Tanssialan perustutkinto

Tutkintonimike on tanssija (180 osp)

Tanssialan perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, josta valmistutaan tanssijaksi. Opinnot painottuvat tanssijan perustehtävien hallintaan laaja-alaisesti.

Tietoa koulutuksesta

Koulutuksen laajuus on 180 osp, joka koostuu yhteisistä tutkinnon osista (35 osp) sekä ammatillisista tutkinnon osista (145 osp).

Koulutuksen aikana teemme yhteistyötä tanssialan työelämän ja -opettajien kanssa. Koulutus antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tanssija voi toimia esim. erilaisissa produktioissa, tanssiryhmissä ja erilaisissa näyttämötaiteen tehtävissä.

Kenelle koulutus sopii

Pääsyvaatimuksena on vähintään peruskoulun oppimäärän suorittaminen. Aikaisempi tanssiharrastus on eduksi koulutukseen hakeutumisessa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa 2022  opintopolku.fi:n  tai jatkuvan haun kautta. Jatkuva haku käynnissä.

Muut hakijat/ Jatkuva haku

Voit hakea suoraan oppilaitokseen sähköisellä hakulomakkeella ns. “jatkuvassa haussa”.  Hakulomakkeet löytyvät jokaisen koulutusohjelman omalta sivulta oikeasta yläkulmasta.

Kuka voi hakea jatkuvassa haussa?

Jos olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tai korkeakoulututkinnon tai sinulla on työelämästä hankittua osaamista.

Soveltuvuuskoe

Pääsy- ja soveltuvuuskokeessa arvioidaan:

  •  tanssilliset valmiudet 3,5p.
  •  ilmaisulliset valmiudet  2 p.
  • musiikilliset valmiudet  1,5 p.
  •  Haastattelu 3p.

Opiskelun kustannukset

Urheiluopistossa tutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen ja ruoan viitenä päivänä viikossa. Kustannuksia opiskelijalle tulee opiskelumateriaalista, välineiden ja oppikirjojen hankinnasta, opintomatkoista sekä valinnaisaineiden mahdollisista lisäkustannuksista. Opiskelijalla on mahdollisuus saada valtion opintotukea. Opiskelijan etuisuuksiin kuuluu lisäksi Santasport Lapin Urheiluopiston hyvin varustettujen tilojen ja suorituspaikkojen käyttö.

Työtehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia

Tutkinnon suorittanut tanssija voi työskennellä tanssiryhmissä, tuotantokeskuksissa, teatterissa, televisiossa, elokuvissa, viihdeteollisuudessa, matkailu-, mainos- ja sirkusalalla, mutta myös sosiaali- ja terveysalalla sekä eri alojen työpaikoilla.

Urheilijoille

Perustutkintoon hakevalla kilpa – ja huippu-urheilijalla on mahdollisuus samalla hakeutua Lapin urheiluakatemiaan.

Urheiluakatemiaan pyrkivän on liikunnanohjauksen tutkintoon haun yhteydessä täytettävä erillinen urheilijatietolomake, johon pääset tästä.

Lisätietoja urheiluAkatemiasta

 

Jatkuva haku

Jatkuva haku käynnissä. Hakeminen sähköisellä hakulomakkeella.

hae koulutukseen

Lisätiedot


Taina Tuomitie

Opintosihteeri

education@santasport.fi

Puh. 040 710 6346


Jaa sivu eteenpäin

Opiskelijaksi hakeminen

Toisen asteen ammatilliseen peruskoulutukseen haetaan kunkin vuoden yhteishaussa, kun taas aikuisille suunnattuihin lisäkoulutuksiin haetaan kunkin koulutusohjelman sivulla sähköisellä lomakkeella. Yhteishaussa hakevat ainoastaan peruskoulupohjaiset sekä ylioppilaat.

Opiskelu

Tälle sivulle on kerätty Santasport Lapin Urheiluopistossa opiskelevalle tietoa esimerkiksi lukukausien alkamisajankohdista ja lomista. Täältä löydät kootusti myös linkit Reduun ja Studentaan sekä muuta arvokasta tietoa opiskeluun liityen.