Rovaniemen MM-rallin kisakeskus muovautuu Santasportille

Helmikuun lopulla ajettava MM-rallin osakilpailu Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox vaikuttaa joiltain osin myös Santasportin toimintoihin, sillä tapahtumanjärjestäjät AKK Sports Oy sekä kansainvälinen autoliitto FIA ovat valinneet Santasportin tapahtuman keskuspaikaksi.

Yhteiskuvassa Mika Kulmala, Riku Bitter, Kai Tarkiainen & Jari Laitakari.

Pikaisella aikataululla järjestettävä MM-talviralli on pitänyt järjestävän organisaation kiireisenä. Yhteiskuvassa vasemmalta: Santasportin toimitusjohtaja Mika Kulmala, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sekä Santasportin myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Laitakari.

 

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiaisen mukaan Santasport valikoitui historian ensimmäisen MM-talvirallin päämajaksi aktiivisen tarkastelun tuloksena.

– Tutkimme Rovaniemeltä sellaisia paikkoja, joissa olisi tietynlaisia toimistotiloja ja muita vastaavia, mitä tarvitaan esimerkiksi tv-tuotantoihin ja muihin, niin että ne yhdistyisivät isoihin ulkoalueisiin, joihin mahdutaan laittamaan tiimien huoltoalueita. Tässä tarkastelussa Santasport tarjosi ehdottomasti parhaan kokonaisuuden.

MM-ralliin osallistuvien tallien huoltoparkit tulevat sijoittumaan Lappi Areenan yllä olevalle parkkipaikalle, kun taas tapahtuman johto- ja mediakeskus sekä osa majoituksista sijoittuvat suoraan Santasportin tiloihin. Rovaniemen kaupungin hallinnoima Ounashalli menee tv-tuotannon käyttöön ja muita toimintoja ollaan suunniteltu vietävän Lappi Areenalle.

251 kilometriä käsittävä MM-osakilpailu kaasutellaan 26.-28. helmikuuta, mutta tapahtuma-alueen rakentaminen käynnistyy jo 15. päivä, jolloin ensimmäinen talli on ilmoittanut tulevansa paikalle.

Vaikutukset Santasportin alueella

Santasportin toimitusjohtaja Mika Kulmala on luonnollisesti ylpeä siitä, että AKK Sports Oy ja FIA valitsivat Ounasvaaralla sijaitsevan kompleksin maailmanlaajuisesti kiinnostavan tapahtuman keskuspaikaksi. Samaan hengenvetoon hän mainitsee, että suurin osa Santasportilla tapahtuvista toiminnoista pyritään pitämään häiriöttömänä koko tapahtuman ajan.

– Suurin vaikutus asiakkaillemme on varmastikin parkkipaikkojen rajallisuus. Kylpylän, jäähallin sekä urheiluhallin toiminta pyritään pitämään niin normaalina kuin mahdollista, mutta asiakkaiden tulee kuitenkin varautua erilaisiin liikennejärjestelyihin ja kulkureitteihin, joista tiedotetaan myöhemmin. Sen lisäksi suurin rajoitus tulee koskemaan Ounashallin käyttöä, Kulmala kertoo.

Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen ymmärtää, että rallijärjestelyt vaativat Ounashallin hyödyntämistä siinä määrin, että harjoitusvuoroja joudutaan karsimaan tapahtumaviikolta pois.

– Pyrimme kuitenkin järjestämään asiat niin, että alueella oleva liikunnan harrastaminen ja harjoittelu mahdollistuvat ralliviikon aikana tavalla tai toisella.

Vastuullisuus mukana tapahtumassa

Huolimatta siitä, että MM-ralli ajetaan COVID-19-toimenpidesuunnitelman sekä hallituksen asettamien koronarajoitusten mukaisesti ilman yleisöä, tullaan tapahtuma-alue Santasportilla jakamaan kahteen erilliseen alueeseen.

Jokaisella High Density -alueelle saapuvalla tulee olla negatiivinen koronatestitulos ja suorittaa tarvittavat karanteenit. Suuri osa käytettävistä alueista kuuluu kuitenkin Low Density -alueeseen, jossa Lapin sairaanhoitopiirin alueelta tulevat henkilöt voivat liikkua ilman koronatestausta.

Santasport haluaa olla vastuullisesti mukana järjestämässä turvallista tapahtumaa. Yhteistyö rallijärjestäjien kanssa on sujunut alusta pitäen mallikkaasti.

– Santasportilla on ollut asiantuntemusta ja näkemystä näihin kupla-ajattelumalleihin koronajuttujen myötä. Heillä on valmista ammattitaitoa, jota pystymme hyödyntämään siinä, että voimme luoda niin kilpailijoille kuin toimihenkilöille turvalliset tilat työskennellä tämän tapahtuman ympärillä, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kehuu.

Lapin Urheiluopistolla toteutettavan koulutuksen osalta opiskelijat ovat ralliviikon eli viikon 8 etäopetuksessa. Opiskelijoita tullaan informoimaan asiasta tarkemmin koulutuksen toimesta.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia