Alppihiihto

Loistavat harjoitteluolosuhteet lumilajeille

Lapin Urheiluopisto ympäristöineen tarjoaa loistavat olosuhteet alppihiihdon harjoittelulle ja leiritoiminnalle monipuolisine oheisharjoittelumahdollisuuksineen. Ounasvaaran Hiihtokeskuksen lähes täysin uusittu lumetusjärjestelmä takaa hyvät olosuhteet heti kauden alusta.

Lapin Urheiluakatemian ja Levin alppikoulun yhteistyöstä

Rovaniemellä alppihiihtoa voi harjoitella nuorena urheilijana yläkouluakatemiassa sekä toisen asteen opinnoissa. Lapin Urheiluakatemia ja Levi Snow Sport Academy (Levin alppikoulu) ovat sopineet yhteistyöstä koskien toisen asteen opintojen ja urheilun yhdistämistä. Jatkossa Levi Snow Sport Academy toimii kokonaisuudessaan Lapin Urheiluakatemian sateenvarjon alla ja vastaa sen alppihiihtovalmennuksesta. Toiminnan pääpaikka on Kittilässä, mutta yhteistyön myötä on mahdollista asua ja käydä koulua Ounasvaaran lukiossa Rovaniemellä lumettomana aikana.

Tilat ja välineistö

  • Ounasvaaran hiihtokeskus
  • Levin hiihtokeskus
  • Kuntosalit, kylpylä ja kehonhuoltotilat oheisharjoitteluun

Lisätiedot


Kaisa Puttonen

Alppiihiihdon lajivastaava

kaisa.puttonen@santasport.fi

Puh. 0400 680 0451

Tulevat leirit

Lajitiedot

Valmennustoiminta

Valmennuskeskus tarjoaa alppilajien urheilijoille monipuoliset mahdollisuudet lajikohtaiseen testaukseen mm. tasapainon eri osa-alueiden testaamisessa.

Koulutustoiminta

Lapin Urheiluopiston valmennuskeskus järjestää alppihiihdossa valmentaja- ja ohjaajakoulutusta sekä väline-ja suksihuoltokoulutusta. Syventäessään koulutustaan alppivalmentajat voivat hakeutua Lapin Urheiluopiston järjestämälle IV-tason Valmentajan erikoisammattitutkinnolle (VEAT).

Lapin Alppiakatemia

Osana Lapin Urheiluakatemiaa vuonna 2010 toimintansa aloittanut Lapin Alppiakatemia tarjoaa päivittäisvalmennusta fysiikkaharjoittelun merkeissä, sekä lajiharjoittelua ja kilpailutoimintaa alppihiihdon parissa. Harjoittelu sisältää leirejä myös ulkomailla.

Kumppanuudet

Santasport Lapin Urheiluopisto tekee yhteistyötä Levi Snow Sport Academyn (Levin alppikoulu) kanssa. Levin alppikoulu toimii Santasport Lapin Urheiluopiston alla ja toimii pääasiassa Kittilässä, mutta opiskelijoilla on myös mahdollisuus käydä koulua Ounasvaaran lukiossa Rovaniemellä lumettomana aikana.