Koronavuosi siirsi painonnoston EM-kotikisoja vuodella eteenpäin – ”Kohdallani se kääntyi onneksi”

Santasportilla piti viime syksynä mitellä painonnoston nuorten Euroopan mestaruuksista, mutta korona siirsi kotikisoja vuodella eteenpäin, kuten on käynyt liki kaikille suuremmille urheilutapahtumille maailmalla. Nykyisessä aikataulussaan EM-mitaleista nostetaan 24.9.-3.10.2021.

Aino Luostarinen ja Teemu Roininen yhteiskuvassa.

Santasportin Top Team -urheilija Aino Luostarinen jatkaa liki kaksi vuotta kestänyttä EM-kisaprojektia tästä edespäin uuden vastuuvalmentajan Teemu Roinisen alaisuudessa.

 

Painonnoston nuorten EM-kisoihin valmistautuva joukkue aloitti torstaina neljä päivää kestävän leirityksen Santasport Lapin Urheiluopistolla. Mukana oli myös ryhmän tuore vastuuvalmentaja Teemu Roininen, 34, joka hyppäsi pestiin kokeneen Petri Tannisen astuttua sivuun tehtävästä.

Runsaasti arvokisakokemusta nostajana omaava Roininen ei ennättänyt jäädä kauaksi aikaa laakereilleen lepäämään, sillä pestin virallistaminen tapahtui leirin alkua edeltävänä päivänä keskiviikkona.

– Sopimukseni kirjoitettiin hieman takautuvasti, mutta olen ollut tässä projektissa jo hetken aikaa mukana. Voidaan kuitenkin sanoa aloittaneeni tässä ihan vasta, Roininen kertoo.

Rajallinen budjetti ja vähäiset leirivuorokaudet asettavat Roinisen mukaan pieniä haasteita käynnissä olevalle EM-kisaprojektille. Tahtotila asioiden läpiviemiseen on kuitenkin kova.

– Pyritään jeesaamaan nostajia niin paljon kuin pystytään. Uskon silti, että pystymme näilläkin resursseilla tekemään asioita entistä paremmin ja tehokkaammin. Leiritoiminnan laajuus määräytyy tarkemmin tämän leirin jälkeen.

Toisen pettymys on toisen onni

Torstaina alkaneella maajoukkueleirillä on mukana 22 painonnostajaa, joista yksi on Ounasvaaran Atleetti Klubia seuratasolla edustava, ja Santasportin Top Team -urheilijoihin lukeutuva Aino Luostarinen.

Lappeenrannasta Turkuun muuttanut 17-vuotias nostaja on innoissaan päästessä treenaamaan pitkästä aikaa isommalla porukalla.

– Mielestäni nämä ovat todella tärkeitä tapahtumia siinä mielessä, kun ei ole ollut isoja kisoja vähään aikaan, niin täällä pääsee joukkueen kanssa näkemään ja treenaamaan, Luostarinen kertoo.

Luostarisen viime kautta sotkivat loukkaantumiset ja totta kai, korona.

– Olimme juuri valmistautumassa nuorten MM-kisoihin, jotka piti olla maaliskuussa. Tieto kisojen peruuntumisesta tuli lyhyellä varoitusajalla, mikä oli ilman muuta pettymys.

– Iso pettymys meidän joukkueelle oli myös EM-kotikisojen siirtyminen, mutta omalla kohdallani se kääntyi onneksi, sillä olin siihen aikaan loukkaantuneena. Haluaisin suoriutua niissä kisoissa hyvin, joten oli onni, että sain lisää aikaa valmistautua, Luostarinen kuvailee tuntemuksiaan.

Lahjakas nostaja on nyt kuntoutunut vaivastaan ja päässyt harjoittelemaan normaalisti. Luostarisella on luotto siihen, että ennätyslukemat (88/117 kg) paukkuvat tänä vuonna ja menestystäkin on lupa odottaa.

– Toivotaan, että tänä vuonna menisi reilusti enemmän, kun tässä vauhtiin päästään!

Ensi syksyn päätapahtuman esikisoina toimivat 20–23-vuotiaiden SM-kisat, jotka nekin järjestetään Rovaniemellä 14.-15.8.2021. Saman ikäluokan EM-kisat ovat vuorossa reilu kuukausi eteenpäin 24.9.-3.10.2021.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia