Ensilumenlatu avataan 24.10. - Kausilippujen ennakkomyynti on käynnissä!

Ounasvaaran ensilumenlatu avataan käyttöön lauantaina 24.10. Kausilippujen ennakkomyynti edullisemmilla hinnoilla on avattu tänään. Henkilökohtaisen kausilipun voit hankkia Santasportin verkkokaupasta ja vastaanotosta tai Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelupiste Osviitasta.

Ounasvaaran ensilumenlatu

Ounasvaaran perinteisellä ensilumenladulla kauden avauslenkit sivakoidaan tänä syksynä kuukauden kuluttua, kun 1,5 kilometrin mittainen valaistu latu avataan hiihtostadionin maastoon lauantaina 24.10. Täysimittaisen 8 kilometrin ensilumenladun on määrä valmistua avajaispäivästä viikko eteenpäin marraskuun alkuun mennessä, jolloin latuyhteys aukeaa stadionin ja Santasport Lapin Urheiluopiston välille.

Säilölumesta tuotettava ensilumenlatu valmistuu Ounasvaaralle Rovaniemen kaupungin, Visit Rovaniemen sekä Santasportin toimesta. Santasportin valmennuskeskuspäällikkö Eero Hietasen mukaan säilölunta löytyy hiihtostadionin uumenista noin 20 000 kuutiota. Latuja varten on tehty myös muita pieniä uudistuksia.

– Lumimäärä riittää hienosti täysimittaisen ladun tekoon. Lunta on säilötty hiihtostadionilla geotekstiilien alla, mikä tarkoittaa sitä, että lumi on pysynyt puhtaana, eikä siellä ole purua tai muita epäpuhtauksia lumen seassa.

– Latupohjia ollaan myös paranneltu viime talvesta ja viilattu hiihtostadionille tulevaa reittiä hieman uudenlaiseksi, Hietanen valottaa.

Ensilumenladun kausilippujen ennakkomyynti on avattu torstaina, kestäen 10.10. asti. Kausiliput koskevat Rovaniemellä asuvia ja ovat voimassa koneellisesti kunnostettujen luonnonlumilatujen aukaisuun saakka. Ennakkomyynnin tarjoushintaisia kausilippuja on mahdollista ostaa Santasportin verkkokaupasta ja vastaanotosta tai vaihtoehtoisesti Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelupiste Osviitasta. Kausilipun ostosta merkiksi saa henkilökohtaisen putkihuivin, joka on tänä vuonna väritykseltään keltainen. Putkihuivi tulee asettaa ensilumenladulla hiihtäessä näkyvälle paikalle.

Kausilippujen lisäksi ensilumenladulle pääsee hiihtämään päiväkohtaisella lipulla, jotka tulevat myyntiin ladun valmistuttua lokakuussa. Ensilumenlatu sopii profiililtaan niin kunto- kuin kilpahiihtäjillekin.

Kausilippujen ennakkomyyntihinnat 10.10. asti:

  • Aikuiset 55€
  • Alle 18-vuotiaat 45€
  • Alle 12-vuotiaat 15€

Katso lisää!


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia