Santasport ja maastohiihtäjä Jasmi Joensuu yhteistyöhön – tavoitteena kansainväliset kentät

Santasport Lapin Urheiluopisto ja vantaalaislähtöinen maajoukkuehiihtäjä Jasmi Joensuu ovat aloittaneet yhteistyön, jolla tavoitellaan näkyvyyden ja tunnettuuden nostamista kansainvälisillä markkinoilla urheilijan kaksoisuraa hyödyntäen. Huippuvaiheen kaksoisura-ajattelussa tuki kohdistuu urheilijan tuloksentekoon, urheilua ja muuta työtä yhdistämällä.

Jasmi Joensuu tavoittelee jatkossa menestystä yhdessä Santasportin kanssa. Joensuu hiihtää kaudella 2020-2021 naisten maajoukkueessa.

 

Talviurheilu ja hiihto ovat Santasportille keskeisiä lajeja loistavien harjoittelu- ja oheisolosuhteidensa kautta. Vantaan Hiihtoseuraa edustava maajoukkuehiihtäjä Jasmi Joensuu teki toukokuussa vastaavan päätöksen kuin moni muu hiihtäjä viime vuosina, ja muutti Rovaniemelle edellä mainittujen olosuhteiden perässä. Nyt Santasport ja Joensuu sopivat yhteistyöstä, jonka tavoitteena on saada aidon lajiasiantuntijuuden kautta nostetta Santasportin kansainväliseen markkinointiin ja vastaavasti tarjota urheilijalle mahdollisuus ylläpitää ja kehittää opiskelujen tuomaa osaamista työelämässä.

– Jos ajatellaan hiihtoa, niin meillä on noin kymmenkunta maajoukkuehiihtäjää enemmän tai vähemmän tässä Rovaniemen ympäristössä. Olemme pyrkineet tarjoamaan harjoitusolosuhteita ja ehkä muunkin elämän olosuhteita, sillä täällä on hyvät koulutusmahdollisuudet osalle urheilijoista ja muutenkin olemme ihan kaupungin kyljessä.

– Haluamme myös edistää urheilijan kaksoisuraa ja Jasmin kautta saamme ajankohtaista tietoa itse kentältä. Se on myös uskottavampaa, kun urheilija auttaa viemään viestiä eteenpäin, Santasportin myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Laitakari kertoo.

Santasportista on muotoutunut 24-vuotiaalle hiihtäjälle tärkeä tukikohta, minkä vuoksi hän kokee alkaneen yhteistyön mielekkäänä ja molemmin puolin antoisana.

– Taloudellisen tuen lisäksi saan mahdollisuuden harjoittaa koulutustani vastaavaa työtä urheilun ehdoilla. Vastaavasti pystyn tarjoamaan Santasportille omaa asiantuntemustani ja laajentaa heidän toivomiaan kontakteja lajipiireissä kansainvälisesti, Joensuu kuvailee molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä.

Joensuu opiskeli kandidaatin tutkinnon rahoituksesta ja markkinoinnista Denverin yliopistossa Yhdysvalloissa vuosina 2015–2019. Hiihtomenestystäkin rapakon takaa tuli USA:n mestaruuskisoista sekä NCAA:n yliopistomestaruuskilpailuista. Viime kaudella hän ylsi ensimmäistä kertaa pistesijoille myös maailmancupissa.

Jasmi Joensuu kokee saaneensa opinnoista vankan osaamispohjan urheilu-uran jälkeiseen työelämään.

 

Alkavan kauden tavoitteiksi Joensuu on asettanut itselleen tason vakiinnuttamisen maailmancupin pisteille sekä SM-mitalin. Kauden kolmas tavoite linkittyy lupaavan hiihtäjän unelmiin, jotka ovat kaikki mahdollista toteuttaa seuraavien vuosien aikana.

– Lyhyen tähtäimen unelmanani ja tavoitteenani on päästä edustamaan maatamme seuraavissa MM-hiihdoissa, jotka järjestetään helmi-maaliskuussa Saksan Oberstdorfissa ja iso unelmani on päästä hiihtämään Pekingin talviolympialaisissa 2022, Joensuu mainitsee päättäväisenä.

Tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen vaatii paljon töitä sekä antautumista lajille, sen tiedostavat kaikki huippu-urheilijat ja huipulle pyrkivät. Joensuu kokee, että hänen kohdallaan kaksoisura vie häntä parhaalla mahdollisella tavalla kohti menestystä.

– Hiihtäjänä treenit ovat minulle jokapäiväinen asia, mutta koen, että on hyvä välillä tehdä muutakin, ettei jokapäiväinen arki muutu liian yksipuoliseksi. Samaan aikaan on tärkeää, että saan kokemusta tulevalle työuralleni, sillä eihän urheilu-ura jatku loputtomiin, Joensuu päättää.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia