Lentopallo

Lentopalloilun koti Lapissa

Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa lentopallojoukkueille leirikäyttöön erittäin laadukkaat tilat ja välineet. Urheiluhallissa alustana on erityisesti lentopallokäyttöön tarkoitettu taraflex -matto. Leireilevillä joukkueilla on mahdollisuus käyttää harjoittelun apuvälineitä, kuten pallotykkiä.

Kokonaisvaltaiset harjoitusmahdollisuudet lentopalloilijalle

Santasport Lapin Urheiluopiston laadukkaat tilat ja välineet takaavat lentopallojoukkueille erinomaiset harjoitusolosuhteet. Urheiluhallin alusta on erityisesti lentopalloiluun tarkoitettu taraflex -matto, ja leireilevillä joukkueilla on mahdollisuus käyttää harjoittelun apuvälineitä. Näitä ovat muun muassa pallotykki, passarin ja vastaanoton tarkkuusharjoittelunmaalit sekä ulottuvuuden testaukseen tarvittavat välineet. Fyysisen harjoittelun monipuolisuuden ja laadukkuuden mahdollistavat erityisesti urheilukäyttöön suunnitellut tilat ja välineet.

Tilat ja välineistö

  • Urheiluhalli
  • Lentopallokenttä taraflex-matolla
  • Kattava valikoima harjoittelun apuvälineitä
  • Lihaskunto ja kehonhuoltotilat

Lisätiedot


Jukka Mäkihannu

Lentopallon lajivastaava

jukka.makihannu@santasport.fi

Puh. 040 779 6468

Lajitiedot

Valmennustoiminta

Seurat käyttävät valmennuskeskuksen asiantuntijapalveluita oman toiminnan ja pelaajien kehittämisessä. Lentopallokenttien lisäksi saman katon alta löytyvät painonnostolavat, kuntosali, juoksurata, telinevoimistelualue sekä uimahalli. Toiveiden mukaan leirin yhteyteen on mahdollista järjestää myös harjoituspelejä paikallisvastustajien kanssa.

Koulutustoiminta

Järjestämme Suomen Lentopalloliiton valmentajakoulutuksia yhteistyössä Suomen Lentopalloliiton kanssa. Syventäessään koulutustaan lentopallovalmentajat voivat hakeutua Lapin Urheiluopiston järjestämälle Valmentajan ammattitutkinnolle (VAT). Pohjoisen aluevalmennustoiminta on keskittynyt pääsääntöisesti urheiluopiston tiloihin ja palveluihin.

Lajileirit

Leiripalveluja opistolla ovat käyttäneet mm. Lentopalloseura Etta, Tromssa Norjasta, Venäläinen huippujoukkue Iskra Odintsovo, Läse ja Indukalns Latviasta sekä nuorten aluejoukkueet. Paikalliset lentopallon mestaruusliigaa pelaavat Team Lakkapää/Perungan Pojat ja Woman Volley käyttävät opiston tiloja päivittäisharjoittelussaan sekä pelaavat kotiottelunsa Lapin Urheiluopistolla.

Kumppanuudet

Valmennuskeskus tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten- ja pohjoisen alueen seurojen kanssa. Paikalliset seurat Napapiirin Palloketut, Perungan Pojat ja WoVo Rovaniemi harjoittelevat pääsääntöisesti urheiluopistolla. Myös oheisharjoittelu tapahtuu urheiluopiston tiloissa.

Lähde mukaan lentopallon maailmaan!

Lentopallo on yksi maailman ja Suomen suosituimmista joukkuepeleistä. Joukkuepelinä se edistää sosiaalisia taitoja ja on lajina väkivallaton pelaajien ollessa kosketuksissa vain palloon. Lentopallo vaatii nopeaa reaktiokykyä, hyvää aerobista kuntoa ja taktista pelisilmää. Lentopallo on Suomessa sekä miesten että naisten, lasten sekä varttuneiden laji. Istumalentopallo tarjoaa myös vammautuneille mahdollisuuden harrastaa lajia. Lentopallon viehätys piilee lajin monipuolisuudessa: lentopalloa voi pelata niin rennolla harrastelutasolla kuin vaativammalla kilpatasollakin.

Lentopallo on laajasti levinnyt laji, ja siitä on olemassa myös mielenkiintoisia muunnoksia kuten vammaisillekin sopiva istumalentopallo, ja ulkona pelattavat beach volley sekä suolentopallo. Näissä kussakin on omat erityispiirteensä ja lentopallosta löytyykin varmasti jokaiselle kiinnostuneelle sopiva lajimuoto. Lentopalloa pelataan paljon myös junioritasolla, veteraanitasolla sekä puulaakisarjassa. Suomen Lentopalloliitto on lajin kattojärjestö Suomessa, ja sen alaisuuteen kuuluu noin neljäsataa jäsenseuraa. Rekisteröityjä pelaajia on noin 11 500. Kansainvälisesti lentopalloa pelataan EM- ja MM-sarjoissa, maailmancupissa ja maailmanliigassa, ja se on ollut olympialaji vuoden 1964 Tokion olympiakisoista saakka.

Lentopallon valmennus ja harjoitteluleirit Santasport lapin urheiluopistossa

Santasport Lapin Urheiluopisto on lentopallon monipuolinen koti Lapissa!  Tarjoamme lentopallon valmennukseen ja harjoitteluun laadukkaat tilat sekä välineet, ja näiden lisäksi valmennuskeskuksen asiantuntijapalveluita hyödyntämällä saat kaiken irti oman toiminnan ja pelaajien kehittämisessä. Meillä lentopallovalmentajat voivat syventää osaamistaan hakeutumalla Lapin Urheiluopiston järjestämään Valmentajan ammattitutkintoon. Ota siis yhteyttä meihin, kun haluat syventää osaamistasi lentopallossa!