Peruutus- ja varausehdot

Nämä varaus- ja peruutusehdot ovat voimassa sekä Santasport Finland Oy:lle, että Santasport Lapin Urheiluopistolle tehtyihin varauksiin. Nämä ehdot tulevat Santasportia ja asiakasta sitoviksi asiakkaan tehtyä varauksen ja saatua varausvahvistuksen. Vahvistuksen voit saada kirjallisesti, varausjärjestelmämme kautta tai suullisesti. Varaajan tulee olla täysivaltainen.

Mikäli varausvaiheessa asiakkaalle on toimitettu näistä peruutusehdoista poikkeava ehto, on aina varauksen yhteydessä toimitettu ehto voimassa.

MAJOITUS

Yksittäisvaraukset
Huonehinta

Majoitushinta sisältää varausvahvistuksessa ilmoitetut palvelut. Huoneisiin sisäänkirjautuminen Sporthotel -huoneissa alkaa saapumispäivänä klo 15:00 ja Apartment -huoneistoissa klo 16:00. Huoneesta tulee uloskirjautua lähtöpäivänä klo 12:00 mennessä.

Lemmikit

Santasportin Apartment -huoneistoissa on saatavilla rajoitettu määrä lemmikkihuoneita erillisveloituksesta, lisätietoja saat myyntipalvelusta: sales@santasport.fi / puh. 020 798 4222.

Lemmikkieläinhuoneisiin voi tehdä varauksia Santasportin myyntipalvelun tai vastaanoton kautta. Lemmikkieläimet ovat sallittuja ainoastaan lemmikkieläinhuoneissa. Lemmikin voi lisätä jo varattuun Apartment -huoneistohotellin majoitukseen tekemällä erillisen ilmoituksen, mikäli lemmikkihuoneita on vielä saatavilla. Lemmikkimaksu suoritetaan vastaanottoon sisäänkirjautumisen yhteydessä käteisellä tai luottokortilla.

Maksu- ja peruutusehdot

Veloitus tapahtuu yhteismaksulla varausvaiheessa, paikan päällä käteisellä tai luottokortilla tai erikseen sovittaessa laskuttamalla. Maksutapa ja peruutusehto on riippuvainen sovitusta hinnasta. Tarkemmat tiedot löytyvät ”Hintatyypit” -kohdasta.

Ryhmävarauksissa (yli 5 huonetta) noudatetaan ”Ryhmävaraukset” -kohtaa.

Hintatyypit
Joustava / Flexible:
 • Varausta voi muuttaa tai se voidaan peruuttaa veloituksetta saapumispäivään klo 18:00 saakka.*
 • Peruuttamattomasta ja käyttämättömästä huoneesta veloitetaan ensimmäisen vuorokauden maksu.
 • Maksu sisäänkirjautumisen yhteydessä tai santasport.fi:n omien sivujen kautta ennen saapumista.*

*) Varaukset ajankohdalle 1.12.–3.1.

Peruutukset veloituksetta 1.11. saakka. Maksu 1.11. mennessä santasport.fi:n omien sivujen kautta.
Flexible varaukset, jotka on tehty saman vuoden 1.11. jälkeen ovat peruttavissa veloituksetta saapumispäivään klo 18:00 saakka.

Ennakkoon maksetut varaukset / Non-refundable:
 • Hinta on varattavissa vain nettisivuilla.
 • Varausta voi muuttaa yhden kerran, mutta sitä ei voi perua, eikä maksua palauteta.
 • Varauksen muuttaminen: Varauksen saapumispäivä, öiden määrä, huonetyyppi ja yöpyjien määrä on muutettavissa. Yksittäistä varausta ei voi muuttaa useammaksi varaukseksi.
 • Muutoksen johdosta mahdollisesti noussut huonehinta on maksettava sisäänkirjautumisen yhteydessä. Muutos, joka johtaa alempaan huonehintaan kuin etukäteen maksettu summa, ei hyvitetä.
 • Varausta voi muuttaa klo 18:00 Suomen aikaa saapumispäivään asti.
 • Varauksen muutos suoritetaan vastaanottomme kautta.
 • Maksu luottokortilla varauksenteon yhteydessä.
Kampanjavaraukset:
 • Kampanjavarauksilla tarkoitetaan niitä varauksia, joissa on varauksen tekovaiheessa käytetty alennus- tai kampanjakoodia. Mikäli varaus on maksettu varauksen yhteydessä, noudatetaan aina kohdan ”Ennakkoon maksetut varaukset / Non-refundable” -ehtoja, riippumatta käytetystä kampanjakoodista.
 • Muussa tapauksessa varauksen voi peruuttaa veloituksetta 14 vrk ennen saapumista. Tämän jälkeen peruuttamattomista ja/tai käyttämättömistä huoneista veloitetaan ensimmäisen vuorokauden maksu.
 • Mikäli kampanjakoodi on tarkoitettu yksittäisen kilpailun tai tapahtuman osallistujille, tapahtuman peruuntuessa on majoitusvaraus mahdollista perua veloituksetta saapumispäivään klo 18:00 saakka.
Muut varaukset:
 • Ellei muuta voida katsota sovitun, noudatetaan alla olevaa peruutusehtoa. Poikkeuksena ryhmävaraukset, joissa noudatetaan kohtaa ”Ryhmävaraukset”.
 • Huonevarauksen voi peruuttaa kuluitta saapumispäivään klo 18:00 mennessä. Peruuttamattomasta ja käyttämättömästä huoneesta tai jos peruutat varauksen klo 18:00 jälkeen paikallista aikaa, sinulta veloitetaan ensimmäisen vuorokauden maksu.

Santasport.fi -sivuilta varatun majoituksen yhteydessä ostettuihin lisäpalveluihin sovelletaan majoituksen peruutus- ja maksuehtoa.

Ryhmävaraukset

Ryhmävarauksissa (yli 5 huonetta) peruutusehdot alla olevan mukaisesti.

Ennakkoon maksetut varaukset / Non-refundable:
 • Noudatetaan kyseisen hintatyypin maksu- ja peruutusehtoa.
Muut varaukset:
 • Peruutus viimeistään 61 vrk ennen varauksen ensimmäistä päivää: Peruutusmaksu 10% varauksen arvosta.
 • Peruutus 60-31 päivää ennen varausta: Peruutusmaksu 50% varauksen arvosta.
 • Peruutus alle 31 päivää ennen varausta: Peruutusmaksu 100% varauksen arvosta.

Ryhmävarauksissa sovelletaan lisäksi erityisehtoja, jotka ovat tämän asiakirjan lopussa.

Yli 15 huoneen varauksen kohdalla varausehdoista sovitaan erikseen.

Äkillinen sairaus tai este

Äkillisen sairauden tai lähipiirissä tapahtuvan kuolemantapauksen tai minkä tahansa muun matkaa estävän poikkeustilanteen varalta varaajan tulee varmistaa, että oma matka- ja tapaturmavakuutus on voimassa ja kattavat varauksen kulut, mikäli tapahtunut aiheuttaa tarpeen varauksen peruuntumiseen.

Peruutuksesta tulee ilmoittaa välittömästi Santasportille. Myös näissä tapauksissa noudatetaan edellä olevia varaus- ja peruutusehtoja.

COVID-19:n aiheuttamat matkustusrajoitukset

Varaajalla ei ole oikeutta varauksen peruutukseen varaus- ja peruutusehdoista poiketen sillä perusteella, että varauksen tehnyt tai varauksen perusteella kohteessa majoittuvat eivät pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana asiakkaan tai majoittujien lähtömaan valtion tai Suomen asettamien matkustusrajoitusten COVID-19 koronaepidemian takia. Nämä matkustusrajoitukset eivät muodosta Force Majeure -tilannetta, koska COVID-19 epidemian vuoksi asetettavat kansainväliset matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia. Varauksen peruutuksessa ja saapumatta jäämisissä sovelletaan tässä tilanteessa varauksen varaus- ja peruutusehtoja.

Edellä mainittua noudatetaan myös siinä tapauksessa, että varaaja tai majoittujat eivät pääse kohteeseen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia. Lentojen peruuntuminen ja aikataulujen muuttuminen on mahdollista COVID-19 epidemian aikana. Kyseessä ei ole ylivoimainen, ennakoimaton este.

Aukioloajat

Palveluidemme kaikki aukioloajat löytyvät verkkosivuiltamme.

Santasportin oikeus purkaa sopimus

Mikäli asiakas ei noudata varaus-, peruutus-, ja maksuehtoja, Santasportilla on oikeus katsoa varaus peruuntuneeksi ja sopimus puretuksi. Santasportilla on oikeus purkaa sopimus tai keskeyttää palvelun suorittaminen, mikäli ylivoimainen este, kuten tulipalo, luonnonmullistus, viranomaisten toimenpide, lakko tai muu näihin verrattava ennalta arvaamaton ja Santasportista riippumaton tapahtuma estää tai olennaisesti vaikeuttaa palvelun toteuttamista.

Jos sopimus puretaan, asiakkaalle on palautettava koko maksettu hinta, ja jos palvelun suorittaminen keskeytetään, toteutumatonta osaa vastaava hinta. Santasportin on viipymättä ilmoitettava asiakkaalle esteestä, jonka vuoksi palvelua ei toteuteta.

Ryhmävarauksia koskevat erityisehdot

Ryhmien veloitus tapahtuu yhteislaskulla joko paikan päällä käteisellä, luottokortilla tai erikseen sovittaessa laskuttamalla.

Pyydämme lähettämään majoittuvien ryhmien nimilistan, huonejaon ja tilaisuuden ohjelman sähköpostitse viimeistään 7 vrk ennen tilaisuuden alkamista. Majoittuminen huoneisiin tapahtuu tulopäivänä vahvistuksen mukaisena aikana ja huoneiden luovutus on lähtöpäivänä klo 12:00 mennessä. Mikäli vahvistuksessa on muuta sovittu, noudatetaan aina vahvistuksen tietoja.

Vahingot, huomautukset ja riitojen ratkaisu

Majoituskohdetta saa käyttää ainoastaan varauksen mukainen henkilömäärä. Majoituskohteen varustukseen, kuntoon ja lämpötilaan liittyvät huomautukset on osoitettava välittömästi niiden aiheen ilmaannuttua suoraan Santasportin vastaanottoon.

Santasport ei ole velvollinen korvaamaan kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista, kuten vesijakelun, sähkön, Internet-yhteyden tai TV-verkon katkoksista.

Muut huomautukset, joita ei olisi voitu korjata palvelun käytön aikana, on tehtävä kirjallisesti Santasportille viimeistään 14 vrk kuluttua palvelun käytön päättymisestä. Mahdolliset erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, asiakas voi viedä asian Kuluttajariitalautakuntaan tai Lapin käräjäoikeuteen. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

Santasport Finland Oy ja Santasport Lapin Urheiluopisto eivät vastaa näiden ehtojen julkaisemisen jälkeen ilmenneistä, meistä riippumattomista muutoksista. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

LIIKUNTA- JA KOKOUSTILAVARAUKSET

Yleiset säännöt

Varaukseen kuuluvat tarjoilut ja muut palvelut sovitaan ennen tilaisuuden alkua myynnin tai vastaanoton kanssa. Vuokratiloihin ei saa tuoda omia äänentoistolaitteita. Tiloissa olevia laitteita tulee käyttää ohjeistuksen mukaan. Tupakointi on sallittu ainoastaan ulkotiloissa sille varatuilla paikoilla.

Omien juomien ja ruokien nauttiminen on kielletty. Santasport toimittaa tarjoilut kokoustiloihin tilauksen mukaisesti – tiloissa on A-oikeudet. Mikäli varauksen aikana kokoustilassa  (esim. saunakabinetti, Havukkakota) tarjoillaan alkoholijuomia, on kaikkien tilassa olevien todistettava täysi-ikäisyys sitä pyydettäessä.

Santasportilla on oikeus keskeyttää tilaisuus, mikäli tilaisuuden katsotaan aiheuttavan häiriötä ulkopuolisille, vaaraa kiinteistölle tai irtaimistolle. Tilaaja vastaa mahdollisista varauksen keskeytyksestä tai tilan tyhjennyksestä aiheutuvista lisäkuluista.

Vahingonteot ja lisäsiivous

Vuokratilojen tulee olla siistissä kunnossa vuokrauksen jälkeen (irtoroskat roskakoreissa, pullot koreissa tai kerättynä jne.).

Maksaminen

Tilavarausten veloitus tapahtuu yhteislaskulla joko paikan päällä käteisellä, luottokortilla tai erikseen sovittaessa laskuttamalla. Maksukäytäntötapa on sovittava erikseen varausvaiheessa. Laskutusvaihtoehtoon tarvitaan voimassa oleva yrityksen tai yhdistyksen laskutussopimus.

Peruutusehdot

Tilavarauksen voi peruuttaa veloituksetta 7 vrk ennen varauksen alkamista. Mikäli peruutus tapahtuu 3-7 vrk ennen varauksen alkamisajankohtaa, veloitetaan 50% tilauksen hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu alle 3 vrk ennen varauksen alkamisajankohtaa, veloitetaan koko varauksen arvo.

Ravintolapalveluiden osalta peruutus on tehtävä viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Alle 7 vrk ennen tilaisuutta peruutetuista tarjoiluista peritään 50% tarjoilujen hinnasta.

Santasport Lapin Urheiluopisto / Santasport Finland Oy pidättää oikeuden tilaus- ja toimitusehtojen sekä hintojen muutoksiin.

Huomautukset ja riitojen ratkaisu

Asiakas on velvollinen tekemään välittömästi Santasport Finland Oy:lle / Santasport Lapin Urheiluopistolle tai tämän edustajalle huomautuksen mahdollisista puutteista, jotta ne voidaan korjata jo palvelun käytön aikana.

LEIRIT JA KURSSIT

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova ja peruutus on tehtävä aina kirjallisesti.

Osallistumista voi muuttaa ja perua viimeistään 14 vrk ennen leirin/tapahtuman ensimmäistä päivää. Peruutuksista veloitetaan käsittelykulu 10% osallistumismaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50% osallistumismaksusta. Peruuttamattomasta ilmoittautumisesta veloitetaan täysi osallistumismaksu.

Sairaustodistuksella osallistumisen voi perua aina kuluitta ennen leirin alkua.

Leirin järjestäjä / Santasport Lapin Urheiluopisto pidättää oikeuden muutoksiin. Leirin järjestäjällä / Santasport Lapin Urheiluopistolla on myös oikeus perua leiri, mikäli leirillä ei ole tarpeeksi osallistujia. Leirin toteutumiseen tarvittava osallistujamäärä on leirikohtainen. Leirin peruuntuessa maksetut osallistumismaksut palautetaan kokonaisuudessaan Leirin järjestäjän / Santasport Lapin Urheiluopiston toimesta.

Maksuehto

Osallistuminen maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tai erikseen sovittaessa laskuttamalla. Vain maksettu varaus on vahvistettu varaus.

Sopimuksen syntyminen

Nämä varausehdot koskevat niitä asiakkaita, joiden kanssa ei ole solmittu erillistä Santasport Lapin Urheiluopiston tai Santasport Finland Oy:n ja asiakkaan välistä peruutusehtoja sisältävää sopimusta.

Sopimus syntyy ja nämä ehdot tulevat osapuolia sitoviksi, kun ehdot ovat olleet asiakkaan saatavilla. Santasport sitoutuu tarjoamaan tarjouksessa mainitut tilatut palvelut, kun tilaaja on toimittanut tilausvahvistuksen ja laskutustiedot asianmukaisesti täytettynä ja allekirjoitettuna viimeistään 7 vrk vahvistuksen jälkeen.

Mikäli leiri-ilmoittautumisen tai muun vastaavan yhteydessä on ilmoitettu tästä asiakirjasta poikkeavat peruutus-/maksuehdot, ovat nuo ehdot voimassa.

Vakuutus

Osallistujia suositellaan ottamaan tapaturmavakuutus. Santasport Lapin Urheiluopiston asiakkaita ei ole vakuutettu tapaturmavakuutuksella Lapin Urheiluopiston toimesta. Santasport Lapin Urheiluopistolla on toiminnassaan vastuuvakuutus, jolla korvataan toiselle aiheuttama henkilö-, esine- ja tuotevastuuvahinko.

 

VERKKOVALMENNUKSET

Peruutusehto

Kuluttajasuojalain nojalla, heti käyttöön otettavalla digitaalisella sisällöllä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Tuotteen hintaa ei näin ollen palauteta.