Lapin urheiluakatemia

Opiskele ja urheile huipulle

Santasportin alaisuudessa toimiva Lapin urheiluakatemia on Rovaniemellä toimiva oppilaitosten ja yhteistyötahojen verkosto, jonka tavoitteena on urheilijoiden opiskelun ja urheilu-uran tuloksekas yhdistäminen. Lapin urheiluakatemia on yksi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluakatemioista.

Urheilijan tukena matkalla huipulle

Lapin urheiluakatemian keskeisin tehtävä on nuorten urheilijoiden harjoittelun ja opiskelun kokonaisvaltainen tukeminen. Urheilijat opiskelevat paikallisissa oppilaitoksissa ja valmentautuvat urheiluakatemiassa. Lapin urheiluakatemiaan on mahdollisuus hakeutua perusasteen, toisen asteen ja korkea-asteen koulutusten sekä varusmiespalveluksen kautta.

Lisäksi Lapin urheiluakatemiaan kuuluu Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman koordinoima valtakunnallinen urheiluyläkoulutoiminta.

Hae urheiluakatemiaan

Tutustu urheiluakatemian toimintaan ja hakuohjeisiin Lapin urheiluakatemian omilta nettisivuilta.

Lapin urheiluakatemian sivut

Lapin urheiluakatemia

Lapin urheiluakatemia auttaa huippu-urheilijoita ja huipulle tähtääviä urheilijoita valmennusta tehostamalla ja opiskelua tukemalla. Urheiluakatemiaan on mahdollista hakea perusasteen, toisen asteen, korkea-asteen ja armeijan kautta.

Yläkoululeiritys

Yläkouluvaihe on tärkeä osa urheilijan polkua ja kasvua urheilijaksi. Lapin urheiluakatemia järjestää yläkouluikäisille urheilijoille vuoden aikana viisi leiriä, joiden pääasiallisena sisältönä on urheilijaksi kasvaminen. Kyseessä on Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman koordinoima valtakunnallinen urheiluyläkoulutoiminta.