Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Toisen asteen ammatillinen koulutus tarjoaa laaja-alaisen näkemyksen liikunnan ja vapaa-ajan ohjaustehtävistä. Opiskelija saa käytännönläheisiä tietoja ja taitoja liikunnan eri osa-alueilta ja oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnallisia kokonaisuuksia erilaisille kohderyhmille. Opiskelijoillamme on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin kansainvälisiin huippu-urheilun projekteihin opintojensa aikana. Tutkinto sisältää vähintään 35 osp työssäoppimista. Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Tutkinnon suorittanut voi toimia ohjaajana julkisen hallinnon, liikuntajärjestöjen ja yksityisen sektorin tarjoamissa liikunnan ja vapaa-ajan ohjaustehtävissä. Liikuntaneuvoja pääsee työskentelemään ihmisten parissa erilaisten harrastusmahdollisuuksien keskellä.

Toisen asteen koulutuksen voi suorittaa joko ammatillisena koulutuksena tai ammattilukiona. Lukion tai toisen ammatillisen koulutuksen suorittaneilla on mahdollisuus suorittaa koulutus kahdessa vuodessa.

Liikunnanohjauksen perustutkinnon esite

Liikunnanohjauksen tutkintoihin hakevalla kilpa- ja huippu-urheilijalla on mahdollisuus samalla hakeutua urheilijan ammatilliseen koulutukseen Lapin Urheiluakatemiaan. Urheiluakatemiaan pyrkiv√§n on liikunnanohjauksen tutkintoon haun yhteydess√§ t√§ytett√§v√§ erillinen urheilijatietolomake. Lomake l√∂ytyy Lapin Urheiluakatemian nettisivuilta.

Lue kahden LPT-opiskelijamme kuulumisia akatemiavaihdosta, Hollannin Zwollesta! Opiskelijat suorittavat vaihdon aikana opintoja sekä osallistuvat paikalliseen urheiluakatemiatoimintaan.

 

 

 

Opinnot Lapin Urheiluopistossa

Lapin Urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen, asunnon ja ruoan opiskelupäivinä. Opiskelijan etuisuuksiin kuuluu lisäksi Santasport Lapin Urheiluopiston hyvin varustettujen tilojen ja suorituspaikkojen käyttö.

Opinnot koostuvat pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä.

 
Soveltuvuuskokeen sisältö ja painotukset pisteytyksessä

Pääsy- ja soveltuvuuskoe muodostuu liikunnallisuutta sekä sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisemista mittaavista osista. Hyväksytystä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija saa 1-10p. Pisteet jakautuvat seuraavasti:

1. Liikunnallisuus 0-4 p (liikunnallisuus; rytmiikka, palloilu, vesiliikunta, kehonhallinta, kest√§vyys)

2. Sosiaalisuus ja itsensä ilmaiseminen 0-6 p

  • Liik. ohjaaminen (sosiaaliset taidot)  ja liik. neuvonta (sosiaaliset taidot)
  • Haastattelu (motivaatio, oppimiskyky, oppimisvalmius)

 
3. Kokeista pois jääminen 0 pistettä, jolloin hakija ei voi tulla valituksi

 

Opiskelun kustannukset

Lapin Urheiluopistossa tutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen, ateriat ja majoituksen kahden hengen huoneissa opiskelupäivinä. Kustannuksia opiskelijalle tulee opiskelumateriaalista, välineiden ja oppikirjojen hankinnasta, opintomatkoista sekä valinnaisaineiden mahdollisista lisäkustannuksista. Opiskelijalla on mahdollisuus saada valtion opintotukea. Tutkinnon suorittaminen mahdollistaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

 
Koulutukseen hakeutuminen

Seuraava yhteishaku 20.2.-13.3.2018

www.opintopolku.fi

Pääsy- ja soveltuvuuskoe 14.5.2018

 

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset

Opetushallitus on hyväksynyt ammatillisiin perustutkintoihin ja joihinkin ammatillisiin näyttötutkintoihin vaikuttavasta opiskeluun soveltumattomuuden ratkaisuista (SORA).

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, joihin SORA-lainsäädäntö vaikuttaa, on lueteltu SORA-määräyksessä 23.12.2011 nro 39/011/2011. Määräykset ovat voimassa 1.1.2012 alkaen toistaiseksi:

Ammatilliset perustutkinnot

  • Liikunnanohjauksen perustutkinto,liikunnanohjauksen koulutusohjelma/osaamisala, liikuntaneuvoja Ammattitutkinnot
  • Liikunnan ammattitutkinto
  • Valmentajan ammattitutkinto

 

Tästä pääset Lapin urheiluakatemian hakuun.

 

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen
ohjaus- ja neuvontapalvelut

puh. 020 690 691
kouluta(at)oph.fi

Lisätiedot
Opintosihteeri
Taina Tuomitie
020 798 4205
taina.tuomitie(at)santasport.fi