Matti Suur-Hamari on valmis siirtymään lumille

Lumilautailun paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari on viimeistelemässä kuntoaan Santasport Lapin Urheiluopistolla ennen kisakauden alkua. Ensi viikolla miehen tarkoituksena on suunnata lumileirien kimppuun etelämmäs Eurooppaan.

Matti Suur-Hamarin kuntoutusjakso on sujunut pääasiassa ongelmitta.

 

Santasportin kanssa Pekingin paralympialaisiin 2022 asti yhteistyöstä sopineen lumilautailija Matti Suur-Hamarin kisakausi alkaa lähestyä. Kolminkertainen maailmanmestari on kuntouttanut itseään fysiikkavalmentajansa Olli Cajanin johdolla Rovaniemellä läpi kesän ja syksyn, ja nyt ensimmäiset lumileirit ovat jo nurkan takana.

Tällä viikolla Suur-Hamarin ohjelmassa on kuitenkin vielä ollut testausleiri Santasportilla, missä on kartoitettu miehen kuntoa ennen lumille siirtymistä.

–Ollaan tällä viikolla testailtu taito-ominaisuuksia ja fysiikkapuolta täällä ennen kuin siirrytään itse tositoimiin, mies kertailee suoraan pyörän selästä.

Ensi viikolla vuorossa on ensimmäinen varsinainen lumileiri laudan päällä, kun Suur-Hamari suuntaa kohti Italian vuoristoja. Into lumille pääsystä on lähes sanoinkuvailematon.

–Aivan mahtavaa päästä treenaamaan lumelle pitkästä aikaa. Viime viikolla pääsin ensimmäistä kertaa laudan päälle sitten loukkaantumiseni, kun testailtiin välineitä Itävallan Hintertuxissa ja sekin oli ihan huippua!

Seitsemän kuukauden tauko lumilautailusta on päätöksessään ja mies pääsee jälleen harjoittamaan unelma-ammattiaan. Vaikka kisakausi pian alkaakin, voi miestä nähdä aika ajoin myös opistolla.

–Kyllä me täällä Ollin kanssa käymme aina välillä tarkistuttamassa tilannetta ja suunnittelemassa uusia harjoitusohjelmia, Suur-Hamari kertoo.

Santasport Lapin Urheiluopisto toivottaa onnea ja menestystä Matti Suur-Hamarille alkavaan kauteen!

 

Paralympiavoittajan mielessä siintävät jo Italian lumet.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia