Lapin kesäyliopisto

Suomen pohjoisin kesäyliopisto yli 50 vuoden kokemuksella

Lapin kesäyliopisto järjestää avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, nuorten valmentavaa koulutusta sekä ikääntyvien yliopistotoimintaa. Koulutus perustuu erityisesti paikalliseen ja ajankohtaiseen kysyntään.

Laadukasta opetusta jo vuodesta 1964

Lapin kesäyliopisto on vuodesta 1964 lähtien toiminut vapaan sivistystyön oppilaitos ja pohjoisin Suomen 20 kesäyliopistosta. Vuodesta 2002 lähtien se on ollut osa Rovaniemen koulutuskuntayhtymää.

Lapin kesäyliopisto järjestää avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, nuorten valmentavaa koulutusta sekä ikääntyvien yliopistotoimintaa ympäri vuoden.

Kesäyliopisto palvelee vuosittain laajaa asiakaskuntaa eri puolilta Lappia, Suomea ja Eurooppaa. Vuosittain opiskelijoita on 1500 – 2000. Opetusta järjestetään Rovaniemen, Kemin ja Tornion lisäksi myös muualla Lapissa ja ulkomailla.

Koulutus toteutetaan elinikäisen oppimisen periaatteella ja se perustuu erityisesti paikalliseen ja ajankohtaiseen kysyntään.

Vapaan sivistystyön lain mukaan kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen ottaen huomioon myös korkeakoulutettu väestö.

Lisätiedot

Lue lisää kesäyliopiston tarjonnasta ja hakuohjeista kesäyliopiston omilta nettisivuilta.

KESÄYLIOPISTON SIVUT

Täydennä koulutustasi

Lapin kesäyliopisto tarjoaa oivan mahdollisuuden täydentää aikaisempaa koulutustasi ja työkokemustasi. Voit esimerkiksi osallistua avoimen yliopiston kursseille tai ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Yhteistyöstä voimaa

Santasport Lapin Urheiluopisto ja Lapin kesäyliopisto järjestävät yhdessä opintoja liikunnan ja terveyden alalla. Esimerkki tällaisesta yhteistyössä toteutetusta opintojaksosta on Liikuntalääketieteen perusopinnot.