Kohti yhtä maalia

- Sen varmistaa uusi toimitusjohtaja Mika Kulmala, joka aloittaa virallisesti pestissään 1.6.2020.

Santasportilla pelataan jatkossa entistä vahvemmin yhteen maaliin. Sen varmistaa uusi toimitusjohtaja Mika Kulmala, joka aloittaa virallisesti pestissään 1.6.2020.

Mika Kulmala

Mika Kulmala aloittaa toimitusjohtajan pestinsä tutustumalla Santasportin toimintaan. 

 

Yhtenäisen Santasportin vahvistamista

Mika Kulmalalla on pitkä työhistoria huippu-urheilun ja liikunnan parissa. Hän on toiminut muun muassa Suomen Hiihtoliiton ja Suunnistusliiton toiminnanjohtajana. Urheiluopistomaailmasta hänellä on kokemusta Suomen Urheiluopistolta, Vierumäeltä.

Vaikka uusi pesti alkaakin virallisesti kesäkuussa, on Kulmala jo toukokuun aikana tutustunut Santasportin tiloihin, ihmisiin ja toimintaan. Kesäkuun koittaessa hänet tullaan näkemään Ounasvaaran maisemissa vielä tiheämmin. Ensituntuma Santasportin toimintaan on näyttäytynyt positiivisena, vaikkakin kehittämistä on tiedossa.

– Täällä on tehty paljon asioita hyvin. Santasportilla on myös hyvät tilat, jotka sijaitsevat ainutlaatuisella paikalla kaupungin kupeessa, Kulmala kehuu.

– Lähinnä toimintatavat Santasport Lapin Urheiluopiston ja Santasport Finland Oy:n välillä ovat joiltain osin eriytyneet eikä yhteinen tekeminen ole ollut täysin fokuksessa. Siihen tulen kiinnittämään jatkossa huomiota.

Uusi toimitusjohtaja valittiin erityisesti kehittämään koko Santasport-kokonaisuutta yhtenäisempään suuntaan. Kulmala kertookin haluavansa olla rakentamassa yhtä Santasportia entistä vahvemmin. Toiminnan täytyy näyttäytyä yhtenäisenä myös asiakkaalle.

– Oli asiakas sitten opiskelija, urheilija tai turisti, täytyy meidän olla hänelle yhtä Santasportia entistä vahvemmin, Mika muistuttaa.

 

Lähtölaukaus syksyä varten

Syksyn aikana Santasportin strategia tullaan päivittämään. Siihen osallistetaan jollain tavalla koko henkilökuntaa. Myös sidosryhmät on tärkeä ottaa mukaan strategiatyöhön.- Heti kesäkuun alussa aion lähestyä henkilökuntaa muutamilla kysymyksillä, joihin toivon heidän vastaavan. Tästä saan itselleni vähän lähtölaukausta syksyyn, Kulmala suunnittelee.

– Mielelläni samalla myös vastaan kysymyksiin, joita henkilöstöllä on tällä hetkellä mielessä.

 

Kulmala ja Niemelä-PenttiKeskustelut ja tapaamiset REDUn johtajan Saija Niemelä-Pentin kanssa ovat kuuluneet kevään ohjelmaan. 

 

Santasport osana REDU-konsernia tekee toimintaympäristöstä kiinnostavan ja monipuolisen.

– Laaja koulutustarjonta on tässä kokonaisuudessa merkittävä lisäarvo, Kulmala toteaa.

Rovaniemi toimintaympäristönä oli yksi syy, miksi Mika Kulmala hakeutui tähän mielenkiintoiseen tehtävään. Hän asuu tällä hetkellä Järvenpäässä, mutta tarkoitus on etsiä asunto myös Rovaniemeltä.

– Viime talvena Järvenpäässä ei paljon hiihdelty, hän naurahtaa.

– Rovaniemellä olisi tarkoitus vapaa-ajalla nauttia talvesta ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    28.5.2020 16:35


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia