Levin maailmancup opiskelujen kohokohtana – ”Se on ainutlaatuinen oppimisen paikka”

Perinteikäs Levin pujottelu on värittänyt alppisirkuksen maailmancupkalenteria jo vuodesta 2004 lähtien. Lähes yhtä kauan kyseisen tapahtuman järjestämisessä on hyödynnetty Santasport Lapin Urheiluopiston toisen asteen liikuntaneuvojaopiskelijoita, jotka ovat olleet luomassa tapahtumaa koordinoidusti kaudesta 2006-2007 alkaen. Silloin Levillä kilpailivat ensimmäistä kertaa sekä miehet että naiset.

Opiskelijat talkootöissä Levillä

Kolmannen vuosikurssin opiskelijat ovat jälleen olleet rakentamassa Levin maailmancupia viikon alusta lähtien.

Liikuntaneuvojaopiskelijoilla talkootyöt maailmancupissa kuuluvat osaksi heidän opintojaan. Tapahtumaviikko opettaa nuorille aitoja työelämäntaitoja, kuten vuorovaikutusta, paineensietokykyä sekä muutosvalmiutta hektisessä ja kansainvälisessä ympäristössä.

–Se on ainutlaatuinen oppimisen paikka, kun opiskelijat pääsevät toimimaan isossa organisaatiossa ja näkemään sen sisältä, mitä onnistuneen tapahtuman järjestämiseksi vaaditaan, kuinka monta liikkuvaa osaa voi olla ja millaisia eri näkökulmia on otettava kokonaisuuden kannalta huomioon, Santasport Lapin Urheiluopiston liikunta-alan opettaja Sari Bergman-Hartikainen sanoo.

Levin maailmancup työllistää vuosittain noin 350 vapaaehtoistyöntekijää, joiden työpanos koetaan kisajärjestäjien puolelta ehdottoman tärkeäksi, sillä ilman heidän panostaan tapahtuman rakentaminen olisi täysin mahdotonta. Järjestelykunnan jäsenistöön lukeutuva lähtö- ja maalialuekoordinaattori Teo Jeskanen mainitsee useiden vapaaehtoistyöntekijöiden tulevan pitkienkin etäisyyksien päästä yhä uudestaan ja uudestaan rakentamaan maailman parasta talviurheilutapahtumaa Kittilän Leville.

Lähtö- ja maalialueelle painottuu myös urheiluopiston opiskelijoiden työpanos, sillä he ovat rakentamassa kilpailun lähtö- ja maalialuetta viimeiseen silaukseen asti, minkä lisäksi opiskelijoiden tehtävänä on ollut vuosittain suunnitella ennen startteja nähtävä lämmittelytanssi tapahtumaan saapuvalle yleisölle.

–Tanssi on ollut vuodesta toiseen hieno ja loistava tapa virittää katsojat kisatunnelmaan, Jeskanen kehuu.

Tänä vuonna Levin tapahtumatyöhön osallistuvat Santasportin kolmannen vuosikurssin liikuntaneuvojaopiskelijat, jotka ovat odottaneet omaa vuoroaan opiskelujen alusta saakka.

–Olemme kuulleet tarinoita hauskoista ja mahtavista kohtaamisista edellisvuosien opiskelijoilta, joten uskomme tapahtumasta tulevan varmasti ikimuistoinen meille kaikille, Santasportin opiskelijat Oona Kopsala, Sanna Kuivala ja Annukka Kärnä toteavat yhdessä tuumin.

Palautetta opiskelijoiden työskentelystä on vuosien varrella annettu niin Kansainvälistä hiihtoliitto FIS:iä kuin tv-oikeuksien haltijoita myöten, koordinaattori Teo Jeskanen tietää kertoa.

–Palaute on ollut aina hyvää ja he ovat usein hämmästelleet opiskelijoiden halua ja intohimoa hoitaa heille annettuja tehtäviä. Opiskelijat itse ovat arvioineet kisarupeamaa rankaksi matkaksi, mutta siitäkin huolimatta se on koettu opiskelujen ehdottomana kohokohtana.

Työlästä viikkoa odottavat tällä kertaa myös Annu, Oona ja Sanna.

–Uskomme tapahtuman sujuvan kuitenkin hyvin ja reippaasti mainion yhteishengen voimalla.

Levin maailmancup järjestetään tulevana viikonloppuna 10.–12. marraskuuta.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia