Liikuntaryhmät

Santasportin lasten ja nuorten liikuntaryhmät tarjoavat mahdollisuuden matalan kynnyksen harrastamiselle sekä uuden harrastuksen aloittamiselle. Lapsen motoriset perustaidot kehittyvät ryhmissä monipuolisesti ilon kautta ja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Ryhmiin sitoudutaan yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät/syksy).

Liikuntaryhmät esittelyssä

Ryhmiä tarjolla kausikohtaisesti

 • Taito- & trampparyhmät

  Taito- & trampparyhmät

  — 7-9 / 10-12-vuotiaille

  Taito- & trampparyhmissä hyödynnetään voimistelun eri alalajeja, kuten teline-, akrobatia- ja trampoliinivoimistelua. Harjoittelu on monipuolista ja hauskaa! Kauden aikana tutustutaan eri telineillä tehtäviin perusliikkeisiin sekä edetään lapsen taitotason mukaisesti aina vaativampiin harjoitteisiin. Harjoittelussa hyödynnettyjä telineitä ovat mm. hyppy, nojapuut, rekki, erikorkuiset ja -levyiset puomit, permanto, ilmavolttirata sekä isot ja pienet trampoliinit.

  Perusryhmiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajikokemusta. Ryhmät sopivat kaikille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaa, ketteryyttä ja liikkuvuutta. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua!

  Taito- & tramppa jatkoryhmät

  — 10+ -vuotiaille

  Taito- & tramppa -jatkoryhmissä kehitetään ja viedään jo opittuja taitoja eteenpäin eri telineillä, perusliikkeiden harjoittelua unohtamatta. Harjoittelussa hyödynnetään eri voimistelun alalajeja, kuten teline-, akrobatia- ja trampoliinivoimistelua.

  Jatkoryhmiin osallistumiseen edellytetään aiempaa harrastustaustaa joko taito & trampan perusryhmistä tai jostakin voimistelun alalajista, kuten tramppahypyt, sirkus, telinevoimistelu tms. Harjoittelu on monipuolista ja tehokasta. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

 • Taito- & parkour -ryhmät

  Taito- & parkour -ryhmät

  — 7-9 / 10-12-vuotiaille

  Taito- & parkour -ryhmät kehittävät monipuolisesti kehonhallintaa, ketteryyttä ja liikkuvuutta. Opit liikkumaan erilaisin tyylein sulavasti ja ketterästi paikasta toiseen tutustuen erilaisiin esteisiin ja telineisiin akrobatiaa unohtamatta. Taito-osiossa hyödynnetään isoja ja pieniä trampoliineja, hyppyjä, nojapuita, rekkiä, puomia, permantoa sekä ilmavolttirataa.

  Ryhmiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajikokemusta. Ryhmät sopivat kaikille lapsille ja nuorille. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

 • Temppuryhmät

  Temppuryhmät

  — 5-6-vuotiaille

  Temppuryhmissä luodaan pohjaa lapsen liikunnallisten taitojen kehittymiselle! Monipuolisella ja hauskalla tekemisellä kehitetään lapsen tasapainoa, koordinaatiokykyä sekä ketteryyttä. Temppuryhmissä harjoitellaan monipuolisesti perusliikuntataitoja sekä tutustutaan trampoliinihyppelyyn, voimistelun perusteisiin sekä erilaisiin välineisiin ja tietysti myös temppuillaan temppuradalla.

  Temppuryhmä sopii kaikille lapsille, sekä tytöille että pojille, eikä vaadi aikaisempaa harrastustaustaa! Tästä on hyvä jatkaa kohti muita lajeja ja harrastuksia.

 • CrossFit Kids

  CrossFit Kids

  — 5-6 / 7-9 / 10-12 / 13-15-vuotiaille

  CrossFit Santasportin Kids-tunneilla liikutaan monipuolisesti ja pidetään hauskaa ammattitaitoisen valmentajan johdolla.

  Harjoitukset suunnitellaan siten, että ne kehittävät ikäryhmien mukaisesti perusliikuntataitoja, tukevat lapsen motorista kehitystä ja luovat hyvän fyysisen pohjan myös muita urheilulajeja varten. Kuten aikuistenkin treeneissä, myös lasten tunneilla tavoitteena on kehittää monipuolisesti kaikkia fyysisen kunnon osa-alueita kuten nopeus, ketteryys, kestävyys, liikkuvuus ja voima, soveltaen harjoitteita lasten ikätasoon sopivaksi.

  Yksi treenikerta koostuu alkulämmittelystä, taito-/tekniikka-/voimaosiosta sekä pääharjoituksesta.

  Lue lisää

 • Sportmix

  Sportmix

  — 7-9 / 10-12 -vuotiaille

  Sportmix -ryhmässä pääset kokeilemaan monipuolisesti niin tuttuja kuin vähän vieraampiakin lajeja. Tutuksi tulevat tramppahypyt, yleisurheilu, parkour, seinäkiipeily, keilaus ja monet muut mukaansa tempaavat lajit!

  Monipuolinen harjoittelu sopii kaikille, eikä vaadi aiempaa kokemusta. Harjoittelu kehittää lapsen ja nuoren perusliikuntataitoja, kuten kehonhallintaa, motoriikkaa ja fysiikkaa, joten Sportmix on loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua. Tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin antaa lapsille ja nuorille uusia, positiivisia kokemuksia ja mahdollisuuden pitää hauskaa liikunnan parissa.

 • Loiskis-uinti

  Loiskis-uinti

  — 3-4 / 5-6-vuotiaille

  Loiskisryhmissä opetellaan olemaan ja liikkumaan vedessä rennosti. Loiskiksessa tutustutaan veden omanlaiseen ympäristöön ja harjoitellaan vesitaitavuutta. Kellunnat, liu’ut, potkut ja sukellukset tulevat tutuksi. Leikkien lomassa vesi pärskyy ja päästään mm. tutkimaan vedenalaista maailmaa. Jokainen lapsi kehittyy omaa tahtiaan ja jokaiselle pyritään antamaan hänen taitotasolleen sopivia harjoitteita yhteisten teemojen sisällä. Uintitekniikoita harjoitellaan ryhmän taitotason mukaan. Tämä sopii hyvin ensimmäiseksi vesiliikuntakokemukseksi. Tavoitteena on, että lapsi oppii turvallisesti olemaan vedessä.

 • Uimakoulut

  Uimakoulut

  — 2-3 / 4-5 / 5-6 / 6+ -vuotiaille

  Uimakouluissamme lapset pääsevät oppimaan ja kehittämään vesitaitojaan jo pienestä pitäen. Uimakouluja järjestetään tällä hetkellä 2-vuotiaista ylöspäin.

  • Kultakalat (2-3-v lapsi-vanhempi ryhmä)
  • Kilpikonnat (4-5-v)
  • Delfiinit (5-6-v)
  • Alkeisuimakoulu (yli 6-v.)
  • Jatkouimakoulu (yli 6-v)

  Lue lisää

 • Yleisurheilu

  Yleisurheiluryhmät

  — 5–6 / 7–9 / 10–12 -vuotiaille

  Yleisurheiluryhmissä kehität monipuolisesti motorisia taitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia. Opit hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen perusteet sekä tekniikat samalla, kun tutustut eri yleisurheilulajeihin, kuten aita- ja pikajuoksuun, pituushyppyyn ja 3-loikkaan, seiväs- ja korkeushyppyyn sekä heittolajeihin.

  Yleisurheiluharjoitteet kehittävät lapsen ja nuoren fyysisiä ominaisuuksia, kuten nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Ryhmissä kehitetään edellä mainittujen lisäksi myös ketteryyttä ja liikkuvuutta.

  Ryhmiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajikokemusta, vaan ne sopivat kaikille lapsille ja nuorille. Yleisurheilu on loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

Ilmoittautuminen

Numero 1

Valitse kalenterista liikuntaryhmät

Kirjoita vapaaseen hakuun ryhmän nimi jos etsit lapsellesi tiettyä liikuntaryhmää.

Numero 2

Suodata lapsen iän perusteella

Voit myös hakea kaikki lapsellesi sopivat liikuntaryhmät suodattamalla ryhmät lapsen iän perusteella.

Numero 3

Täytä ilmoittautumislomake

Jokaiselle ryhmälle on oma lomakkeensa ilmoittautumiseen. Valitse oikea lomake haluamasi ryhmän perusteella.

Yhteystiedot

Lasten liikunta


Mervi Kumpuniemi

Lasten ja nuorten liikunnan vastaava, voimistelun lajivastaava

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 012 7516

Uimakoulut


Siiri Nurmi

Uintipalveluiden vastaava

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 660 1084

CrossFit Kids


Tapani Suopajärvi

Liikuntaneuvoja, Personal Trainer, CrossFit -valmentaja, Painonnosto-ohjaaja

tapani.suopajarvi@santasport.fi

Puh. 040 581 0527

Yleisurheilu


Susanna Parkkisenniemi

Yleisurheilun lajivastaava

etunimi.sukunimi@santasport.fi

Puh. 040 197 1396