Opiskelijalle

Hyödyllistä tietoa hakijoille ja opiskelijoille

Tälle sivulle on kerätty tietoa toisen asteen ammatillisiin koulutuksiin hakemisesta sekä Santasport Lapin Urheiluopistolla opiskeleville hyödyllisiä linkkejä.

Kaksi tapaa hakea koulutuksiin

Toisen asteen ammatillisiin peruskoulutuksiin voidaan hakea joko vuosittain yhteishaussa tai ympärivuotisesti jatkuvassa haussa, riippuen koulutustasostasi. Olemme myös yksi Suomen 16:sta ammatillisesta urheiluoppilaitoksesta, mikä tarkoittaa sitä, että urheilun ja opiskelun joustava yhdistäminen on meillä mahdollista. Tältä sivulta löydät lisätietoa opiskelijaksi hakemisesta Santasport Lapin Urheiluopistolle.

Opiskelijaksi hakeminen

 • Yhteishaku

  Toisen asteen yhteishaku 21.2.–21.3.2023 klo 15:00.

  Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville. Jos olet päättänyt peruskoulun jo aiemmin, voit hakea yhteishaussa. Mikäli olet jo suorittanut aiemmin jonkin ammatillisen perustutkinnon, lukion tai muun tutkinnon opintoja, jatkuva haku on sinua varten.

 • Jatkuva haku

  Lukion, ammatillisen perustutkinnon tai muita tutkintoja suorittaneet henkilöt voivat hakea suoraan oppilaitokseen sähköisellä hakulomakkeella jatkuvassa haussa. Jatkuvassa haussa varsinaista rajattua hakuaikaa ei ole, joten koulutukseen voi hakea koska tahansa. Hakulomakkeet löytyvät jokaisen koulutusohjelman omalta sivulta.

Urheilijan polku

 • Urheilun ja opiskelun yhdistäminen

  Toisella asteella urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu parhaiten urheiluoppilaitoksissa, joihin Santasport Lapin Urheiluopistokin lukeutuu.

  Urheiluoppilaitokset on tarkoitettu nuorille urheilijoille, jotka tavoittelevat kansallista huippua, kansainvälistä menestystä tai ammattilaisuutta lajissaan. Urheiluoppilaitoksessa urheiluvalmennus on osa tutkintoa ja opintojen suunnittelussa otetaan huomioon urheilun ajankäytölliset vaatimukset.

  Urheiluvalmennus toteutetaan Santasportilla toimivassa Lapin urheiluakatemiassa, joka on yksi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluakatemioista. Tutustu Lapin urheiluakatemiaan alla olevasta linkistä.

  Lapin urheiluakatemia

 • Haku urheiluoppilaitokseen

  Ammatillisten urheiluoppilaitosten hakuprosessi jakautuu kahteen osaan: opiskelupaikan hakuun ja urheilijastatuksen hakuun. Urheilijastatuksen voi saada opiskelupaikan varmistuttua. Toisen asteen ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin haku yhteishaussa.

  Urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen haetaan alla olevien ohjeiden mukaisesti:

  1. Täytä ammatillisen koulutuksen hakulomake opintopolku.fi -palvelussa.
  2. Täytä hakupalvelussa ensin hakukohteet, mihin oppilaitoksiin haet.
  3. Kohteiden alle tulee kysymys: “Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana?” Vastaa tähän “Kyllä“, ja pääset täyttämään urheilijan lisäkysymykset.
  4. Täytä seuraavaksi urheilijan lisäkysymykset. HUOM! Jotta voit olla mukana valinnassa urheiluakatemian urheilijaksi, tulee sinun vastata kaikkiin urheilijan lisäkysymyksiin.

  Tutustu urheilijan lisäkysymyksiin etukäteen, jotta pystyt vastaamaan kaikkiin kysymyksiin kerralla. Kysymykset löydät alta.

  Jatkuva haku

  Jatkuvassa haussa urheilijan ammatilliseen koulutukseen hakevat tekevät haun suoraan ammatilliseen oppilaitokseen. Opiskelupaikkahaun lisäksi urheilijan tulee samalla hakea urheilijastatusta Lapin urheiluakatemiasta alla olevan hakulomakkeen kautta. Lopullinen urheilijavalinta voidaan tehdä, kun opiskelupaikka jatkuvan haun kautta on varmistunut.

  HAKULOMAKE JATKUVAN HAUN KAUTTA HAKEVILLE URHEILIJOILLE

 • Urheilijan lisäkysymykset

  Urheilijan lisäkysymykset

  Alla olevat urheilijan lisäkysymykset esitetään urheiluoppilaitoshaun yhteydessä opintopolku.fi -palvelussa.

  • Peruskoulusi?
  • Päälajisi?
  • Seura/liitto?
  • Sivulajisi?
  • Urheilusaavutukset (kausi 2022-2023)
  • Urheilusaavutukset (kausi 2021-2022)
  • Urheilusaavutukset (kausi 2020-2021)
  • Mihin valmennusryhmiin kuulut?
  • Nimeä seura tai joukkue, jossa urheilet
  • Nimeä alue/piirijoukkue
  • Nimeä lajiliitto/maajoukkue
  • Henkilökohtaiset valmentajan yhteystiedot
  • Valmentajan nimi, puhelinnumero ja sähköposti.
 • Huippu-urheilua tukeva opiskelumalli

  Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa omassa lajissaan ikäluokkansa huipuille erillisen huippu-urheilua tukevan opiskelumallin, jossa yhdistyvät liikunnanohjauksen perustutkinto sekä tavoitteellinen urheiluvalmentautuminen.

  Opiskelu tapahtuu sisäoppilaitosmuotoisesti ja joustavasti harjoittelun ja kilpailutoiminnan ehdoilla. Tutustu lisää huippu-urheilua tukevaan opiskelumalliin alla olevasta linkistä.

  LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA

Asuminen

 • Asuntola

  Toisenasteen perustutkinnon opiskelijalla on mahdollista majoittua Santasport Lapin Urheiluopiston asuntolaan. 

  Asuntola sijaitsee urheiluopiston pihapiirissä.

  Huoneet ovat kahden hengen soluasuntoja, joiden peruskalustukseen kuuluu pöytä, tuoli, vuode, jääkaappi sekä televisio.

  Kaikissa huoneissa on myös oma kylpyhuone. Keittiö sijaitsee asuntolan yhteisissä tiloissa. Opiston alueella on maksuton WiFi-yhteys.

  Järjestyssäännöt

  Viikonloppuasuminen

  Viikonloppuasuminen ja -ruokailu ovat maksullisia. Mikäli opiskelija tarvitsee huoneen käyttöön myös viikonloppuisin, laaditaan kirjallinen vuokrasopimus. Vuokra on 530,00 €/lukukausi, joka laskutetaan 1-3 erässä. Vuokrasopimukset tehdään elo-, syyskuun aikana, joten opiskelijalla on mahdollisuus tutustua asuntolassa asumiseen elokuun ajan.

  Opiskelijalla on mahdollisuus asua myös oppilaitoksen ulkopuolella omalla kustannuksella.

   

  Asuntolapaikan hakeminen

  Asuntolapaikkaa haetaan sähköpostitse: education@santasport.fi

Lisätiedot


Taina Tuomitie

Opintosihteeri

education@santasport.fi

Puh. 040 710 6346

Linkit opiskelijoille