Valmennuspalvelut

Tuloksellisuutta kattavilla valmennuspalveluilla

Valmennuskeskuksemme tarjoaa maan parhaat asiantuntijat käyttöösi kokonaisvaltaisen kehittymisen edistämiseksi. Valmennuspalveluihimme kuuluvat mm. ravitsemusvalmennus, psyykkinen valmennus, taito- ja ominaisuusvalmennus sekä erilaiset suoritusten analysointi- ja konsultointipalvelut.

Maan paras valmennusosaaminen käytettävissäsi

Santasport Lapin Urheiluopistolla valmennusosaaminen on maan parasta ja laadukkainta, ja sitä hyödynnetään tehokkaasti ja monialaisesti. Lajivalmentajien lisäksi käytössäsi on valmennuksen tukipalveluiden vankat ammattilaiset ja asiantuntijat.

Valmennuskeskuksemme noudattaa Suomen Olympiakomitean antamaa erityistehtävää, toimien valtakunnallisella tasolla taitovalmennuksen kehittäjänä. Toteutamme taitovalmennusta laaja-alaisesti eri tasoisille liikkujille vasta-alkajista maajoukkuetason urheilijoihin.

 • Psyykkinen valmennus

  Monesti valmennamme ja kehitämme fyysistä puolta viimeiseen saakka, mutta unohdamme mielen, joka ohjaa kehoamme. Ilman mielen harjoittamista emme tule ikinä saamaan potentiaaliamme ulosmitattua.

  Psyykkinen valmennus auttaa sinua kehittämään omaa mieltäsi niin, että pystyisit mittaamaan potentiaalisi ulos.

  Psyykkiseen valmennukseen kuuluu mm. itsetuntemuksen lisäämistä, itsetunnon vahvistamista, motivaation lisäämistä urheiluun, elämisen taitojen opettelua sekä itsesäätelytaitojen harjoittamista (mm. tunteiden säätelyn ja ajattelun hallinnan oppimista).

  Tarjoamme psyykkisen valmennuksen palveluita räätälöidysti yksittäisille urheilijoille, joukkueille, valmentajille sekä urheilijoiden vanhemmille.

 • Ravitsemusvalmennus

  Ravitsemus on yksi urheilijan kehittymisen kulmakivistä ja ruokavalio tärkeä työkalu tehokkaan, turvallisen ja tuloksellisen harjoittelun mahdollistamiseksi. Riittävä, laadukas ja monipuolinen, järkevästi koostettu ja ajoitettu syöminen on keskeisessä asemassa paitsi harjoituksissa jaksamisen, palautumisen myös terveenä pysymisen kannalta.

  Ravitsemusvalmennuksessa keskitytään erityisesti urheilijan arkiruokailuun ja siihen liittyvien ravitsemusratkaisujen löytämiseen. Urheilijan suorituskykyyn suurin merkitys ravitsemuksen osalta on kuitenkin päivittäisillä, useimmin toistuvilla valinnoilla. Kun syö riittävän hyvin ja ruokailuista löytyy sopivasti joustavuutta ja rentoutta, tukee ravitsemus osaltaan matkaa kohti huippu-urheilijaksi kehittymistä.

  Tutustu ravitsemusvalmennukseen tarkemmin alla olevan painikkeen kautta ja ota rohkeasti yhteyttä.

  Ravitsemusvalmennus

 • Taitovalmennus

  Taitovalmennus voidaan ymmärtää monipuolisena yleistaitoharjoitteluna, jonka tarkoitus vaihtelee kohderyhmän tai liikkujan tarpeiden mukaan. Taitoharjoittelussa pyritään kehittämään monipuolisesti liikkujan eri ominaisuuksia.

  Lapin Urheiluopistolla taitovalmennusta toteutetaan laaja-alaisesti eri tasoisille liikkujille vasta-alkajista maajoukkuetason urheilijoihin. Taitovalmennuksessa käytetään monipuolisesti urheiluopiston eri tiloja ja välineitä, joilla pyritään takaamaan laadukas valmennus jokaiselle kohderyhmälle.

  Taitovalmennus lasten ja nuorten moniurheilukoulussa

  Taitoharjoittelu toimii yhtenä valmennuksellisena osana Moniurheilukoulun monipuolista lajivalikoimaa.

  Lue lisää

  Taito- ja ominaisuusvalmennus seurajoukkueille

  Lasten ja nuorten kohdalla taitovalmennuksen tarve rakentuu motoristen perusliikuntataitojen (liikkumistaidot, tasapainotaidot ja välineenkäsittelytaidot) oppimisen ympärille. Tällä luodaan liikkujalle kattava liikemallivarasto, joka mahdollistaa turvallisen ja terveellisen liikunnan harrastamisen sekä antaa edellytykset tehokkaammalle lajitaitojen oppimiselle.

  Taitovalmennus lapin urheiluakatemiassa

  Yläkouluikäisten ja toisen asteen urheilijoiden kanssa taitovalmennus toimii lajivalmennuksen apuvälineenä, jonka tarkoituksena on antaa urheilijalle työkaluja hänen fyysismotorisen toimintakykynsä parantamiseksi.

  Huippuvaiheen urheilijoiden kanssa taitovalmennusta toteutetaan lajia tukevana taitoharjoitteluna, lajinomaisena voimaharjoitteluna sekä huoltavana harjoitteluna.

  Lue lisää

 • Taitovalmentajakoulutus – TAITOC

  Santasport Lapin Urheiluopisto järjestää taitovalmentajakoulutuksia TAITOC -valmennuskonseptin pohjalta. Koulutukset sopivat kaikille, jotka työskentelevät lasten ja nuorten valmennuksen tai liikunnan parissa.

  Lisätietoja koulutuspaketeista löytyy TAITOC -valmennuskonseptin verkkosivuilta.

  LUE LISÄÄ

 • Taitovalmennus osana valmentajakoulutuksia ja lajileirejä

  Taitovalmennus on sisällytetty yhdeksi koulutusosioksi Santasportin järjestämään valmentajan ammattitutkintoon (VAT).

  Taitovalmennusta on mahdollista sisällyttää lajileirien koulutus- tai leiriohjelmaan, jolloin taitovalmennuksen aihe ja sisältö räätälöidään kohderyhmän tavoitteita tukevaksi.

Lisätiedot


Reijo Jylhä

Huippu-urheilukoordinaattori

reijo.jylha@santasport.fi

Puh. 040 168 0553

Asiantuntijamme

Ravitsemusvalmennus


Jutta Alanne

Laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM)

jutta.alanne@santasport.fi

Puh. 040 480 4752

Taitovalmennus


Veli-Matti Pätsi

Taito- ja ominaisuuvalmentaja

veli-matti.patsi@santasport.fi

Puh. 040 480 2580

Psyykkinen valmennus


Joona Vazana

Psyykkisen valmennuksen asiantuntija

joona.vazana@santasport.fi

Puh. 040 671 6616

Leirit ja kurssit


Jussi Sirviö

Koordinaattori

jussi.sirvio@santasport.fi

Puh. 040 771 1354