Power Cup oli täynnä suurta yhteishenkeä ja käsinkosketeltavaa tunnelmaa

Maailman suurin juniorilentopalloturnaus Power Cup 2019 järjestettiin tänä vuonna Rovaniemellä – Santasport toimi turnauksen virallisena ottelu- ja oheistapahtumien keskuksena

Power Cup 6.-9.6.2019

Torstaiaamuna tunnelma Santasportilla oli odottava ja innostunut – edessä on neljä päivää kestävä maailman suurin juniorilentisturnaus Power Cup. Kisakeskuksen rakentaminen oli viimeistelty edellis iltana, ja vielä tehtiin pieniä viilauksia ennen ensimmäisten bussien saapumista. Power Cupiin oli tänä vuonna ilmoittautunut vajaa 700 joukkuetta, joka tarkoittaa lähes 7000 pelaajaa – tapahtumassa kävijöitä kaiken kaikkiaan oli vielä tätäkin enemmän.

Bussit alkoivat saapua Lappi Areenan pihaan tasaisessa tahdissa, joista innokkaat ja riemuitsevat joukkueet pikkuhiljaa suuntasivat kohti kisatoria. ”Onpa täällä lämmin!” –hihkaisuja kuului monestakin suunnasta – paikalle tilatut aurinkoiset kelit olivatkin alkaneet jo heti torstaiaamuna lähes 20 lämpöasteen lukemin, ja aurinkoa oli luvassa koko loppuviikon ajan. Torstaina klo 12.00 kisa-alueen yltä lensi Lapin lennoston hävittäjä, ja näin Power Cup 2019 polkaistiin virallisesti käyntiin.

Matsit jatkuivat aina torstaiaamupäivästä sunnuntaiaamuun saakka – aurinkoiset kelit hellivät kisakansaa koko tapahtuman ajan. Santasportilla pelit täyttivät jalkapallokentän alueen, Ounashallin sekä urheiluhallin. Näiden lisäksi pelejä pelattiin mm. Rommelin kentällä ja Susivoudilla. Turnauksen aikana pelejä pelattiin yhteensä lähes 200 kentällä. Jo torstaista lähtien koko turnauksessa vallitseva yhteishenki oli mahtava –  pelejä pelattiin hienolla fiiliksellä ja kisatorin oheistapahtumissa pyöri osallistujia mukana suurin joukoin.

Tapahtuman kohokohta oli lauantai-illan yöttömän yön elämysfestarit. Tämä kuusituntinen tapahtuma piti sisällään unohtumattomia hetkiä monelle pelaajalle. Koska Rovaniemellä vietetään yöttömän yön kesää, jolloin aurinko ei laske, valoa ja meininkiä riitti aina puoleen yöhön saakka. Vanhimmat pelaajat jatkoivat matsejaan myöhäiseen iltaan asti ilta-auringon tunnelmallisessa valaistuksessa. Kisatorilla oli jatkuvasti tapahtumaa; musiikkiyhtyeiden keikkoja, taikurin show, tubettajan haastattelu ja vaikka mitä muuta, mikä sai osallistujien kasvoille leveät hymyt! Myös Santasportin opiskelijat järjestivät koko tapahtuman ajalle toimintaa; mukana oli mm. erilaisia temppuratoja, polkuautoilua ja lumileikkejä. Power Cup -radion musiikki pauhasi taustalla ja meininki oli mitä mahtavin.

Turnauksen aikana pelattiin tuhansia pelejä lähes 200 eri kentällä – tapahtuma huipentui sunnuntai aamupäivänä palkintojenjakoon. Tapahtumasta käteen jäi mitaleja, mutta myös ainutlaatuinen kokemus pohjoisen kesästä sekä unohtumattomasta turnauksesta.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia