Kumppanuusyhteistyöllä vahvistetaan Rovaniemeä urheilun ja liikunnan osaamiskeskittymänä

Santasport Lapin Urheiluopisto, Santasport Finland Oy ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Yhteistyön sisällöistä ja tavoista on sovittu seuraavan kolmen vuoden ajalle.

Juoksija juoksee juoksumatolla

Uunituore oppimis- ja testausympäristö on yksi esimerkki toimivan yhteistyön hedelmistä. (Kuva: Jussi Sirviö)

 

Kumppanuussopimuksessa osapuolet sopivat liikuntaan liittyvän osaamisen sekä valmennusosaamisen kehittämisestä Rovaniemellä. Yhteistyötä tullaan jatkamaan erityisesti Lapin Urheiluakatemia -toimintamallissa. Sen lisäksi tehdään aiempaa laajempaa ja systemaattisempaa valmennusosaamiseen liittyvä TKI-toimintaa ja koulutusyhteistyötä. Koulutusyhteistyöhön kuuluu sekä opetuksellista yhteistyötä että yhteistä opiskelijarekrytointia ja koulutusväylien monipuolistamista.

Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhän mukaan kumppanuusyhteistyön juuret ulottuvat Lapin AMK:n perustamisvaiheeseen asti. Urheiluakatemian osalta yhteistyöstä on laadittu erillinen sopimuksen liite.

Käytännön tasolla yhteistyö ulottuu muun muassa polku- ja väyläopintojen sekä harjoittelujen järjestämiseen esimerkiksi taidon oppimisessa ja opettamisessa. Myös kokonaan uusia koulutus- ja palvelukonsepteja suunnitellaan samoin kuin koulutuspolkuja henkilökunnan osaamisen kehittämiseksi. Liikunnan koulutusviennissä ja kansainvälisyydessä on myös kehittämispotentiaalia.

Kumppanuuteen kuuluu myös asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen. Tämä tarkoittaa muun muassa vierailuja ja asiantuntijavaihtoja opintojaksoilla sekä yhteisesti tuotettuja opintosisältöjä. Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissasen mukaan suurimmat odotusarvot voidaan asettaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tuloksiin.

–Kiitos kumppanuussopimuksen, voimme nyt suunnata katseemme siihen, miten Rovaniemelle rakennetaan sellainen valmennuksen, liikunnan ja urheilun ekosysteemi, jolla on tunnustettu profiilinsa muiden valtakunnallisten toimijoiden joukossa.

Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuspäällikkö Eero Hietanen vahvistaa, että TKI-toimintaan liittyen singahtelee nyt monia ideoita. Olympiavalmennuskeskusstatus profiloi toimintaa Ounasvaaralla nimenomaan urheiluun.

–AMK-vetoiset kehittämishankkeet ovat olleet tuloksiltaan hyviä. On hyödyllistä laajentaa näkökulmaa ja urheiluopiston ja AMK:n yhteinen oppimis- ja testausympäristöhanke sitoo toimintaamme edelleen yhteen.

Ammattikorkeakoulun osaamispäällikkö Tarja Tammiaa puolestaan lämmittää erityisesti mahdollisuus laajentaa yhteistyötä monialaiseksi niin, että toimi- ja koulutusaloina myös fysioterapia sekä matkailu ja liiketoiminta ovat mukana.

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin verkon yli 10.5.2022. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet Santasport Lapin Urheiluopiston rehtori Mika Tuononen, Santasport Finland Oy:n toimitusjohtaja Mika Kulmala ja rehtori Riitta Rissanen. Sopimus on voimassa kolme vuotta.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia