Perustutkinnot

Kolme perustutkintoa liikunnan parissa

Santasport Lapin Urheiluopisto on erikoistunut liikunnan turvallisuuteen ja luontoliikuntaan. Koulutuksemme peruskiviä ovat toisen asteen liikunnalliset perustutkinnot sekä lisä- ja täydennyskoulutukset eri alojen ammattilaisille. Koulutusohjelmia ja tutkintoja on tarjolla runsaasti – valitse itsellesi sopivin.

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopistossa on mahdollista suorittaa kolme toisen asteen ammatillista perustutkintoa, jotka avaavat laaja-alaisen ikkunan liikunnan ja vapaa-ajan ohjaustehtäviin. Liikunnanohjauksen perustutkinto opettaa suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnallisia kokonaisuuksia erilaisille kohderyhmille. Tanssialan perustutkinto valmistaa ammattitanssijaksi sekä muihin tanssin alan tehtäviin. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto mahdollistaa työn esimerkiksi nuoristotiloissa, järjestöissä sekä erilaisissa projekteissa, joissa luodaan mahdollisuuksia harrastus- ja vapaa-aikatoiminnalle.

 • Urheilu ja opiskelu

  Hankit ammatin ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana kohti huippua.

  Santasport Lapin Urheiluopistolla ja Lapin koulutuskeskus REDUssa sinulla on mahdollisuus yhdistää ammatillinen peruskoulutus ja tavoitteellinen valmentautuminen akatemiaurheilijana Lapin urheiluakatemiassa.

  Santasport Lapin Urheiluopisto ja Lapin koulutuskeskus REDU ovat UrheiluAmikset –verkoston oppilaitos. Olemme myös Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos. Opetusministeriö on myöntänyt näille oppilaitoksille erityisen tehtävän urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi.

  Meille on tärkeää pyrkiä takaamaan urheilijoiden jaksaminen niin opiskelussa, päivittäisessä harjoittelussa kuin kilpailu- ja harjoitusmatkojen aikanakin. Siksi haluamme löytää ja suunnitella sopivat yksilölliset sekä joustavat toimintamallit, jotka mahdollistavat opiskelun urheilun ohella.

 • Opetusjärjestelyt

  Urheilupainotteisesti opiskelevat urheilijat voivat suorittaa REDUn ja Santasport Lapin Urheiluopiston perustutkintoja. He suorittavat kaikki koulutusalaansa kuuluvat opintokokonaisuudet. Urheiluvalmennusta voi hyödyntää valinnaisissa tutkinnon osissa ja yhteisten tutkinnon osien valinnaisissa osissa. Opintojen ja urheilun yhdistäminen vaatii urheilijalta oma-aloitteisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja joustavuutta.

 • Urheiluvalmennus Lapin urheiluakatemiassa

  Lapin urheiluakatemian keskeisin tehtävä on nuorten urheilijoiden harjoittelun ja opiskelun kokonaisvaltainen tukeminen. Päälajeihin kuuluvat mm. lentopallo, jalkapallo ja jääkiekko. Kaiken kaikkiaan urheiluakatemiassa toimii yhdeksän lajiryhmää sekä yleisvalmennusryhmä pienempien lajien edustajille. Kaikkien lajiryhmien valmennuksesta vastaavat kokeneet ammattivalmentajat.

  Käytännön toteutus pohjautuu urheilijan, oppilaitoksen sekä valmentajan kanssa laadittuun henkilökohtaiseen suunnitelmaan. Harjoittelu jakautuu lajiharjoitusten lisäksi voima- ja taitovalmennukseen sekä valmennuksen tukipalveluihin.

  Lapin urheiluakatemia on yksi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluakatemioista.

  Lapin urheiluakatemian sivut

Lisätiedot


Taina Tuomitie

Opintosihteeri

education@santasport.fi

Puh. 040 710 6346


Opiskele joustavasti urheilun ehdoilla