Yleisurheilu

Yleisurheilua ympärivuotisesti Rovaniemellä

Monipuolisena liikuntakeskuksena Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa puitteet yleisurheilun ympärivuotiseen halliharjoitteluun. Järjestämme yleisurheilun leiritoimintaa tähti- ja juniorileireinä, jotka ovat suunnattu Lapin, Länsi-Pohjan, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan urheilijoille ja heidän valmentajilleen.

Tietoa lajista

Lapin urheiluopiston urheiluhallista löytyvät neliratainen 200 metrin juoksurata sekä heitto- ja hyppyalueet, voimailutila, kuntosali ja hallin keskiosasta kolme eri kenttää.

Tilat ja välineistö

  •  200m rata sisähallissa
  • Heittoalue
  • Kaksi pituushyppypaikkaa
  • Korkeus- ja seiväspaikat
  • Polanikin aidat ja uudet lähtötelineet

Lisätiedot


Susanna Parkkisenniemi

Yleisurheilun lajivastaava

susanna.parkkisenniemi@santasport.fi

Puh. 040 197 1396

Tulevat leirit

Lajitiedot

Valmennustoiminta

Santasport Lapin Urheiluopisto järjestää yhteistyössä lajiliittojen ja seurojen kanssa eri lajien valmennusleirejä, tapahtumia sekä valmentaja- ja ohjaajakoulutusta. Valmennuskeskuksemme palveluihin kuuluvat mm. erilaiset testaus- ja laboratoriopalvelut, suoritusten analysointi- ja konsultointipalvelut, ravintovalmennus sekä valmentajien asiantuntijapalvelut.

Koulutustoiminta

Järjestämme Suomen Urheiluliiton I-tason koulutusta yhteistyössä Lapin ja Länsi-Pohjan piirien kanssa lähes vuosittain ja II-tason nuorisovalmentajakoulutusta noin kolmen vuoden välein. Lisäksi yleisurheiluvalmentajille on mahdollisuus hakea opistomme järjestämään valmentajan ammattitutkintoon (VAT) johtavaan koulutukseen.

Lajileirit

Santasport Lapin Urheiluopisto järjestää laadukkaita lajileirejä ympäri vuoden. Huippu-urheilijaksi tähtääville nuorille järjestettävistä yläkoululeirityksistä nuori saa väylän harjoitella tavoitteellisesti koulunkäynnin ohella. Mukana tähtileireillä on myös tunnettuja urheilijoita, joilta voi saada vinkkejä ja motivaatiota omaan harjoitteluun.

Kumppanuudet

Santasport Lapin urheiluopiston kumppaneina toimivat yleisurheilussa Suomen Urheiluliitto sekä paikalliset yleisurheiluseurat Lapin Lukko ja Pohjan Koitto.