Tanssialan perustutkinto

Tutkintonimike on tanssija (180 osp)

Tanssialan perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, josta valmistutaan ammattitanssijaksi, sekä muihin tanssin alan tehtäviin. Opinnot painottuvat tanssijan perustehtävien hallintaan laaja-alaisesti.

Tietoa koulutuksesta

Koulutuksen laajuus on 180 osp, joka koostuu yhteisistä tutkinnon osista (35 osp), ammatillisista tutkinnon osista (135 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp). Koulutuksen aikana teemme yhteistyötä tanssialan työelämän ja -opettajien kanssa. Koulutus antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tanssija voi toimia esim. erilaisissa produktioissa, tanssiryhmissä ja erilaisissa näyttämötaiteen tehtävissä.

Kenelle koulutus sopii

Pääsyvaatimuksena on vähintään peruskoulun oppimäärän suorittaminen. Aikaisempi tanssiharrastus on eduksi koulutukseen hakeutumisessa.

Hakeminen

Koulutukseen voi hakea peruskoulun tai lukion jälkeen yhteishaun kautta.

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jatkuva haku 31.12.2019 saakka

Soveltuvuuskoe

Valintakokeisiin kutsutaan kaikki hakijat lisätietojen kera.

Valintakoe on 15.5.2019.

Opiskelun kustannukset

Urheiluopistossa tutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen ja ruoan viitenä päivänä viikossa. Kustannuksia opiskelijalle tulee opiskelumateriaalista, välineiden ja oppikirjojen hankinnasta, opintomatkoista sekä valinnaisaineiden mahdollisista lisäkustannuksista. Opiskelijalla on mahdollisuus saada valtion opintotukea. Opiskelijan etuisuuksiin kuuluu lisäksi Santasport Lapin Urheiluopiston hyvin varustettujen tilojen ja suorituspaikkojen käyttö.

Työtehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia

Tutkinnon suorittanut tanssija voi työskennellä tanssiryhmissä, tuotantokeskuksissa, teatterissa, televisiossa, elokuvissa, viihdeteollisuudessa, matkailu-, mainos- ja sirkusalalla, mutta myös sosiaali- ja terveysalalla sekä eri alojen työpaikoilla.

Jatkuva haku

Jatkuva haku käynnissä 31.12.2019 saakka. Hakeminen sähköisellä hakulomakkeella .

Hae koulutukseen

Lisätiedot


Taina Tuomitie

Opintosihteeri

education@santasport.fi

Puh. 020 798 4205


Jaa sivu eteenpäin

Opiskelijaksi hakeminen

Toisen asteen ammatilliseen peruskoulutukseen haetaan kunkin vuoden yhteishaussa, kun taas aikuisille suunnattuihin lisäkoulutuksiin haetaan kunkin koulutusohjelman sivulla sähköisellä lomakkeella. Yhteishaussa hakevat ainoastaan peruskoulupohjaiset sekä ylioppilaat.

Opiskelu

Tälle sivulle on kerätty Santasport Lapin Urheiluopistossa opiskelevalle tietoa esimerkiksi lukukausien alkamisajankohdista ja lomista. Täältä löydät kootusti myös linkit Reduun ja Studentaan sekä muuta arvokasta tietoa opiskeluun liityen.