Lasten & nuorten liikunta

Liikunnan iloa kaiken ikäisille

Santasport lasten & nuorten liikunnan tarjonnasta löydät lapsellesi uuden harrastuksen alla olevista vaihtoehdoista. Osaan liikuntaryhmiä kuuluu myös taitoharjoittelu, jossa kehitetään lapsen koordinaatiota sekä muita perustaitoja laaja-alaisesti. Liikuntaryhmiin pääset tutustumaan alta. Harjoittelusta vastaavat ammattitaitoiset ohjaajat valmentajien opastuksella. Ryhmiin sitoudutaan yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät/syksy).

Liikuntaryhmät

 • Taito- & trampparyhmät

  Taito- & trampparyhmät

  — 7-9 / 10-12 / 13-15-vuotiaille

  Taito- & trampparyhmissä hyödynnetään voimistelun eri alalajeja, kuten teline-, akrobatia- ja trampoliinivoimistelua. Harjoittelu on monipuolista ja hauskaa! Ryhmiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajikokemusta! Ryhmät sopivat kaikille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaa, ketteryyttä ja liikkuvuutta. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

  Taito- & tramppa jatkoryhmät

  — 7-9 / 10-12 / 13-15-vuotiaille

  Taito- & tramppa -jatkoryhmissä kehitetään ja viedään jo opittuja taitoja eteenpäin. Harjoittelussa hyödynnetään eri voimistelun alalajeja, kuten teline-, akrobatia- ja trampoliinivoimistelua. Jatkoryhmiin osallistumiseen edellytetään aiempaa harrastustaustaa jostakin voimistelun alalajista, kuten tramppahypyt, sirkus, telinevoimistelu tms. Harjoittelu on monipuolista ja hauskaa. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

 • Taito- & parkour -ryhmät

  Taito- & parkour -ryhmät

  — 7-9 / 10-12-vuotiaille

  Taito- & parkour -ryhmät kehittävät monipuolisesti kehonhallintaa, ketteryyttä ja liikkuvuutta. Opit liikkumaan erilaisin tyylein sulavasti ja ketterästi paikasta toiseen tutustuen erilaisiin esteisiin ja telineisiin akrobatiaa unohtamatta. Tule mukaan iloiseen joukkoomme! Ryhmiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajikokemusta! Ryhmät sopivat kaikille lapsille ja nuorille. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

 • Temppuryhmät

  Temppuryhmät

  — 5-6-vuotiaille

  Temppuryhmissä luodaan pohjaa lapsen liikunnallisten taitojen kehittymiselle! Monipuolisella ja hauskalla tekemisellä kehitetään lapsen tasapainoa, koordinaatiokykyä sekä ketteryyttä. Temppuryhmissä harjoitellaan monipuolisesti perusliikuntataitoja sekä tutustutaan trampoliinihyppelyyn, voimistelun perusteisiin sekä erilaisiin välineisiin ja tietysti myös temppuillaan temppuradalla. Temppuryhmä sopii kaikille lapsille, sekä tytöille että pojille, eikä vaadi aikaisempaa harrastustaustaa! Tästä on hyvä jatkaa kohti muita lajeja ja harrastuksia.

 • Yleisurheilu

  Liikuntaleikkikoulu

  — 4-6-vuotiaille

  Yleisurheilun liikuntaleikkikoulussa keskitytään motoristen perustaitojen monipuoliseen harjoittamiseen erilaisten leikkien kautta. Keskeisiä liikkumismuotoja ovat hyppääminen, heittäminen sekä juokseminen. Näiden lomassa tutustutaan eri yleisurheilulajeihin.

  Harrasteryhmät

  — 7-8 / 9-10 / 11-13-vuotiaille

  Yleisurheilun harrasteryhmissä lapsi pääsee harjoittamaan motorisia perustaitojaan sekä tutustumaan eri yleisurheilulajeihin. Vanhemmissa harrasteryhmissä harjoitellaan erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten nopeutta, kestävyyttä, voimaa sekä ketteryyttä. Lisäksi tutustutaan ja perehdytään tarkemmin eri yleisurheilulajien perustekniikoihin.

  Kilparyhmät

  — 9-11 / 12-13-vuotiaille

  Yleisurheilun kilparyhmissä harjoitellaan monipuolisesti eri yleisurheilulajien tekniikoita sekä fyysisiä ominaisuuksia, kuten nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Harjoittelun painopiste siirtyy nuorempiin lapsiin verrattuna kohti tehokkaampaa ja kausiluonteista yleisurheiluharjoittelua.

  Kilparyhmien toiminta on tavoitteellista ja yhdessä ryhmän ohjaajan kanssa luodaan kilpailusuunnitelmaa tulevalle halli- ja kesäkaudelle. Kilpailuihin kannustetaan osallistumaan, mutta ryhmissä voi harjoitella tavoitteellisesti myös ilman kilpailupakkoa. Ryhmä sopii myös sellaisille, joiden päälaji on jokin muu kuin yleisurheilu.

  Heitto- ja keihäsryhmät

  — 9-17-vuotiaille

  Heittolajeihin suuntautuvissa yleisurheiluryhmissä perehdytään kaikkiin neljään heittolajiin; kuulaan, kiekkoon, moukariin sekä keihääseen. Ryhmiä on tarjolla sekä uusille heittolajeista kiinnostuneille että toiminnassa jo mukana olleille tai jonkin heittolajin perusteet jo hallitseville. Jatkoryhmissä syvennytään heittolajien tekniikoihin tarkemmin.

  Lajikoulut

  — 8-17-vuotiaille

  Kolme viikkoa kestävissä lajikouluissa harjoitellaan tavoitteellisesti erilaisia fyysisiä ominaisuuksia sekä perehdytään syvällisemmin tiettyjen yleisurheilulajien tekniikoihin. Lyhytkestoiset lajikoulut soveltuvat myös niille, joiden päälaji on jokin muu kuin yleisurheilu.

  Lajikoulutarjonnasta löydät heittokoulun, loikka- ja pituuskoulun, juoksukoulun, korkeuskoulun sekä aitajuoksukoulun. Ryhmiin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta yleisurheilusta.

 • CrossFit Kids

  CrossFit Kids

  — 5-6 / 7-9 / 10-12 / 13-15-vuotiaille

  CrossFit Santasportin Kids-tunneilla liikutaan monipuolisesti ja pidetään hauskaa ammattitaitoisen valmentajan johdolla.

  Harjoitukset suunnitellaan siten, että ne kehittävät ikäryhmien mukaisesti perusliikuntataitoja, tukevat lapsen motorista kehitystä ja luovat hyvän fyysisen pohjan myös muita urheilulajeja varten. Kuten aikuistenkin treeneissä, myös lasten tunneilla tavoitteena on kehittää monipuolisesti kaikkia fyysisen kunnon osa-alueita kuten nopeus, ketteryys, kestävyys, liikkuvuus ja voima, soveltaen harjoitteita lasten ikätasoon sopivaksi.

  Yksi treenikerta koostuu alkulämmittelystä, taito-/tekniikka-/voimaosiosta sekä pääharjoituksesta.

  Lue lisää

 • Sportmix

  Sportmix

  — 7-9 / 10-12 / 13+ -vuotiaille

  Sportmix-ryhmissä kokeillaan monipuolisesti eri lajeja vaihtelevasti. Mukana mm. tramppahypyt, seinäkiipeily, yleisurheilu, suunnistus, sirkus ja paljon muita mukaansa tempaavia lajeja! Harjoittelu on hauskaa. Tule sinäkin kokeilemaan uusia lajeja ja nauttimaan liikunnan riemusta! Ei vaadi aikaisempaa lajikokemusta. Ryhmä sopii kaikille lapsille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaa, motoriikkaa, fysiikkaa ja koordinaatiotaitoja. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

 • Palloilumix

  Palloilumix

  — 7-9 / 10-12-vuotiaille

  Palloilumix-ryhmissä keskitytään monipuolisesti eri palloilulajeihin ammattitaitoisten ohjaajien johdolla. Lajeina mm. jalkapallo, sähly, lentopallo, koripallo, tennis, keilaus ja paljon muita palloilulajeja. Harjoittelu on monipuolista ja hauskaa, eikä vaadi aikaisempaa lajikokemusta! Tule sinäkin kokeilemaan ja oppimaan uutta monipuolisesti palloilusta. Ryhmä sopii kaikille lapsille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaa, motoriikkaa, fysiikkaa ja koordinaatiotaitoja. Loistava vaihtoehto tukemaan ja monipuolistamaan myös muiden lajien harjoittelua.

 • Temppuilutunti

  Temppuilutunti

  — Alle kouluikäisille vanhemman kanssa

  Temppuilutunti tarjoaa mahtavat puitteet ja mahdollisuudet vanhemman ja lapsen yhteiselle touhuhetkelle. Temppuilutunti onkin suunnattu alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Temppuilemaan pääsee Santasportin voimistelupäätyyn, jossa käytettävissä ovat mm. trampoliinit, volttimonttu eli ”juustomeri”, tasapainoilupuomit, pehmeät matot yms. Paikalla ohjaaja valvomassa tilan käyttöä, mutta temppuilutunti on täysin vapaamuotoista toimintaa ilman erillistä ohjausta.

 • Loiskis-uinti

  Loiskis-uinti

  — 3-4 / 5-6-vuotiaille

  Loiskisryhmissä opetellaan olemaan ja liikkumaan vedessä rennosti. Loiskiksessa tutustutaan veden omanlaiseen ympäristöön ja harjoitellaan vesitaitavuutta. Kellunnat, liu’ut, potkut ja sukellukset tulevat tutuksi. Leikkien lomassa vesi pärskyy ja päästään mm. tutkimaan vedenalaista maailmaa. Jokainen lapsi kehittyy omaa tahtiaan ja jokaiselle pyritään antamaan hänen taitotasolleen sopivia harjoitteita yhteisten teemojen sisällä. Uintitekniikoita harjoitellaan ryhmän taitotason mukaan. Tämä sopii hyvin ensimmäiseksi vesiliikuntakokemukseksi. Tavoitteena on, että lapsi oppii turvallisesti olemaan vedessä.

 • Uimakoulut

  Uimakoulut

  — 2-3 / 4-5 / 5-6 / 6+ -vuotiaille

  Uimakouluissamme lapset pääsevät oppimaan ja kehittämään vesitaitojaan jo pienestä pitäen. Uimakouluja järjestetään tällä hetkellä 2-vuotiaista ylöspäin.

  • Kultakalat (2-3-v lapsi-vanhempi ryhmä)
  • Kilpikonnat (4-5-v)
  • Delfiinit (5-6-v)
  • Alkeisuimakoulu (yli 6-v.)
  • Jatkouimakoulu (yli 6-v)

  Lue lisää

Ilmoittautuminen

Kesän ryhmiin ilmoittautuminen on käynnissä!

Numero 1

Valitse kalenterista liikuntaryhmät

Kirjoita vapaaseen hakuun ryhmän nimi jos etsit lapsellesi tiettyä liikuntaryhmää.

Numero 2

Suodata lapsen iän perusteella

Voit myös hakea kaikki lapsellesi sopivat liikuntaryhmät suodattamalla ryhmät lapsen iän perusteella.

Numero 3

Täytä ilmoittautumislomake

Jokaiselle ryhmälle on oma lomakkeensa ilmoittautumiseen. Valitse oikea lomake haluamasi ryhmän perusteella.

Kaikille 7–17-vuotiaille suositellaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikkumista vähintään tunti päivässä.

UKK-instituutti

Yhteystiedot

Lasten liikunta


Mervi Kumpuniemi

Lasten ja nuorten liikunnan vastaava, voimistelun lajivastaava

mervi.kumpuniemi@santasport.fi

Puh. 040 012 7516

Uimakoulut


Anniina Ruokanen

Uintipalveluiden vastaava

anniina.ruokanen@santasport.fi

Puh. 040 660 1084

CrossFit Kids


Mari Kuittinen

CrossFit-valmentaja

mari.kuittinen@santasport.fi

Puh. 040 567 0024

Yleisurheilu


Susanna Parkkisenniemi

Yleisurheilun lajivastaava

susanna.parkkisenniemi@santasport.fi

Puh. 040 197 1396