FIS Santasport Race kokoaa maailman huippunimet Ounasvaaralle

Ounasvaaran hiihtokausi käynnistyy todenteolla tulevana viikonloppuna, kun maailman kärkinimet kiihdyttävät ladulle FIS Santasport Racessa. Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Suomen parhaiden kesken Hiihdon Suomen Cupissa.

Ounasvaaran ensilumi on koonnut viime viikkoina useita eri hiihtolajien huippumaita leireilemään Lapin Urheiluopiston maisemiin. Kilpailullinen startti alkaneelle hiihtokaudelle saadaan kuitenkin tulevana viikonloppuna, kun Ounasvaaran Hiihtoseura ja Santasport isännöivät kansainvälisiä FIS-kisoja lauantaina ja sunnuntaina.

Santasport Race -nimellä kulkevia kisoja tähdittämässä ovat muun muassa venäläistähdet Sergei Ustjugov ja Gleb Retivykh sekä italialaistykit Federico Pellegrino ja Fransesco De Fabiani. Naisten puolella ladulla nähdään muun muassa itävaltalaistähti Teresa Stadlober. Kaiken kaikkiaan kisoissa nähdään osallistujia yhteensä seitsemästä eri maasta.

Lauantain ohjelmassa ovat normaalimatkat vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina kilpaillaan sprinttien merkeissä. Santasport Racen kilpailunjohtaja Janne Hyyppä mainitsee, että kansainvälisten nimien lisäksi kisoissa nähdään herkullinen kattaus myös nuoria kotimaisia karpaaseja.

–Olemme saaneet kotimaisia hiihtäjiä mukaan ympäri Suomen. Erityisesti nuorten sarjoissa kotimaisten hiihtäjien taso tulee olemaan kova, Hyyppä kertoo.

Ounasvaaralla kisataan myös viikkoa myöhemmin, kun kotimaan parhaat hiihtäjät ottavat mittaa toisistaan Hiihdon Suomen Cupin osakilpailuissa 23.-24.11. Samana superviikonloppuna Ounasvaaralla käydään normaalimäen SM-kilpailut sekä yhdistetyn SM-kilpailut.

 

FIS Santasport Race 16.-17.11.2019, Ounasvaaran hiihtostadion

La 16.11. Normaalimatkat (v) klo 11.00

Miehet 15km

Naiset 10km

M20 15km

M20 10km

M18 15km

N18 10km

Su 17.11. Sprintit (p) klo 10.00

Miehet 1,4km

Naiset 1,4km

 

Tervetuloa!


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia