Ensilumenlatu on avattu 24.10.2020

Kausi- ja päiväliput myynnissä nyt

Vihdoin pääsee hiihtämään! Ounasvaaran ensilumenlatu on avattu  lauantaina 24.10. Avauslenkit sivakoidaan tänä syksynä 1,5 kilometrin mittaisella valaistulla ladulla  hiihtostadionin maastossa. Täysimittaisen 8 kilometrin ensilumenladun on arvioitu valmistuvan avajaispäivästä viikko eteenpäin marraskuun alkuun mennessä, jolloin latuyhteys aukeaa stadionin ja Santasport Lapin Urheiluopiston välille.

Kausi- ja päiväliput ovat nyt myynnissä. Henkilökohtaisen kausilipun voit hankkia Santasportin verkkokaupasta ja vastaanotosta tai Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelupiste Osviitasta.

Aiemmin ladusta kerrotua

Säilölumesta tuotettava ensilumenlatu valmistuu Ounasvaaralle Rovaniemen kaupungin, Visit Rovaniemen sekä Santasportin toimesta. Santasportin valmennuskeskuspäällikkö Eero Hietasen mukaan säilölunta löytyy hiihtostadionin uumenista noin 20 000 kuutiota. Latuja varten on tehty myös muita pieniä uudistuksia.

– Lumimäärä riittää hienosti täysimittaisen ladun tekoon. Lunta on säilötty hiihtostadionilla geotekstiilien alla, mikä tarkoittaa sitä, että lumi on pysynyt puhtaana, eikä siellä ole purua tai muita epäpuhtauksia lumen seassa.

– Latupohjia ollaan myös paranneltu viime talvesta ja viilattu hiihtostadionille tulevaa reittiä hieman uudenlaiseksi, Hietanen valottaa.

Kausiliput

Kausiliput koskevat Rovaniemellä asuvia ja ovat voimassa koneellisesti kunnostettujen luonnonlumilatujen aukaisuun saakka. Kausilippuja on mahdollista ostaa Santasportin verkkokaupasta ja vastaanotosta tai vaihtoehtoisesti Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelupiste Osviitasta. Kausilipun ostosta merkiksi saa henkilökohtaisen putkihuivin, joka on tänä vuonna väritykseltään keltainen. Putkihuivi tulee asettaa ensilumenladulla hiihtäessä näkyvälle paikalle. Ostaessasi kausilipun verkkokaupasta, voit hakea putkihuivin kuittia vastaan Santasportin vastaanotosta tai Osviitasta.

  • Aikuiset 70 €
  • Alle 18-vuotiaat 55 €
  • Alle 12-vuotiaat 20 €

Osta kausilippu

päiväliput

Kausilippujen lisäksi ensilumenladulle pääsee hiihtämään päiväkohtaisella lipulla. Liput ovat myynnissä Santasportin vastaanotossa ja kaupungin palvelupista Osviitassa. Päivälipun ostaja saa merkiksi lipusta rannekkeen.

  • 1 – 6  päivän lippu 15 € / päivä
  • 7 päivän lippu 100 €

 


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia