Reijo Jylhän virtuaalinen maastohiihtokoulu tekee hiihdon oppimisen helpoksi

Lauantaina Santasport Lapin Urheiluopistolla järjestetyssä tilaisuudessa lanseerattiin uunituore maastohiihtokoulu, joka on suunnattu kaikille hiihdosta kiinnostuneille liikkujan kuntotasosta riippumatta. Maastohiihtokoulun vetäjänä toimii kokenut hiihtovalmentaja Reijo Jylhä, joka muistetaan kansan keskuudessa kenties parhaiten Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajan tehtävistä.

Kyseessä ei ole mikä tahansa perinteinen hiihtokurssi, vaan nykyaikainen kuntoilijan oman aikataulun mukaisesti verkossa käytävä hiihtokoulu. Ajatus verkossa käytävän hiihtokoulun luomisesta pohjautuu Jylhän mukaan kasvaneeseen kysyntään sekä nykyaikaiseen oppimiseen.

–Harrastehiihdon suosio on viime vuosina kasvanut sellaistenkin kuntoilijoiden keskuudessa, jotka eivät luonnostaan osaa enää hiihtää. Myös tottumus ohjauksen saamiseen uuden harrastuksen alkaessa on yleistynyt, joten näemme tälle hiihtokoululle selkeän tarpeen, Jylhä avaa mobiilikurssin taustoja.

–Olemme halunneet tuoda tällä tavoin hiihdon oppimisen kaikkien halukkaiden saataville.

Reijo Jylhän maastohiihtokouluun osallistuva tarvitsee vain oman älypuhelimen, jota käytetään ohjeiden ja mallivideoiden katseluun sekä kurssin lopussa oman hiihdon kuvaamiseen. Hiihtokurssit suoritetaan näin ollen itsenäisesti verkosta löytyvän sivuston kautta, mutta kurssin sisällöt pohjautuvat täysin Jylhän käyttämiin ja suunnittelemiin harjoitusmenetelmiin.

Koukuttavassa maastohiihtokoulussa on tällä hetkellä tarjolla perinteisen sekä vapaan hiihtotavan kurssit. Kurssien sisältö keskittyy hiihtämisen kannalta tärkeimpiin taitoihin, kuten rytmiin ja tasapainoon. Jylhän opastuksella läpikäydään myös sopivia hiihtotekniikoita eri maasto-olosuhteissa.

Lisäkursseista Jylhä mainitsee, että lähitulevaisuuden suunnitelmissa on luoda hiihtokurssi, joka yhdistäisi perhettä ja opettaisi myös lapsia hiihtämään ilon ja hauskuuden kautta.

–Ajatusmaailmallisesti sen tavoitteena olisi, että perheen laatuaikaa on yhdessä liikkuminen. Kurssin teemat tulevat olemaan siten erilaiset, että hiihtämistä opetellaan leikkien ja taitavuuden kautta, jolloin hiihdon oppimisesta voi nauttia ja se voi olla mukavaa.

Lauantaina avattu Reijo Jylhän maastohiihtokoulu on toteutettu yhteistyössä Lapin Urheiluopiston sekä Kisakallion Urheiluopiston kanssa, ja sinne voi osallistua osoitteessa: maastohiihtokoulu.fi.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia