravitsemusvalmennus
ma 13.1 klo 16.30-19.30 
ma 27.1 klo 16.30-19.30 

Jakso 6: Käytännön ravitsemusvalmennus
ma 10.2 klo 16.30-19.30
ma 24.2 klo 16.30-19.30

Jakso 7: Valmennuksen käytännön järjestelyt ja ravitsemusvalmennus liiketoimintana
ma 10.2 klo 16.30-19.30
ma 24.2. klo 16.30-19.30

 • Jakso 1: Elintavat ja terveyskäyttäytymisen ymmärtäminen, valmentava lähestymistapa
  Opit ymmärtämään, mistä erilaisista tekijöistä yksilön terveyskäyttäytyminen muodostuu. Ymmärrät myös pääpiirteissään muutoksen vaiheittaista luonnetta, jonka avulla sinulle muodostuu kuva siitä prosessista, jossa sinun on tarkoitus asiakastasi tukea. Ymmärrät myös motivaation käsitteen sekä sen, miten valmennus (coaching) eroaa muista perinteisistä tavoista, joilla asiakkaan muutosta on aikojen saatossa yritetty tukea.
 • Jakso 2: Ravitsemustiede, teoria
  Opit ymmärtämään, kuinka tieteellinen ravitsemustieto muodostuu ja miten sen perusteella muodostetaan kokonaisnäkemys jostakin asiasta. Lisäksi opit ymmärtämään ruuansulatusjärjestelmän toiminnan, ravitsemukseen liittyvän hormonitoiminnan ja energia-aineenvaihdunnan toiminnan, ja kuinka ravitsemuksella voi tukea erilaisia käytännön tavoitteita, kuten liikuntaa tai painon pudotusta.
 • Jakso 3: Ravitsemustiede, käytäntö
  Opit ymmärtämään eri ravintoaineiden ja suojaravintoaineiden määrittelyt sekä niiden merkityksen ja vaikutukset ihmisen terveydelle, ja osaat erottaa laadukkaat lähteet vähemmän laadukkaista. Tunnistat tyypillisimmät puutostilat ja niiden ehkäisemisen ja hoidon parhaat käytännöt, sekä tunnet yleisimmät ravintolisät ja niiden merkityksen. Ymmärrät nestetasapainon ja sen merkityksen terveydelle, sekä kuinka tasapainoa parhaiten ylläpidetään erilaisissa tilanteissa. Opit myös ymmärtämään stressin ja unen laadun merkityksen käytännön ravitsemusvalinnoille.
 • Jakso 4: Liikunta- ja urheiluravitsemus eri lajeissa
  Opit ymmärtämään eri urheilu- ja liikuntalajien vaatimukset ja kuinka ravitsemuksen avulla voidaan tukea optimaalista suorituskykyä eri lajeissa ja tilanteissa. Opit myös ymmärtämään urheiluravitsemuksen keskeisimmät periaatteet ja sitä kautta sen, kuinka ravitsemuksen suhteen ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua, vaan ratkaisun avaimet ovat aina yksilölliset.
 • Jakso 5: Yleisimmät krooniset sairaudet ja ravitsemusvalmennus
  Opit ymmärtämään kunkin kroonisen sairauden etiologian ja patologian sekä sen, miten erilaiset ravitsemusvalinnat voivat vaikuttaa kunkin sairauden etenemiseen tai paranemiseen. Tunnet ja ymmärrät yleisimpien kroonisten sairauksien ravitsemushoidon parhaat käytännöt. Osaat myös perustella asiakkaille erilaisiin ravitsemusvalintoihin liittyvät terveysvaikutukset selkeästi ja ymmärrettävästi.
 • Jakso 6: Käytännön ravitsemusvalmennus
  Tunnet ravitsemusohjauksen yleisimmät työvälineet, ja osaat hyödyntää kunkin valmennettavan kanssa todennäköisesti kaikkein tehokkaimpia käyttäytymismuutostekniikoita PrioMed®-valmennusprosessin mukaisesti, saavuttaen valmennuksen avulla tuloksia nopeasti ja tehokkaasti.
 • Jakso 7: Valmennuksen käytännön järjestelyt ja ravitsemusvalmennus liiketoimintana
  Opit tunnistamaan ravitsemusvalmennuksen mahdollisuuksia erilaisissa ympäristöissä, sekä opit ymmärtämään erilaisia tapoja toteuttaa ravitsemusvalmennusta (kuten henkilökohtaisesti, videon välityksellä, puhelimitse jne.). Tunnet asiaankuuluvat liiketoiminnalliset ja juridiset seikat ravitsemusvalmennukseen liittyen, ja osaat hyödyntää tehokkaita strategioita ravitsemusvalmennuksen markkinoimiseen.

Jokaiseen jaksoon sisältyy yksi tehtävä ja verkkotentti, jotka on suoritettava hyväksytysti. Lisäksi opiskelijalta vaaditaan hyväksytty lopputyö.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Jaa sivu eteenpäin