Maastohiihto

Ympärivuotiset harjoitteluolosuhteet Ounasvaaralla

Maastohiihto on yksi Santasport Lapin Urheiluopiston näkyvimmistä lajeista. Sekä harrastajat että maailmanluokan huippunimet harjoittelevat Ounasvaaralla ympärivuotisesti rullasuksilla, ensilumenladulla sekä koko talven alueen laajaa latuverkostoa hyödyntäen.

Ympärivuotista harjoittelua

Maastohiihtäjät läheltä ja kaukaa harjoittelevat Ounasvaaran ympäristössä ympärivuotisesti rullasuksilla, ensilumenladulla sekä koko talven Ounasvaaran ja Rovaniemen laajaa latuverkostoa hyödyntäen. Meillä treenaavat sekä harrastajat että maailmanluokan huippunimet! Ilmanvaihdolla varustetut toisiinsa liitetyt voitelukontit sijaitsevat opiston välittömässä läheisyydessä. Konteista löytyy kiinteät voitelupaikat 20 henkilölle. Pöydistä löytyy pidikkeitä maastohiihto-, alppi- ja mäkihyppysukselle sekä lumilaudalle. Tila sopii hyvin myös voitelukoulutusten järjestämiseen. Konteissa on myös kiinteät häkit suksien säilytykseen.

Tilat ja välineistö

  • Hyvät reitit kesäharjoitteluun
  • Ensilumenlatu ja laaja latuverkosto talvella
  • Voitelupaikat 20 hengelle
  • Kuntosalit, kylpyläpalvelut ja kehonhuoltotilat

Lisätiedot


Janne Hyyppä

Hiihtolajien lajivastaava

janne.hyyppa@santasport.fi

Puh. 040 710 6357

Lajitiedot

Valmennustoiminta

Valmennuskeskuksemme palveluihin kuuluvat mm. erilaiset testaus- ja laboratoriopalvelut, suoritusten analysointi- ja konsultointipalvelut, ravintovalmennus sekä valmentajien asiantuntijapalvelut.

Koulutustoiminta

Järjestämme Suomen Hiihtoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutusta, sekä tekniikka- ja voitelukoulutusta. Syventäessään koulutustaan hiihtovalmentajat voivat hakeutua Santasport Lapin Urheiluopiston järjestämään Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) koulutusohjelmaan.

Lajileirit

Santasport Lapin Urheiluopisto järjestää laadukkaita lajileirejä ympäri vuoden. Huippu-urheilijaksi tähtääville nuorille järjestettävistä yläkoululeirityksistä nuori saa väylän harjoitella tavoitteellisesti koulunkäynnin ohella. Mukana tähtileireillä on myös tunnettuja urheilijoita, joilta voi saada vinkkejä ja motivaatiota omaan harjoitteluun.

Kumppanuudet

Santasport Lapin Urheikuopiston yhteistyökumppanit maastohiihdossa ovat Suomen Hiihtoliitto, Suomen Maastohiihto, Lapin Hiihto ry, Ounasvaaran Hiihtoseura, Rovaniemen Lappi.

Ensilumenlatu

Aloita hiihtokausi  loistavissa olosuhteissa Rovaniemellä! Ensimmäiset lenkit lykitään 1,5 kilometrin valaistulla ladulla, joka on avattu 24.10.2020 hiihtostadionin maastoon. Latu on valaistu joka päivä klo 7.00 - 22.00. Kokonaispituus tulee olemaan 8 km  ja valmistuu arviolta 1.11. mennessä, jolloin latuyhteys aukeaa myös Santasportin ja hiihtostadionin välillä. Latuprofiili sopii niin kunto- kuin kilpahiihtäjillekin!

Latuverkosto

Santasport Lapin Urheiluopisto sijaitsee Rovaniemen erinomaisen latuverkoston varrella. Rovaniemellä on noin 200 kilometriä hoidettuja hiihtolatuja, jotka tarjoavat vaihtelevia maastoja luonnonkauniissa ympäristössä.