Suomen ja Kiinan välistä talviurheilun teemavuotta juhlittiin näyttävästi Lappi Areenalla

Suomi – Kiina talviurheilun teemavuosi 2019 päättyi upeisiin seremonioihin tiistaina 3. joulukuuta Rovaniemen Lappi Areenalla. Päättäjäisiä tunnelmoimassa olivat myös tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sekä Kiinan varapääministeri Sun Chunlan.

Vuosi 2019 muodostui Suomen ja Kiinan väliseksi talviurheilun teemavuodeksi maiden presidenttien tavatessa keväällä 2017. Teemavuoden kaltainen talviurheiluyhteistyö oli ensimmäinen laatuaan molemmille maille, joten siitä haluttiin saada mahdollisimman paljon irti. Yhteinen vuosi koostui kaikkiaan 62 tapahtumasta ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan teemavuodelle asetetut tavoitteet täyttyivät toivotulla tavalla.

–Teemavuoden tapahtumakalenteria suunniteltaessa sovimme, että tapahtumat tulisivat kattamaan laajasti seuraavia teemoja; valmennus- ja koulutusosaaminen, kestävä kehitys ja vastuullisuus, matkailu ja huippu-urheilu, sekä yritysyhteistyö. Voimme olla erittäin tyytyväisiä, että olemme tässä tavoitteessa onnistuneet hienosti, Kosonen kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Antoisaa teemavuotta juhlittiin näyttävien päättäjäisten merkeissä Rovaniemen Lappi Areenalla tiistaina 3. joulukuuta. Päättäjäisten ohjelmanumeroissa yhdistyivät upeasti taiteen ja urheilun eri muodot talviurheilun teemoja mukaillen.

Esiintymässä nähtiin Kiinan kansallisooppera, Beijing Sport University, pikaluistelijat Mika Poutala ja Song Yang, taitoluistelijat Emmi Peltonen ja Wang Yi, muodostelmaluistelijoita Rovaniemeltä sekä Fintastic-muodostelmajoukkueesta, juniorijääkiekkojoukkue Rovaniemeltä, Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijajäsen Emmi Terho, entinen alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne, kiinalaisia maastohiihtäjiä, kelkkahiihtäjä Sini Pyy, viulisti Rebecca Roozeman, Ylioppilaskunnan Laulajien kuoro, fuusiosaamelaismusiikkia tuottava Solju sekä tietenkin Joulupukki.

Kosonen lupaa opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa, että yhteistyö Kiinan kanssa jatkuu, vaikka talviurheilun teemavuosi onkin nyt päättymässä.

–Vaikka teemavuosi on päättymässä, yhteistyö talviurheilun saralla jatkuu kohti vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisia ja -paralympialaisia, ja myös sitä seuraavalle olympiadille, Kosonen kertoo.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia