Uinti

Sportisti parempi leirikohde

Santasport tarjoaa laadukkaat harjoitusmahdollisuudet uintileirien järjestämiselle Rovaniemellä. Korkeatasoiset valmennuspalvelut tukevat uimarina kehittymistä aina juniorista maajoukkuetasolle asti.

Vuosikymmen uinnin aallonharjalla

Santasport on profiloitunut kymmenen vuoden aikana kansainväliseksi uinnin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskukseksi. Uinnin kehitystyöllä tuemme uinnin kokonaisvaltaista kehittymistä aina uimaopetuksesta kilpa- ja huippu-uinnin analysointiin sekä valmennustiedon lisäämiseen globaalisti.

Uinnin alueellisena valmennuskeskuksena panostamme myös päivittäisvalmennukseen, jossa pystymme hyödyntämään kehitystyön sisältöjä sekä kattavia teknologiatyökaluja.

 • Olosuhteet

  Lajiharjoittelu

  Uinnin lajiharjoittelu tapahtuu Santasportin kylpylässä, josta löytyy 4-ratainen 25 metrin allas. Kylpylästä löytyy myös viisi muuta allasta esimerkiksi palauttavaan ja huoltavaan harjoitteluun. Katso tarkemmat allastiedot täältä.

  Harjoitteluun saatavilla oleva erityisvälineistö:

  • Valojänis (altaassa ja katossa)
  • Kiihtyvyysmittari
  • Käsivedon voimantuoton sensori (SmartPaddle)
  • SwimPro -monikamerajärjestelmä
  • ORCA -robottikamera

  Oheisharjoittelu

  Santasport tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oheisharjoittelun toteuttamiseen lajileirillä. Urheiluhalli mahdollistaa harjoituksen kuin harjoituksen juoksuratoineen, hyppypaikkoineen, kuntosaleineen, tatamineen sekä voimistelupäätyineen.

  Leirien aikana on mahdollisuus myös muihin mukaviin lisäaktiviteetteihin, kuten keilaukseen, seikkailupuistoon tai välinevuokraukseen, jossa on tarjolla esimerkiksi fatbikeja, erilaisia suksia tai muita liikkumiseen tarkoitettuja välineitä.

 • Valmennus- ja testauspalvelut

  Valmennuspalvelut

  Uintivalmennuksesta Santasportilla vastaavat kokeneet ammattivalmentajat, jotka omaavat tuoreimman tiedon lajin kehityksestä laajan kehitystyön myötä. Valmentajat toimivat tiiviisti sekä seura- että urheiluakatemiaympäristössä.

  Valmennuspalveluistamme löydät myös lajin ominaispiirteet tuntevat asiantuntijat esimerkiksi ravintovalmennukseen ja psyykkiseen valmennukseen.

  Testauspalvelut

  Santasportilla on mahdollisuus suorittaa monipuolisesti uimareiden fyysisten ominaisuuksien testauksia kattavien testausvälineiden sekä testaamiseen erikoistuneiden henkilöiden avulla.

  Ammattilaisemme toteuttavat muun muassa uimareille ominaisia testejä ja mittauksia, kuten:

  • Laktaattitestit
  • Kiihtyvyysmittaukset
  • Käden voimantuoton mittaukset
  • Koordinaatiomittaukset

  Tutustu testauspalveluihimme tarkemmin täältä.

  TESTAUSPALVELUT

 • Päivittäisvalmennus

  Santasport järjestää uimareiden päivittäisvalmennusta Lapin urheiluakatemiassa yläkouluikäisille sekä toisen asteen ja huippuvaiheen urheilijoille.

  Tavoitteet yläkoululeirityksessä

  Uinnin yläkoulutoiminta keskittyy lajin puitteissa suorituskyvyn kartoitukseen ja tekniikan kehittymiseen. Uimareiden harjoitteluun luotu akatemiastrategia hahmottaa urheilijalle kehityspolun, johon voi verrata omaa kehitystään. Se antaa myös mahdollisuuden hahmottaa harjoitusosioiden, kuten uinnin kytkentöjen tai erilaisten oheisharjoitteiden roolin osana kokonaisuutta urheilijan kehittymisen polulla.

  Tuemme uimareiden henkilökohtaisia kehitystarpeita eri ominaisuuksissa ja tarjoamme näkökulmia kokonaisvaltaisesta ja modernista uintivalmennuksesta.

  Tutustu yläkoululeiritykseen

  Tavoitteet huippuvaiheessa

  Toisen ja korkea-asteen opintojen aikana päivittäisvalmennuksen tavoitteena on liikkeen laadun parantaminen. Analysoimme uimarin luonnollista koordinaatiota ja määritämme suorituskykyä lisääviä harjoitteita.

  Luomme ymmärryksen yksilöllisistä kehitystarpeista huomiden urheilun kokonaisuuden. Akatemian oma harjoitusryhmä mahdollistaa seurarajat ylittävän yhteistyön, jolloin uimari voi hakeutua myös täyspäiväiseen valmennukseen.

  Lue lisää urheiluakatemiasta

 • Kumppanuudet

  Teemme tiivistä yhteistyötä seuraavien kumppaniemme kanssa:

Lisätiedot


Jukka Shemeikka

Uinnin lajivastaava

etunimi.sukunimi@santasport.fi