Urheiluopisto avaa ovensa - toiminta vaatii vastuullisuutta

Santasport Lapin Urheiluopisto on ollut koronaviruspandemian aiheuttaneen poikkeustilan ajan lähes kokonaan suljettuna. Rajoitteiden asteittainen purkaminen tarkoittaa, että myös urheiluopisto voi avata toimintojaan asteittain loppukuun aikana sekä kesäkuun alusta alkaen.

Kokoontumisrajoituksen nostaminen 1.6. alkaen 50 henkilöön mahdollistaa opiston päivittäis- ja leiritoimintojen sekä muiden palveluiden käynnistämisen erityisjärjestelyin. 14.5. lähtien toiminnan on saanut aloittaa kymmenen henkilön pienryhmissä, jolloin Lapin Urheiluopistolla on voitu käynnistää urheiluakatemian päivittäisvalmennus pienryhmätoimintoina. Leiritoiminta, urheilu- ja uimakoulut sekä urheiluseurojen päivittäisvalmennus käynnistetään 1.6. alkaen.

Santasport Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalon mukaan lopulliset ilmoittautumiset tulevat näyttämään, kuinka vilkas kesä tulee olemaan pitkän hiljaiselon jälkeen. Toimintoja on kuitenkin tarjolla runsaasti.

–Meillä on heti kesäkuussa useampia lajileirejä sekä harrasteleirejä, kuten Summer Action Camp. Lisäksi lasten ja nuorten uimakoulut sekä moniurheilukoulun harrasteryhmät päästään käynnistämään kuun alusta alkaen. Ensimmäisten toimintojen joukossa starttaavat myös urheiluakatemian kesäleiritoiminnot, Keskitalo luettelee.

Vaikka liikunta- ja urheilutoiminnan uudelleenkäynnistäminen koetaankin tärkeänä ja hienona asiana, tiedostetaan opistolla vastuullisen toiminnan merkitys. Keskitalo kertoo, että erityisjärjestelyitä ollaan suunniteltu tarkkaan ja harkiten, jotta jokainen liikkuja tuntisi olonsa turvalliseksi tullessaan opistolle.

–Kaikki toiminta tulee tapahtumaan ohjatusti 10-20 henkilön ryhmissä siten, että ryhmät välttävät kohtaamasta toisiaan. Lisäksi ryhmien sisällä huolehditaan turvaväleistä sekä hygieniasta terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

–Ruokailut on jaksotettu siten, että ravintolassa ei ylitetä annettua kokoontumisrajoitusta. Myöskään normaalioloista tuttua noutopöytää ei ole käytettävissä, vaan ruoka tullaan jakamaan suoraan tiskiltä, Keskitalo mainitsee.

Urheiluopiston muut palvelut

Opiston ravintolat pysyvät tässä vaiheessa edelleen kiinni yleiseltä käytöltä, ja ovat käytettävissä ainoastaan tilausryhmille. Majoituspuolella urheiluopisto tulee kiinnittämään huomiota huonekohtaisiin henkilömääriin sekä tehostamaan siivousta kriittisissä paikoissa.

Suurin osa Santasport Lapin Urheiluopiston muista palveluista, kuten kylpylä, kuntosalit sekä keilahalli avataan yleiseen käyttöön kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Jäsenillä ja tilausryhmillä on mahdollisuus päästä hyödyntämään tiettyjä palveluja jo aikaisemmin erityisten järjestelyjen myötä. Päivittyvät palvelukohtaiset tilanteet ovat katsottavissa täältä.

Lappi Areena sekä toinen harjoitushalleista voidaan avata sen sijaan kesäkuun kolmannella viikolla uusien valaistus- ja kylmälaitteistoasennusten valmistuttua. Kaikkien hallien pitäisi olla käytössä näillä näkymin elokuussa.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia