Aukioloajat  |   Vastaanotto 020 798 4202   |   Myynti 020 798 4222

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Toisen asteen ammatillinen koulutus tarjoaa laaja-alaisen näkemyksen liikunnan ja vapaa-ajan ohjaustehtävistä. Opiskelija saa käytännönläheisiä tietoja ja taitoja liikunnan eri osa-alueilta ja oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnallisia kokonaisuuksia erilaisille kohderyhmille. Opiskelijoillamme on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin kansainvälisiin huippu-urheilun projekteihin opintojensa aikana. Tutkinto sisältää vähintään 35 osp työssäoppimista. Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Tutkinnon suorittanut voi toimia ohjaajana julkisen hallinnon, liikuntajärjestöjen ja yksityisen sektorin tarjoamissa liikunnan ja vapaa-ajan ohjaustehtävissä. Liikuntaneuvoja pääsee työskentelemään ihmisten parissa erilaisten harrastusmahdollisuuksien keskellä.

Toisen asteen koulutuksen voi suorittaa joko ammatillisena koulutuksena tai halutessasi myös lukio-opintomahdollisuutena. Lukion tai toisen ammatillisen koulutuksen suorittaneilla on mahdollisuus suorittaa koulutus kahdessa vuodessa.

Liikunnanohjauksen perustutkinnon esite

Opetussuunnitelma (1.1.2018 jälkeen aloittaneet) 
 
 

Koulutukseen hakeutuminen

Koulutukseen haetaan kevään 2019 yhteishaussa 19.2.-12.3.2019.

Yhteishaku osoitteessa www.opintopolku.fi

Liikunnanohjauksen perustutkinnon pääsy- ja soveltuvuuskoe maanantaina 13.5.2019.

 

Muut hakijat

Jatkuva haku

Toisen asteen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakijat hakevat sähköisellä hakulomakkeella suoraan oppilaitokseen. Hakulomakkeen löydät TÄÄLTÄ

 

Opinnot Lapin Urheiluopistossa

Lapin Urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen, asunnon ja ruoan opiskelupäivinä. Opiskelijan etuisuuksiin kuuluu lisäksi Santasport Lapin Urheiluopiston hyvin varustettujen tilojen ja suorituspaikkojen käyttö.

Opinnot koostuvat pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä.

Katso kahden opiskelijan kokemuksia Kiinan vaihdosta

 

Soveltuvuuskokeen sisältö ja painotukset pisteytyksessä

Soveltuvuuskokeet 13.5.2019.

Ilmottaudu osallistuvasi soveltuvuuskokeisiin TÄSTÄ.

 

Pääsy- ja soveltuvuuskoe muodostuu hakijan aloitteellisuutta ja vastuullisuutta, sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisemista sekä ongelmanratkaisua mittaavista osioista. Hyväksytystä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija saa 1-10 pistettä.

1. Liikunnallisuus 0-7 p (liikunnallisuus; rytmiikka, palloilu, vesiliikunta, kehonhallinta, kestävyys)

2. Sosiaalisuus ja itsensä ilmaiseminen 0-3 p

  • Liik. ohjaaminen (sosiaaliset taidot)  ja liik. neuvonta (sosiaaliset taidot)
  • Haastattelu (motivaatio, oppimiskyky, oppimisvalmius)

 

3. Kokeista pois jääminen (ei osallistunut) tai hylätty pääsy- ja soveltuvuuskoe 0 pistettä: hakija ei voi tulla valituksi hakutoiveisiin, joihin pisteet siirtyvät.

 

Opiskelun kustannukset

Lapin Urheiluopistossa tutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen, ateriat ja majoituksen kahden hengen huoneissa opiskelupäivinä. Kustannuksia opiskelijalle tulee opiskelumateriaalista, välineiden ja oppikirjojen hankinnasta, opintomatkoista sekä valinnaisaineiden mahdollisista lisäkustannuksista. Opiskelijalla on mahdollisuus saada valtion opintotukea. Tutkinnon suorittaminen mahdollistaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

 

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset

Opetushallitus on hyväksynyt ammatillisiin perustutkintoihin ja joihinkin ammatillisiin näyttötutkintoihin vaikuttavasta opiskeluun soveltumattomuuden ratkaisuista (SORA).

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, joihin SORA-lainsäädäntö vaikuttaa, on lueteltu SORA-määräyksessä 23.12.2011 nro 39/011/2011. Määräykset ovat voimassa 1.1.2012 alkaen toistaiseksi.

 

Urheilijan ammatillinen koulutus

Liikunnanohjauksen tutkintoihin hakevalla kilpa- ja huippu-urheilijalla on mahdollisuus samalla hakeutua urheilijan ammatilliseen koulutukseen Lapin Urheiluakatemiaan. Urheiluakatemiaan pyrkivän on liikunnanohjauksen tutkintoon haun yhteydessä täytettävä erillinen urheilijatietolomake, jonka löydät Lapin Urheiluakatemian nettisivuilta.

Lue kahden LPT-opiskelijamme kuulumisia akatemiavaihdosta, Hollannin Zwollesta! Opiskelijat suorittavat vaihdon aikana opintoja sekä osallistuvat paikalliseen urheiluakatemiatoimintaan.

Tästä pääset Lapin urheiluakatemian hakuun

 

Lisätiedot
Opintosihteeri
Taina Tuomitie
020 798 4205
education(at)santasport.fi