Kansainväliset hiihtäjät valmistautuvat MC-avaukseen Santasportille rakennetussa FIS-kuplassa

Kansainväliset hiihtomaajoukkueet valmistautuvat alkavaan kisakauteen Santasport Lapin Urheiluopistolla ensilumen olosuhteita hyödyntäen erillisessä FIS-kuplassa.

Ounasvaaran hyppyrimäki saadaan lumetettua tänä vuonna ensimmäisenä maailmassa.

 

Santasportilla Lapin Urheiluopistolla vierailee marraskuun aikana kansainvälisiä hiihtoasiakkaita, jotka valmistautuvat Santasportin ohella parissa muussa kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hyväksymässä kohteessa tämän kuun lopussa järjestettävään Ruka Nordiciin. Ruka Nordic on pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin avaustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 27.–29. marraskuuta Kuusamossa.

Maastohiihdon ja yhdistetyn joukkueet hyödyntävät valmistautumisessaan Rovaniemen ensilumen olosuhteita, joihin lukeutuu muun muassa Suomen pisin ensilumenlatu. Säilölumen avulla toteutettua latureittiä on saatu jo katettua kahdeksan kilometrin matkalta, joten joukkueiden on helppo siirtyä ladulle suoraan Santasportin pihapiiristä. Myös lumetetulle hyppyrimäelle on erityisen suuri tarve maailmanlaajuisesti, ja Ounasvaaran mäki valmistuukin hypättävään kuntoon reilun viikon kuluttua.

Maajoukkueista Rovaniemellä tullaan näkemään ainakin Puolan, Tshekin sekä Itävallan joukkueita, jotka harjoittelevat turvalliseksi rakennetussa FIS-kuplassa. Kuplalla tarkoitetaan käytännössä erillisiä ja rajoitettuja majoitus-, ruokailu- sekä harjoittelujärjestelyjä sekä kontaktien vähentämistä muiden Santasportilla vierailevien asiakkaiden ja henkilökunnan välillä.

Ulkomailta tulevilla joukkueilla on Rajavartiolaitoksen sekä muiden viranomaisten sallima erityislupa saapua Suomeen. Maahanpääsyn ehtona vaaditaan kuitenkin todistus negatiivisesta koronatestituloksesta 72 tunnin ajalta ennen Suomeen saapumista. Santasportilla ollaan varauduttu tarpeen tullen myös joukkueiden uudelleen testaamiseen.

Santasportin toimitusjohtaja Mika Kulmala on tyytyväinen siihen, että kansainväliset joukkueet ovat tänäkin vuonna valinneet harjoittelukohteekseen Rovaniemen ja Santasportin.

– Henkilökuntamme osaaminen ja koko Santasportin väen sitoutuminen vastuullisuuteen on ollut merkittävässä roolissa harjoittelukuplan onnistumisessa. Ensilumen olosuhteiden sekä muiden harjoitteluolosuhteiden varmistaminen on kuitenkin avainasemassa, jotta Rovaniemi voi saavuttaa vielä uskottavamman aseman erityisesti alkukauden harjoittelukohteena, Kulmala kertoo.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia