Opening hours  |   Reception 020 798 4202   |   Sales 020 798 4222

Monipuolinen Terveydeksi 50+ klubi on täyden kympin klubi!

Lasse Hoikka ajaa keikkabussia kohti Ikaalista. On kesäkuun loppu ja edessä yhdeksän keikan rundi Pohjanmaalle, Parkanoon ja lopulta Helsinki-Tallinnan laivalle. Vuosien varrella Souvarit ovat kiertäneet ulkomaita myöten keikkailemassa, kokonaista 37 vuotta. Vuodessa tämä iskelmäyhtye soittaa jopa 130 keikkaa, äänitteitä on myyty miljoona, mm. 25 kultalevyä.

Pikkupojasta asti treenaillut Lasse aloitti todellisen elämäntaparemontin kahdeksan vuotta sitten jättäessään alkoholin ja lopullisen käännekohdan kuntoilun aloittamiseen toi olkapääleikkaus viisi vuotta sitten. Olkapään kuntoutusta Lasse hoiti Santasportissa. Hyvän peruskunnon Lasse on saanut metsästys- ja kalastusreissuilla vaeltaessaan Norjan tuntureita myöten. Rumpuja Lasse ei enää keikoilla soita, mutta motoriikkatreeninä olkapäälleen silloin tällöin rummuttelee. Keikoilla rummut ovat vaihtunet bongo-rumpuihin ja perkussioihin.

Todellinen erämies

Ulkoaktiviteeteistä Lasse nimeää omaksi jutukseen lumikenkäilyn, jota tehostamassa toimivat sauvat. Ylläksen maisemat ovat tulleet hyvin tutuiksi Lasselle, vaikkain välillä hän on päätynyt hieman oudommillekin reiteille. Kerran lumen alta alkoi virrata valtoimenaan puro, johon putoamisen Lasse vältti nopealla reagoinnilla. Onpa Lasse liukunut muutaman kerran lumivyöryn mukanakin. Näillä reissuilla ei onneksi olla yksin ja varusteista löytyy kyllä mahdollisii onnettomuustilanteisiin sopivat apuvälineet. Kalastus- ja metsästysreissut vaativat hyvää kuntoa, vaellusmatkat saattavat olla hyvinkin pitkiä niille todellisille saalispaikoille.

Rovaniemellä, Santasportissa hän harjoittelee syyskuusta alkaen koko talven aina maaliskuun loppuun saakka, jolloin tuntureiden kevään keikka-aikataulut alkavat painaa päälle täysillä ja kuntoilua pitää jatkaa keikkakohteissa, tilaisuuden tullen. Hyvä kunto ja olo näkyvät ulospäin ja niitä juuri edukseen esiintyvä artisti tarvitsee.

Rautukopla pilkillä Norjassa: 40v-juhlavuosi tulossa

Lasse on ystävineen intohimoinen pilkkijä ja mikä se on pilkkiessä kun kaikkialla siintävät upeat Norjan vuorimaisemat ja ympärillä vain lunta ja auringonpaistetta. Lasse muistaa vuoden 1986, kun pilkkireissulla oltiin toukokuu lopulla uimahousut jalassa. Aurinko paistoi kuumasti jäälle pilkkijöitä lämmittäen. Pilkkireissulla on oltu myös telttamajoituksessa, kun ulkona on ollut pakkanen. Erilaiset olosuhteet tuovat luontoharrastukseen monipuolisia elämyksiä.