Asiantuntijatoiminta

Tuloksellisuutta kattavilla asiantuntijatoiminnoilla

Valmennuskeskuksemme tarjoaa maan parhaat asiantuntijat käyttöösi kokonaisvaltaisen kehittymisen edistämiseksi. Asiantuntijatoimintoihimme kuuluvat psyykkinen valmennus, ravitsemus-, fysiikka- ja taitovalmennus sekä erilaiset suoritusten analysointi- ja konsultointipalvelut.

Maan paras asiantuntijaosaaminen käytettävissäsi

Santasport Lapin Urheiluopistolla asiantuntijaosaaminen on maan parasta ja laadukkainta, ja sitä hyödynnetään tehokkaasti ja monialaisesti. Asiantuntijatoiminta linkittyy osaksi urheilijoiden ja lajien valmennusprosesseja, jolloin pystymme mahdollistamaan urheilijan kokonaisvaltaisen kehittymisen.

Valmennuskeskuksemme noudattaa Suomen Olympiakomitean antamaa erityistehtävää, toimien valtakunnallisella tasolla fysiikka- ja taitovalmennuksen kehittäjänä. Toteutamme fysiikka- ja taitovalmennusta laaja-alaisesti eri tasoisille liikkujille vasta-alkajista maajoukkuetason urheilijoihin.

 • Psyykkinen valmennus

  Kehittäessämme fyysistä puolta viimeiseen saakka, unohdamme usein mielen, joka ohjaa kehoamme. Ilman mielen harjoittamista emme tule ikinä saamaan potentiaaliamme ulosmitattua.

  Psyykkinen valmennus auttaa sinua kehittämään omaa mieltäsi niin, että pystyisit mittaamaan täyden potentiaalisi ulos.

  Psyykkiseen valmennukseen kuuluu muun muassa:
  • Itsetuntemuksen lisäämistä
  • Itsetunnon vahvistamista
  • Motivaation lisäämistä urheiluun
  • Elämisen taitojen opettelua
  • Itsesäätelytaitojen harjoittamista

  Tarjoamme psyykkisen valmennuksen palveluja räätälöidysti yksittäisille urheilijoille, joukkueille, valmentajille sekä urheilijoiden vanhemmille.

 • Ravitsemusvalmennus

  Ravitsemus on yksi urheilijan kehittymisen kulmakivistä ja ruokavalio tärkeä työkalu tehokkaan, turvallisen ja tuloksellisen harjoittelun mahdollistamiseksi. Riittävä, laadukas ja monipuolinen, järkevästi koostettu ja ajoitettu syöminen on keskeisessä asemassa paitsi harjoituksissa jaksamisen, palautumisen myös terveenä pysymisen kannalta.

  Ravitsemusvalmennuksessa keskitytään erityisesti urheilijan arkiruokailuun ja siihen liittyvien ravitsemusratkaisujen löytämiseen. Urheilijan suorituskykyyn suurin merkitys ravitsemuksen osalta on kuitenkin päivittäisillä, useimmin toistuvilla valinnoilla. Kun syö riittävän hyvin ja ruokailuista löytyy sopivasti joustavuutta ja rentoutta, tukee ravitsemus osaltaan matkaa kohti huippu-urheilijaksi kehittymistä.

  Tarjoamme ravitsemusvalmennusta räätälöidysti yksittäisille urheilijoille, joukkueille, valmentajille sekä urheilijoiden vanhemmille.

 • Fysiikka- ja taitovalmennus

  Fysiikka- ja taitovalmennus voidaan ymmärtää monipuolisena yleistaitoharjoitteluna, jonka tarkoitus vaihtelee kohderyhmän tai liikkujan tarpeiden mukaan. Fysiikka- ja taitoharjoittelussa pyritään kehittämään monipuolisesti liikkujan eri ominaisuuksia.

  Santasport Lapin Urheiluopistolla fysiikka- ja taitovalmennusta toteutetaan laaja-alaisesti eri tasoisille liikkujille vasta-alkajista maajoukkuetason urheilijoihin.

  Fysiikka- ja taitovalmennus lapsille ja nuorille

  Lasten ja nuorten kohdalla fysiikka- ja taitovalmennuksen tarve rakentuu motoristen perusliikuntataitojen oppimisen ympärille. Tällä luodaan liikkujalle kattava liikemallivarasto, joka mahdollistaa turvallisen ja terveellisen liikunnan harrastamisen sekä antaa edellytykset tehokkaammalle lajitaitojen oppimiselle.

  Motoristen perusliikuntataitojen oppiminen kulkee mukana aina Santasportin lasten ja nuorten liikuntaryhmistä lähtien.

  Taitoc Taitovalmentajakoulutukset

  Santasport Lapin Urheiluopisto järjestää vuosittain taitovalmentajakoulutuksia Taitoc -taitovalmennuskonseptin pohjalta. Koulutukset ja sisällöt ovat suunnattu kaikille liikunnan parissa toimiville.

  Lisätietoja koulutuspaketeista löydät Taitoc -taitovalmennuskonseptin verkkosivuilta.

  taitoc.fi

Lisätiedot


Reijo Jylhä

Urheiluakatemiapäällikkö

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 168 0553

Asiantuntijamme

Ravitsemusvalmennus


Jutta Alanne

Urheiluravitsemuksen asiantuntija (TtM)

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 480 4752

Fysiikka- ja taitovalmennus


Veli-Matti Pätsi

Fysiikka- ja taitovalmentaja

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 480 2580

Psyykkinen valmennus


Joona Vazana

Psyykkisen valmennuksen asiantuntija

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 050 328 9215

Fysiikka- ja taitovalmennus


Jani Pasula

Fysiikka- ja taitovalmentaja

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 665 6629