Suomen paras painonnostoseura valmistautuu järjestämään syksyllä nuorten EM-kilpailut

Suomen parhaan painonnostoseuran nuoret nostajat. Ylärivi vasemmalta: valmentaja Kimmo Ulvas, Hannes Keskitalo, Hanno Keskitalo, Konsta Suoniemi. Alarivi vasemmalta: Saara Postila, Miia Sukuvaara, Aino Luostarinen ja Viivi Körkkö.

 

Ounasvaaran Atleetti Klubilla on edessään kiireinen ja haasteellinen loppuvuosi. Seura järjestää 24.9.-3.10.2021 historian ensimmäistä kertaa Suomessa painonnoston nuorten alle 20- ja 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut. EM-kisoihin osallistuu noin 500 nuorta urheilijaa 40 eri maasta, joiden lisäksi Rovaniemelle tulee ulkomailta noin 250 toimihenkilöä, valmentajaa sekä joukkueiden huoltohenkilöstöä.

Kisapaikkakunnalle saapuu runsaasti myös kisaturisteja, nuorten nostajien vanhempia sekä tuttavia. EM-kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Painonnostoliiton ja Santasport Lapin Urheiluopiston kanssa.

Kisoissa on yhteensä kymmenen kilpailupäivää, joissa rautaa nostetaan aina aamusta iltaan saakka. Kilpailukeskuksena toimii Santasport, joka tarjoaa EM-kisoille sen arvon mukaiset huippuolosuhteet Euroopan parhaille nuorille nostajille. Kisat ovat herättäneet jo etukäteen laajalti mielenkiintoa, sillä ne järjestetään perinteisten painonnostomaiden näkökulmasta eksoottisessa paikassa Napapiirillä, joulupukin kotikaupungissa.

Ainutlaatuisen huippu-urheilutapahtuman lisäksi EM-kisat ovat hiljaisemman koronakauden jälkeen niin imagollinen kuin taloudellinenkin piristys Rovaniemen kaupungille ja Santasport Lapin Urheiluopistolle. Tapahtuma tuo alueelle jopa yli 5000 majoitusvuorokautta sekä lähes miljoonan euron talousvaikutukset.

Ounasvaaran Atleetti Klubin organisaatio ja talkooväki joutuu venymään parhaimpaansa, jotta kisoihin osallistuville joukkueille ja kisavieraille jäisi ikimuistoinen kokemus Rovaniemellä järjestettävistä arvokisoista. OAK on kuitenkin erittäin tehokas ja rutinoitunut kilpailunjärjestäjä, joka on järjestänyt Santasportilla aiemmin muun muassa yleisen sarjan Pohjoismaiden mestaruuskisat.

Koska kisatapahtuma on aiempia tapahtumia suurempi, järjestelyihin osallistuu useita kymmeniä liikunta-alan opiskelijoita. Myös muuta talkooväkeä tullaan rekrytoimaan alkavan kesän aikana. Itse kisakoneistoa testataan EM-kisojen esikisoina toimivien nuorten SM-kisojen yhteydessä elokuun puolivälissä.

OAK on juuri tällä hetkellä myös Suomen paras painonnostoseura, sillä se voitti viime vuonna aikuisten seurajoukkueiden SM-finaalin joukkueella: Miia Sukuvaara, Viivi Körkkö, Aino Luostarinen, Hanno Keskitalo, Väinö Suoniemi ja Hannes Keskitalo. Lisäksi OAK oli vuonna 2020 SM-kisojen paras joukkue alle 15-, 17- ja 20-vuotiaiden ikäluokissa, mutta myös Painonnostoliiton seurajoukkuekilpailun paras joukkue. Juniorityö onkin ollut vahvasti OAK:n toiminnan keskiössä seuran perustamisesta lähtien.

Juniorityön myötä seuran urheilijoita on noussut tasaiseen tahtiin myös aikuisten eliittiin. OAK:n Hannes Keskitalo oli tänä keväänä aikuisten EM-kisoissa Moskovassa Pohjoismaiden paras miesnostaja ja hallitseva junioreiden Euroopan mestari Aino Luostarinen lähtee puolestaan tavoittelemaan toukokuun lopulla Uzbekistanin Tashkentissa pidettäviin nuorten MM-kisoihin ainoana suomalaisena nostajana menestystä EM-kullan jatkoksi.

Ounasvaaran Atleetti Klubin tulevaisuus Suomen parhaana painonnostoseurana on turvattu myös jatkossa, kun OAK:n nostajat osallistuvat seuran järjestämiin Rovaniemen EM-kisoihin isolla ja kovatasoisella joukkueella: Viivi Körkkö, Aino Luostarinen, Konsta Suoniemi, Hanno Keskitalo ja Väinö Suoniemi, joiden lisäksi Saara Postila on jo hyvin lähellä kisoihin vaadittavaa tulosrajaa. EM-kisajoukkueen jokaisella OAK-taustaisella nostajalla on hallussaan yksi tai useampi Suomen ennätys ja useimmilla myös yksi tai useampi Pohjoismaiden ennätys.

Suomen kisajoukkueen koko EM-kotikisoissa tulee olemaan yli 30 nostajaa. Järjestävä seura toivoo, että rovaniemeläinen yleisö löytää kisakatsomoon runsain joukoin kannustamaan koko Suomen joukkuetta sekä erityisesti oman kylän nuoria nostajia.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia