Lapin urheiluakatemia

Opiskele ja urheile huipulle

Santasportin alaisuudessa toimivan Lapin urheiluakatemian keskeisin tehtävä on nuorten urheilijoiden harjoittelun ja opiskelun kokonaisvaltainen tukeminen. Lapin urheiluakatemia on yksi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluakatemioista.

Urheilijan tukena matkalla huipulle

Urheilijat opiskelevat paikallisissa oppilaitoksissa ja valmentautuvat urheiluakatemiassa. Lapin urheiluakatemiaan on mahdollisuus hakeutua perusasteen, toisen asteen ja korkea-asteen koulutusten sekä varusmiespalveluksen kautta.

Lisäksi Lapin urheiluakatemiaan kuuluu Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman koordinoima valtakunnallinen urheiluyläkoulutoiminta.

 • Lapin urheiluakatemia

  Lapin urheiluakatemia tarjoaa sinulle tavoitteellisen ja laadukkaan toimintaympäristön kehittyä, kun haluat yhdistää sekä urheilun että opiskelun korkealla tasolla.

  Toimimme tiiviissä yhteistyössä oppilaitosten ja urheiluseurojen kanssa, jotta sinä saisit keskittyä kehittymään.

  Ammattivalmentajamme ja asiantuntijamme ovat käytettävissä juuri sinua varten, kun haluat tähdätä huipulle. Myös oppilaitosten yhteyshenkilöt ovat mukana tekemässä arjestasi uutta menestystarinaa.

  Urheiluakatemiatoiminnan tavoitteet

  Tavoitteenamme on varmistaa, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö, jossa lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa. Haluamme, että kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on tulevaisuudessa enemmän. Toimimme eettisesti kestävästi. Hoidamme koulutuksen ja siviiliuraan valmistautumisen vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.

  Akatemiaurheilijaksi?

  Lapin urheiluakatemiaan voivat hakeutua ensisijaisesti Lapissa asuvat, oman lajinsa huipulla olevat tai sinne tähtäävät urheilijat.

  Suurin osa akatemiaurheilijoista suorittaa joko toisen asteen tai korkea-asteen opintoja, mutta toiminnassa voi olla mukana myös varusmiehiä, päätoimisia urheilijoita sekä urheilemisen ohella työelämään kuuluvia.

  Akatemiaurheilijaksi valintaan vaikuttavat opiskelumenestys, oman lajiliiton pisteytys sekä mahdollisesti järjestettävät urheiluakatemian pääsykokeet.

  Urheiluakatemiatoiminnasta lisää löydät Lapin urheiluakatemian verkkosivuilta.

  Lapin urheiluakatemia

 • Yläkoululeiritys

  Yläkoululeirityksen tavoitteena on edistää urheilevan nuoren kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä. Yläkoulutoiminta on osa suomalaisen urheilun kaksoisuramallia ja sitä koordinoi Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma.

  Suomen monipuolisin leiritys löytyy Lapista

  Lapin urheiluakatemia yhdessä Santasport Lapin Urheiluopiston kanssa on yksi valtakunnallisen yläkoululeirityksen järjestäjistä. Pohjoinen sijaintimme mahdollistaa erityisesti talvilajien harjoittamisen olosuhteissa, joita ei välttämättä muualla Suomessa ole tarjota. Lajivalikoimaltaan olemmekin Suomen monipuolisin yläkoululeirityksen järjestäjä, sillä leirityksessä on mukana edustajia noin 20 eri lajista.

  Kokonaisvaltaista tukea urheilijaksi kasvamiseen

  Yläkoululeirityksessä koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi leiriolosuhteissa ja annetaan eväät parempaan arjen hallintaan myös leirien välisinä aikoina.

  Lajivalmentautumisen rinnalla tämä tarkoittaa monipuolisten taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua, urheilijoiden elämäntaitojen, kuten ravitsemuksen, psyykkisten taitojen ja urheilijan terveyteen liittyvien taitojen kerryttämistä sekä tuen tarjoamista urheilijan kaksoisuraan ja opiskelutaitoihin.

  Yläkoululeiritys tehostaa arkiharjoittelua kokonaiskuormitus huomioiden. Leiritys on erityisen soveltuva nuorille, joiden laji vaatii erityiset olosuhteet, sekä oppilaille, joiden koulut eivät kuulu urheiluakatemiaverkostoon.

  Lajeissa, joissa lajiliitto on keskittänyt toisen asteen valmennuksen valmennuskeskusympäristöön, yläkoululeiritys tarjoaa nuorelle mahdollisuuden tutustua ja totuttautua jo etukäteen mahdolliseen tulevaan opiskelu- ja valmentautumisympäristöönsä.

  Yläkoululeirityksestä lisää löydät Lapin urheiluakatemian verkkosivuilta.

  Yläkoululeiritys

Lisätiedot


Reijo Jylhä

Urheiluakatemiapäällikkö

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 168 0553

Lapin urheiluakatemia

Lapin urheiluakatemia tarjoaa tavoitteellisen ja laadukkaan toimintaympäristön kehittyä, kun urheilija haluaa yhdistää sekä urheilun että opiskelun tai muun kaksoisuramallin korkealla tasolla.

Yläkoululeiritys

Yläkoululeirityksen tavoitteena on edistää urheilevan nuoren kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä. Yläkoulutoiminta on osa suomalaisen urheilun kaksoisuramallia ja sitä koordinoi Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma.