Santasport Lapin Urheiluopisto lisää opiskelijoiden liikkuvuusvaihtoehtoja uuden yhteistyön myötä

Santasport Lapin Urheiluopisto ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU ovat solmineet aiesopimuksen thaimaalaisen Burapha Universityn kanssa opiskelijoiden liikkuvuusmahdollisuuksista.

Yhteiskuvassa Heikki Hannola, Markus Memonen ja thaimaalainen edustajisto.

Santasport Lapin Urheiluopiston edustajat Heikki Hannola ja Markus Memonen tapasivat Burapha Universityn edustajiston allekirjoitustilaisuudessa viime viikolla Thaimaassa.

Santasport Lapin Urheiluopisto ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen thaimaalaisen Burapha Universityn kanssa, koskien opiskelijoiden liikkuvuusmahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Yhteistyön avulla mahdollistetaan liikunnanohjauksen perustutkintoa Rovaniemellä opiskelevien nuorten osallistuminen pidemmille liikkuvuusjaksoille Thaimaahan, jossa opiskelijat pääsevät osallistumaan paikallisen liikuntatieteellisen tiedekunnan opetukseen sekä työssäoppimisjaksoille liikunnan toimintaympäristöihin. Yhtenä vahvana työssäoppimiskumppanina aloittaa sopimuksen puitteissa monipuolinen ja paikallinen kuntosaliyritys Cardio Boxing Gym Bangsaen.

Kyseessä on suora yhteistyösopimus oppilaitosten välillä, mikä tarkoittaa myös merkittävää päänavausta siltä osin, että Santasport on vasta toinen eurooppalainen yhteistyötaho thaimaalaiselle yliopistolle portugalilaisen Porton yliopiston ohella. Vastavuoroisesti yhteistyö mahdollistaa liikkuvuusjaksoja Thaimaasta Rovaniemelle.

Santasport Lapin Urheiluopiston liikunta-alan opettaja ja kansainvälisyystoiminnan yhdyshenkilö Markus Memonen näkee Euroopan ulkopuolelle solmitun yhteistyön uniikkina mahdollisuutena opiskelijoille oppia paitsi liikunnasta, myös muista elämän asioista.

–Tämä avaa opiskelijoille aivan uudenlaisen näkymän esimerkiksi kulttuurillisiin asioihin, kuten vieraanvaraisuuteen sekä erilaisiin kohtaamisiin, ja totta kai yliopistotasoinen yhteistyö antaa oman lisäarvonsa koulutuksellisesta näkökulmasta, Memonen pohtii.

Tulevia liikkuvuusjaksoja on osaltaan mahdollistamassa Erasmus+, joka on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheilualan rahoitusohjelma, josta tuetaan kyseisten alojen yhteistyötä Euroopassa sekä tietyissä tapauksissa myös Euroopan ulkopuolella.

Santasportin, REDUn ja Burapha Universityn välistä sopimusta olivat viime viikolla Thaimaassa allekirjoittamassa Memosen lisäksi Santasport Lapin Urheiluopiston rehtori ja tulosaluejohtaja Heikki Hannola sekä Burapha Universityn liikuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Naruepon Vongjaturapat.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia